Къде да отидем през 2015 г.?

В търсене отговора на този въпрос, ние се обърнахме към звездите (е, или поне насочихме пръст към небето – зависи как се отнасяте към хороскопите). Разбрахме какъв тип почивка предпочитат различните зодии и подбрахме такива идеи за пътуване, които ще са присърце на всяка от тях. Не вярвате в хороскопи? Тогава дори Марс няма да ви спре да отгатнете идеите за пътуване на другите знаци.

Овен

Решителността на Овните и тяхната увереност в себе си могат да бъдат обект на завист от останалите знаци на зодиака. Така че екстремността и екзотиката в пътуванията не само не плашат Овена, а напротив – привличат го като проверка на собствените му сили. Смелите Овни няма да се откажат от възможността да изследват Империята на инките. Друг вариант е да заминат за Китай, за да се срещнат с културата на други бойци като тях.

Телец

Телците, независимо от своето умение да се справят с трудностите, не обичат да се лишават от комфорт. Екзотичните страни интересуват Телците само в случай, че маршрутът е предварително обмислен и е избран най-луксозния хотел.

Най-вероятно, бъдейки Телец, вие вече обширно сте обходили Анталия и Кушадасъ, така че през 2015 г. обърнете внимание на Дубай и Малдивите. Друга алтернатива може да бъде Швейцария.

Близнаци

Основната черта на всички Близнаци е тяхната неприязън към уседналостта и задържането на едно място. По време на пътешестване за тях е важно да не се задържат никъде за дълго, да действат спонтанно и решително, изпълвайки всеки ден с нови и ярки открития.

Желаещите да получат всичко и веднага Близнаци, могат да се отправят на автомобилно пътешествие към южна Европа. Например, можете да изберете екскурзия до Милано за начална точка и да продължите според настроението си. На север ви чакат Алпите, на юг – плажове, както и много интересни места в радиус на един ден с кола – от Венеция и Флоренция до Женева и Ница.

Рак

Пътуването Раците възприемат като начин да се отпуснат – емоционално и физически. По душа им е всяка почивка, свързана с морето или океана и гастрономическия туризъм, като предпочитат пътуване с един доказан партньор, отколкото с голяма шумна компания.

Най-добрата страна за Раците е Тайланд, където местните жители дори са измислили специални думи „санук“ и „сабай“ (весело и удобно), за да опишат перфектното състояние на душата и тялото на Рака. Ако вече сте открили Тайланд, обърнете внимание на Испания или Португалия – чудесни места за хранене и сърф.

Лъв

Лъвовете обожават да са в центъра на събитията, така че и при избор на своите пътувания те избират такива, които задължително да предизвикват възклицанието „уау“: най-добрите плажове, най-красивата архитектура и най-необикновените спомени.

В Мароко няма да им липсва внимание. А с разказите за забележителностите на страната и историите с нейните жители ще забавляват приятелите си години наред. Също така Лъвовете могат да бъдат привлечени от Израел. Това е страхотна възможност за посещение на емблематични места като Витлеем, Йерусалим, Юдейската пустиня.

Дева

Единственото нещо, което не приемат Девите, нито в бита, нито при пътуванията си, това е мързелът. Те трябва постоянно да бъдат в движение, но при това да не правят нищо набързо. Като цяло Девите са взискателни към комфорта и едва ли ще се съгласят да останат в треторазряден хотел.

Съвестните и педантични Деви ще се чувстват напрегнати в суетлива Южна Америка или спокойна Азия. Добър вариант за пътуване може да се превърне Скандинавия – впечатляващата природа на север и културни забележителности на юг. За кратко пътуване може да се избере Лондон или Крит.

Везни

Изборът на дестинация при Везните е силно зависим от техните настроения – знакът е известен със своята противоречивост. Но има едно задължително условие – това трябва да е красиво и уютно място, отговарящо на високите критерии на Везните за красота.

За спонтанните решения на Везните в стил „заминавам на почивка вдругиден“ са идеални страните, способни да задоволят и най-капризните прищявки като Черна гора и Хърватия – море, планина, прекрасна кухня и култура. По-малко спонтанните Везни си струва да се насочат към Франция или Ирландия.

Скорпион

Трудностите предизвикват Скорпионите – те са хора, привлечени от туристически пътеки по ръба на висока скала, преходи през тропическа джунгла и рафтинг. В пътешествията, както и в живота, те обичат да изпитват издръжливостта си.

Има много места в света, където Скорпионите ще могат да задоволят своята жажда за експерименти – например Шри Ланка, съчетаваща предизвикателствата на дивата природа и прекрасните плажове.

Стрелец

Жизнерадостните и весели Стрелците са привлечени от пътувания, които им дават приключения, възможност за придобиване на нетрадиционен опит. Такива дреболии като броят на звездите на хотела или ресторанта не ги вълнуват особено.

Общителните Стрелци със сигурност ще харесат Непал. Там, където другите знаци биха могли да се почувстват неудобно, те ще се чувстват точно на мястото си. Ако им се иска нещо по-познато в културно отношение, но също толкова неуморно и приключенско – Мексико е добър вариант.

Козирог

Козирозите обичат да обмислят, да претеглят всички „за“ и „против“ и имат в главата си ясен план за действие. Спонтанните и екстремни почивки ги изваждат от равновесие, те предпочитат нещо по-спокойно, премерено, внимателно премислено.

За Козирозите съотношението качество и цена на пътуването е от голямо значение. Сред сравнително евтините държави, където има малка вероятност нещо да се обърка, трябва да се обърне внимание на педантична Германия или Хърватия с добре развитата й инфраструктура.

Водолей

Отивайки на екскурзия, Водолеите отричат всякакъв ясен ред на действие. Най-важното им условие: пътуването трябва едновременно да отговаря на техните нужди от красота и жаждата за нови експерименти.

Спрете избора си на места, предразполагащи към импровизация. Насочете се към Азия и вече при пристигането решете къде искате да отидете. За ваш избор можете да се спрете на приятна Кападокия или мистична Румъния.

Риби

Рибите се характеризират с това, че навсякъде са в състояние да се чувстват прекрасно. Но те винаги се нуждаят от нов емоционален и интелектуален подтик. Пред продължителна плажна почивка те ще предпочетат разглеждане на музеи и архитектурни забележителности.

А в този случай на услугите на многостранните Риба са, например, Амстердам, Истанбул или Виена, способни да удовлетворят интелектуалните и културни изисквания на този знак.