Искате да избягате от забързаното ежедневие и да се насладите на една отпускаща сетивата почивка? Тогава сте на правилното място, защото в следващите редове ще ви отведем там, където представата ви за пълно спокойствие е на още по-високо ниво, а разнообразните кътчета, които могат да ви пленят са в изобилие! Ще ви разкажем за очарованието на сръбското съкровище Върнячка баня!

Върнячка баня – „Царицата на изворите“

Скритата в централната част на Сърбия Върнячка баня е най-големият балнеолечебен курорт в страната, приканващ хиляди туристи със своите седем минерални извора! Мястото се намира в долината на Западна Морава, на около 200 километра от столицата Белград.

върнячка-баня

Използването на минералните извори за лечебни цели води началото си още от римляните, които се възползвали от водата за отпускащи бани и възстановяване. И докато в миналото отпускащите процедури били запазени само за обществения елит, то днес лечебните свойства на изворната вода са на разположение на всеки посетител на Върнячка баня.

Развитието на мястото като притегателен туристически център започва през 1868 година, а днес градът се радва на огромната си популярност и интерес сред редица чуждестранни посетители.

Удоволствието да посетите СПА център във Върнячка баня

Най-добрият начин да се потопите в приятната атмосфера на Върнячка баня определено е насладата от поредица отпускащи СПА процедури. За целта можете да заложите на един от най-големите СПА центрове в страната – „Римски извор“.

върнячка-баня-спа

Мястото с големина от 2 200 квадратни метра предлага на своите посетители разнообразие от лечебни и релаксиращи терапии. Квалифицираните терапевти на центъра прилагат най-новите технологии, за да можете да се насладите на отпускащи сетивата масажи.

Имате възможност също да се възползвате от професионалния здравен център на „Римски извор“. Можете да получите индивидуално лечение на конкретен здравен проблем, благодарение на специализираният медицински екип на заведението. В началото на престоя си, ще получите личен треньор, отговорен за състоянието ви до края на процедурите.

А в най-красивата част на сградата можете да откриете центъра за лечение с минерална кал. Там ще станете свидетели на съчетанието от прекрасен интериор с модерен дизайн и древна лечебни традиции, успокояващи тялото, ума и душата.

Из най-красивите сръбски забележителности

И след като сте доставили на тялото и духа си удоволствието от СПА центъра, възползвайте се максимално от посещението ви в Сърбия, за да разгледате останалите съкровища на западната ни съседка.

върнячка-баня

Започнете обиколката си с известният манастир „Студеница“. Мястото се намира на около 40 километра от Кралево и е сред най-големите и най-богати сръбски православни манастири. Строежът на „Студеница“ е приключен през 12 век, а днес той е част от списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО.

Следващата ви отбивка е възхитителният манастир „Жича”. Духовният център на средновековна Сърбия ще ви впечатли с яркочервения си облик и ще ви плени с прекрасната си архитектура. Манастирът е издигнат в началото на 13 век и е обявен за паметник на културата от изключително значение за страната.

Разходката ви из страната непременно трябва продължи по криволичещите улички на прекрасния Ниш. Разходете се из централната част на града и се насладете на известния площад на Освобождението. Отидете до величествената Нишка крепост и разгледайте пленителното Казанджийско сокаче. Вземете максимума от вашата почивка в Сърбия!

Поглезете тялото и духа си, посещавайки очарователната Върнячка баня!

Подарете на сетивата си истинската наслада от посещението на „Царицата на изворите“ и се отпуснете в топлите води на Върнячка баня! Възползвайте се от отстъпките за ранни записвания и планувайте още сега своята незабравима почивка в най-голямата сръбска балнеолечебна перла!

РЕЗЕРВИРАЙТЕ ВАШАТА ЕКСКУРЗИЯ ВЪВ ВЪРНЯЧКА БАНЯ