Обичате да пътувате, обикаляте и опознавате нови страни? Тогава бъдете в готовност да стегнете куфара си веднага след края на статията, защото ниската цена на следващите пътешествия ще ви накара да направите точно това! Вижте нашите предложения за 5 бюджетни дестинации, подходящи за незабравима кратка ваканция в Европа.

Гърция

Тюркоазено море, бели къщи и яркосиньо небе, древна история, невероятна култура и удивителна природа! Всичко това и още редица пленителни съкровища, крие люлката на европейската цивилизация – Гърция.

бюджетни-дестинации-в-европа-гърция

Кои места да посетите в Гърция

Страната е изкусителна бюджетна дестинация, подходяща за прекарването на един вълнуващ уикенд край морето. Заложете на зеления остров Тасос или изберете да се разходите из многобройните забележителности на Метеора. Обиколете ръкавите на Халкидики или посетете третия по големина остров в Йонийско море – Закинтос.

А ако сте любители на спиращите дъха залези и автентичната гръцка архитектура, то тогава непременно изживейте вашата неповторима почивка в Санторини! Което и място да изберете на територията на страната, бъдете сигурни, че морския бряг ще се намира най-много на 137 километра от вас.

Защо да посетите Гърция

Безспорно най-важната причина, поради която гръцките посетители предпочитат страната са нейните невероятно красиви плажове. Южната ни съседка може да се похвали с притежанието на една от най-дългите брегови линии в света, достигаща до впечатляващите 16 000 километра. И това не е всичко – над 400 очарователни гръцки плажове носят престижния „син флаг“ – достатъчно доказателство да изберете един от тях още сега!

Колко ще ви струва пътуването до Гърция

Границите, в които варира цената на престоя ви в Гърция зависят най-вече от мястото, което искате да посетите. Нощувка в двойна стая ще ви струва около 100 лв. на вечер, истинска гръцка салата можете да опитате за около 10 лв., а срещу 6 лв. имате възможност да си вземете безалкохолно на плажа, което ще ви позволи да използвате чадър и шезлонг.

Турция

Огромна, многовековна история, екзотични плажове и непринуден ориенталски дух – следващата ни очарователна дестинация определено има с какво да ви плени! Ако сте ценители на уникалните гледки и любители на природните шедьоври, то тогава пригответе се да прекосите мостът между Европа и Азия – Турция!

бюджетни-дестинации-в-европа-турция

Кои места да посетите в Турция

Близостта ни до страната ви дава уникалната възможност да обиколите прекрасните й забележителности в рамките на няколко дни. През летните дни изберете да се отдадете на пълен релакс край Средиземноморския бряг, посещавайки Кушадъсъ или безценната перла на турската ривиера – Анталия! Ако пък предпочитате мистичната атмосфера на Бодрум, разгледайте едно от Седемте чудеса на древния свят – Мавзолеят в Халикарнас.

Можете да избирате измежду редица популярни морски курорти като древния Дидим и разположеният точно срещу гръцкия остров Лесбос – Айвалък. И двете места са изключително подходящи да избягате край удивителните турски плажове и да се потопите в кристалночистите средиземноморски води.

Защо да посетите Турция

Ако се чудите защо да предпочетете колоритната Турция за вашата почивка, то многоликата прелест на страната се превръща в нейно основно предимство! Яркозелени планини, необятни с поглед плажове, възхитителна архитектура и очарователна култура! Къде другаде можете да откриете „замък от памук“ и планина, обагрена от поразителни божествени статуи?

Колко страни могат да ви предложат настаняване в петзвезден хотел, построен в пещера? Да, правилно прочетохте, Кападокия крие в себе си най-луксозния бутиков хотел – Museum Luxury Boutique Cave Hotel. Не се учудвайте обаче ако по време на почивката ви се наложи да вземете онлайн кредит, защото ако искате да го посетите за по-дълго със сигурност ще трябва да надскочите предвидения за страната бюджет!

Колко ще ви струва пътуването до Турция

Настаняване в Турция можете да откриете за около 80 лв. на вечер, а хапването в местен ресторант ще ви струва около 20 лв. на човек. Бирата в страната ще ви излезе за около 3 лв., а бутилка безалкохолно можете да консумирате за около 2,50 лв.

Сърбия

Възхитителна природа, съчетана с многообразие от старинни градове, пленителни манастири и изобилие от културни забележителности! Насладете се на магията, в която ще ви потопи перлата на Балканския полуостров – Сърбия!

