За да ви докажем, че южната ни съседка е подходяща дестинация не само през летните месеци, а и през зимния сезон, днес ще ви разходим из най-подходящите дестинации за отпразнуването на Нова година в Гърция!

Нова година в Атина

Атина винаги е била подходящ град за посещение не само защото е многомилионната гръцка столица, но и защото крие редица древни съкровища в пределите си!

Нова година в Атина / Снимка: http://villahurmuses.com/greeks-celebrate-new-year-traditions-customs/

Ако искате да прекарате Нова година в Атина, то тогава би трябвало да се подготвите за пищни празненства, изпълнени с много танци, шум и веселие! На фона на притаеното небе над столицата ще имате уникалната възможност да се насладите на впечатляваща заря от цветни фойерверки, обагрящи нощта на 31 декември!

Нова година в Солун

Не по-малко интересно ще бъде вашето новогодишно преживяване ако предпочетете да изберете да посрещнете новата година във впечатляващият Солун!

Нова година в Солун / Снимка: http://www.greece-is.com/news/thessaloniki-ring-new-year-massive-firework-show/

Съчетайте отпразнуването на деня с приятна екскурзия в първите дни на януари и посетете най-ярките солунски забележителности. От Бялата кула до центъра на града – която и дестинация да включите в списъка си, можете да сте сигурни, че няма да съжалявате!

Нова година в Паралия Катерини

И въпреки че вероятно смятате Паралия Катерини за място, подходящи единствено за топлите месеци, това гръцко съкровище може също да ви гарантира едно удивително посрещане на новата година!

Нова година в Паралия Катерини / Снимка: https://www.romaniavacances.ro/turism/extern?type=extern&transport=bus&departure_city_id=4

Освен с огромното си разнообразие от хотели и заведения, от които да избирате за празника, Паралия Катерини ще ви посрещне и с множество галерии, музеи и църкви, подходящи за посещение през следващите дни!

Нова година в Кавала

Следващото ни предложение, което непременно трябва да обмислите е гръцката перла Кавала! Малкото градче се намира изключително близо до българската граница, което ще ви улесни при пътуването до там!

Нова година в Кавала / Снимка: https://royalcrowncruises.weebly.com/

Подарете си прекрасното преживяване да посрещнете Нова година в Кавала, заобиколени от автентичните криволичещи улички и приятна архитектура! Потопете се в атмосферата на това уникално място и на тръгване си направете една приятна разходка по брега на яркосиньото Бяло море!