Нова година – предварителна резервация или да чакаме до последния момент?

Всички сме попадали на реклами на туристическите агенции:

„Спестете до 30%! Ранна резервация!“

Наистина ли може да се спести при предварително планиране на пътуването? Какви са плюсовете и минусите на ранните резервации? Ще опитаме да поразсъждаваме, вземайки предвид мнения на екипът ни и пътници.

Да, наистина може да се спести при ранна резервация! Това не е маркетингов трик или мит сред туристическите агенции. Loyal Travel предоставя конкретни намаления по всяка оферта, при резервация три месеца по-рано. По този начин се гарантират продажбите на предварително запазените места, а клиентите имат възможност да изберат най – добрите места и организират празника изгодно. Отстъпките обикновено имат и своите условия – да се плати депозит в определен срок или да се заплати цялата сума.
Ако ви предстои пътуване с деца, разбира се, да чакате последния момент не е препоръчително. Добрите хотели на изгодни цени бързо се разпродават. Местата подходящи за деца и семеен туризъм са търсени и резервациите приключват още през октомври.

Съветваме ви да се възползвате от специалните предложения за ранни резервации в следните случаи:

  1. Ако сте зависими от конкретна локация, инфраструктура, услуги на хотела. Например: нямате кола и ще ползвате обществен транспорт или автомобила е клас, който не позволява; Ще пътувате с малки деца и ви е нужно хотелът да отговаря на определени изисквания и да е подходящ, имате изискване да има анимация и специална програма; искате стаята с определена гледка и т.н.
  2. Ранните резервации гарантират, че ще бъдете на предпочитаното място точно определен хотел.
  3. Ако искате да отпразнувате Нова година и сте избрали популярна туристическа дестинация, която целогодишно е добре посещавана, ранната резервация ще ви гарантира места при изгодни условия а с отстъпката ще можете да платите допълнителни екскурзии и атракции.
  4. Ако искате да направите най–добрия избор без стрес – резервирайте рано така ще можете да концентрирате вниманието си единствено към предстоящото изживяване и ще се насладите на очакването и подготовката за празника – изборът на тоалет, дребните подаръци и изненади към близки и обичани хора. Когато сте се погрижили за всичко навреме в Новогодишната нощ празника удоволствието споделените мигове от храната, напитките и музиката ще дадат едно добро начало на Новолетието.
  5. И накрая, важно е за всеки клиент от къде ще купи туристическия пакет, на който се е спрял. Колко време ще му отнеме това и дали ще получи добро обслужване?! Агенциите, които се ползват с доверието на своите клиенти, пестят времето им и дават добро обслужване, разпродават местата доста рано.

Няколко полезни съвета:

  • Рискувате ако купувате дори и най-атрактивните пакети от никому непозната туристическа агенция.
  • Проверете агенцията си в интернет. Не бъдете мързеливи, посетете сайта на избраната от вас агенция – поинтересувайте се, има ли такъв оператор и какво е реномето му. Важните реквизити са: лиценз за Туроператор / Туристическа агенция; Застраховка „Отговорност на Туроператора“ (ако е туроператор); страница с контакти; мнения на други клиенти в сайта на агенцията или във facebook страницата им.
  • Направете разумна оценка на съотношението цена-качество.
  • Не се изкушавайте от твърде големите отстъпки в офертите “Last minute”. Проверете много добре условията на офертата и дали ще получите пълноценно пътуване, въпреки добрата отстъпка.
  • Взели сте решение и резервирате – непременно прочетете договора за пътуването, който ще подпишете – невниманието може да ви струва скъпо.
  • Ако сте любител на топлия климат изберете – Нова година в Испания, Дубай или други екзотични дестинации те са чудесен избор. Виена и Прага са подходящи за романтични натури. Турция и Италия са за темпераментните, които могат да се заредят и насладят в комфорта на избрани хотели с местна кухня. Разбира се, можете да изберете и близка до България дестинация като Сърбия, Македония, Гърция, Румъния ако обичате да празнувате по Балкански. И тази година, ние от Loyal Travel, сме подготвили специални и оригинални подаръци за празничната вечер. Ще ви изненадаме! Новогодишните програми на Loyal Travel са специално подбрани и ще ви гарантират едно незабравимо посрещане на Новата година.

Ранни записвания

И все пак …

Разбира се, винаги ще има хора, които обичат спонтанно да избират и да пътуват, на тях им пожелаваме успех. Нашият съвет обаче към тези, които обичат да планират и да подреждат живота си: защитете себе си и своите близки от излишни притеснения, проблеми и главоболия, като направите своята резервация за Нова година навреме. Така ще имате гарантирани места спестени пари и повече време за мечти в очакване на празниците.

Споделете с нас в коментарите: Защо бихте направили своята резервация по-рано? Какви са съображенията ви? Какво ви дава това?