бюджетни-дестинации-в-европа-сърбия

Кои места да посетите в Сърбия

Посещението ви в страната може да поеме по разнообразни маршрути, всеки от тях криещ неописуеми съкровища! Ако търсите истинско спокойствие и искате да се отдадете на отпускащи СПА процедури, то тогава можете да изберете измежду Върнячка баня и Пролом Баня. Ако пък цените шумните концерти и многобройни забавления, то правилното място за вас е най-големият бирен фестивал в Източна Европа – Белград Бирфест.

Ценителите на културните забележителности могат да се разходят из приятните улички на Ниш, а привържениците на пазаруването – да посетят съботния пазар на Пирот.

Защо да посетите Сърбия

Сред най-съблазнителните неща, които западната ни съседка може да ви предложи, безспорно се нарежда сръбската кухня! Опитвайки разнообразните вкусове на местните деликатеси неименуемо ще усетите огромното влияние на съседните страни. Средиземноморската кухня оставя своя отпечатък с изобилието от морски дарове, а Ориентът напомня за себе си с традиционната шкембе чорба. Не се учудвайте ако сръбската скара преобладава в чинията ви, а за десерт ви бъде сервиран неустоим австрийски сладкиш!

Колко ще ви струва пътуването до Сърбия

Нощувката в Сърбия може да ви излезе около 70 лв., а обядът в ресторант ще ви струва около 15 лв. на човек. Ако искате да изпиете едно капучино, то за него ще трябва да платите към 3 лв., а половин литър местна бира ще получите срещу 1,50 лв.

Румъния

Богата история, средновековни сгради, извисяващи се със своята впечатляваща фасада и природа, на която редица държави могат да завидят! Влезте в лабиринта от преплитащи се планински местности, опознавайки Страната на Дракула – Румъния.

бюджетни-дестинации-в-европа-румъния

Кои места да посетите в Румъния

Вижте втората най-голяма административна сграда в света, разположена в румънската столица Букурещ или усетете неповторимата атмосфера на Констанца. Посетете замъците Пелеш и Пелишор в Синая и проследете автентичната архитектура на Брашов.

За да опознаете другата страна на Румъния, разгледайте множеството разнообразни забележителности, скрити в прекрасната Тулча – мястото където величествената река Дунав, завършва своето пътешествие из Европа.

Защо да посетите Румъния

Освен топлия румънски дух и изящни замъци, сърцето на страната крие в себе си също редица природни красоти! Най-ценният шедьовър, зареди който всеки ценител на райските кътчета трябва да посети страната е удивителната дунавска делта. Поразителният пейзаж, който ви очаква там събира гори, обагрени в яркозелен цвят, редки животни и тихото спокойствие на кристалните речни води.

Колко ще ви струва пътуването до Румъния

За да отседнете в двузвезден румънски хотел ще ви бъдат необходими около 60 лв. на нощувка, а обядът в ресторант ще ви струва около 15 лв. Ако искате да пиете кафе в местно заведение, можете да го получите срещу сумата от 3 лв., а геврече с шоколад в центъра на столицата можете да хапнете за 0,50 лв.

Македония

Изобилие от исторически и природни забележителности, древни паметници, разнообразни храмове и манастири. Открийте съкровищата, скрити из неизследваното кътче от рая – Македония!

бюджетни-дестинации-в-европа- македония

Кои места да посетите в Македония

Непременно първият град, който трябва да посетите по време на вашата почивка в Македония е пленителният Охрид. Ако пък искате да се потопите в оживената столица на страната – Скопие, преминете през Каменния мост и вдигнете поглед към Кръста на Хилядолетието.

Желаещите да се насладят на релаксиращи СПА процедури могат да се отправят към Струмица, а любителите на приятните разходки – да заложат на Кратово или Берово.

Защо да посетите Македония

Най-важната причина, поради която още сега трябва да посетите пленителната страна се намира в югозападна Македония и пленява огромен брой туристи годишно! Мястото е възхитителното Охридско езеро, нареждащо се сред най-големите биологични резервати в Европа! Плавайте по спокойните му води, разгледайте пленителната му флора и фауна и се насладете на спиращата дъха гледка към необятния хоризонт!

Колко ще ви струва пътуването до Македония

Нощувката в страната ще ви струва около 50 лв. Ако искате да вечеряте в традиционен македонски ресторант, срещу 20 лв. ще получите богато тристепенно меню. Малка бутилка вода можете да откриете за 1 лв., а на вносна бира можете да се насладите срещу 2,50 лв.


Докъде ли още можем да стигнем с минимални средстава?
Мечтаната почивка е на един клик разстояние с новата рубрика на Credissimo – лидер на пазара за онлайн кредити. Очаквайте още любопитни и изгодни предложения за пътувания в следващите ни статии.