Остават броени дни до популярния фестивал Белград Бирфест – едно от най-грандиозните събития, провеждани в съседна Сърбия! Пригответе се за разнообразна музикална програма, изобилие от местни и чуждестранни марки бира и много, много забавление! Всичко това и още редица изненади са приготвили тазгодишните организатори на събитието, които срещу безплатен вход ще ви направят свидетели на това уникално шоу!

Белград Бирфест – фестивал с четиринадесет годишна история

Идеята за събитието се заражда за първи път през 2003 година, когато столицата на Сърбия се превръща в домакин на почитателите на хубавата бира и приятната музика. Днес, четиринадесет години по-късно, цели 7,7 милиона посетители вече са успели да се насладят на над 600 музикални представления и да вкусят повече от 330 различни марки бира.

Белград-Бирфест-2017

От първоначалната идея за местното събиране, Белград Бирфест се превърна в най-посещавания фестивал в цяла Югоизточна Европа! Само по време на миналогодишното издание са представени над 150 марки бира, а повече от 130 концерта и 20 филма са изнесени на открито.

Британският вестник The Independent нарежда Белград Бирфест сред 20-те световни събития, които непременно трябва да бъдат посетени!

През годините фестивалът успя да заслужи множество награди, които отличиха събитието като едно от най-важните европейски ежегодни мероприятия. За пет дни Белград Бирфест събира над 500 000 души, което го превръща в един от най-важните фактори за развитието на туризма в страната.

Кои места да разгледате по време на посещението ви в Сърбия

Ако ще бъдете сред гостите на фестивала, то тогава е добре да използвате времето си прекарано в Сърбия и да посетите някои от нейните красоти.

Най-доброто начало на обиколката ви е оживената столица на страната. Белград ще ви посрещне със своята 2300-годишна история и възхитителни забележителности. Можете да отделите време за Националния театър, Стария дворец на династията Обренович и величествения храм „Свети Сава“. Разгледайте също прелестната крепост „Калемегдан“ и интересния Военен музей.

Белград-Бирфест-2017

Друго място, до което можете да се докоснете е Сремски Карловци. Древният град е създаден като римска крепост и крие в себе си „Резиденцията на патриарха“, фонтанът „Четирите лъва“, православната катедрала „Свети Николай“ и възхитителната римокатолическа църква.

По време на разходката ви около Белград, можете да се отбиете и до Нови Сад. Той е вторият по големина град в страната, който ще ви плени с огромната крепост Петроварадин, Дунавския парк, Музея на Войводина и Колекцията за чуждестранно изкуство.

Усетете неуморимия дух на Белград Бирфест 2017!

Искате ли да се потопите в неспирната оживена атмосфера на Белград Бирфест? Станете част от това вълнуващо събитие и опитайте от изкусителните вкусове бира, които ви очакват там! Усетете ритъма на редица популярни музикални изпълнения и гледайте част от интригуващата програма, която са ви подготвили!

Белград-Бирфест-2017

Ние от туристическа агенция Loyal Travel можем да ви предложим това изживяване и да ви разведем из най-красивите сръбски забележителности.

Последвайте ни и усетете неуморимия дух на Белград!
Мечтите стават преживявания!

ПОСЕТЕТЕ БЕЛГРАД БИРФЕСТ 2017