Идеалното време за посещение на Тоскана започва от май и продължава до септември. През това време можете да се попечете на плажа, да разгледат забележителностите, да опитате местната кухня и вино, да посетите музеи и фестивали – не е ли това съвършената почивка?

Най-добрата почивка в италианска Тоскана

Невероятната италианска област Тоскана винаги е била притегателна с красотата си. Живописната природа тук е съчетана с много забележителности, правейки региона търсен от туристи от цял свят. Именно в Тоскана ще се срещнете с повече от половината от всички най-интересни и значими италиански архитектурни паметници и шедьоври на световното изкуство.
Незабравима почивка в Тоскана може да ви чака в градовете, изпълнени с аромат на култура и изкуство – Флоренция, Пиза, Сиена или в малките градчета, съществуващи вече не едно столетие, а защо не в световноизвестните курорти, същевременно тихи и спокойни, чисти и подредени. Ще ви спечелят местното гостоприемство, отлична кухня, красотата на пейзажа.

Италия

Развлечения и забележителности в Тоскана

Много тоскански забележителности са добре познати дори и за тези, които никога не са били в Италия. Градините Боболи във Флоренция, Наклонената кула и Баптистерията в Пиза, Давид, шедьовърът на Микеланджело, намиращ се във Флоренция. Празникът Палио в Сиена, кулата Сан Джиминяно, римските бани, включително и с естествен произход, екскурзия из живописните места с малкия влак Трено Натура, зехтин, вино (между другото, най-известното от всички италиански), мода (Prada, Gucci, Salvatore Ferragamo и Dolce&Gabbana) – ето каква наситена и завладяваща почивка може да ви предложи Тоскана.


В галерия „Уфици“ във Флоренция ще намерите най-добрата колекция живопис от епохата на Ренесанса, а в музея „Леонардо Да Винчи“ можете да видите най-пълна колекция от произведения на изкуството и изобретенията на Да Винчи.
Освен това, във всички градове в Тоскана има невероятно красиви църковни катедрали – в Сиена е внушителна и запомняща се. Ако решите да опознаете по-добре зашеметяващата тосканска природа, то тук има огромен брой национални паркове. Ако ви се прииска просто да се отпуснете, на вашите услуги са разнообразие от курорти по Тосканската ривиера. Именно нейни пейзажи могат да се видят на всяка втора пощенска картичка от Тоскана — червени макове, ярки слънчогледи, безкрайни поля, хълмове, лозя и стройни кипариси.
Всяко от тези места, заслужава специално разглеждане. Красотата на архитектурата, атмосферата на античността, уникалните образци от различни епохи – всичко това очарова и ви въвлича в приказка, а за фон служат живописните пейзажи на Тоскана. Освен историческите забележителности и музеи в Тоскана, можете да посетите многобройните и различни фестивали, изложения, дегустации (особено популярни са тези на зехтин и вино), празненства – очаква ви фойерверк от преживявания, за които вероятно дълго ще си спомняте с топлина и радост.

toskana-pitigliano-02[1]

Тоскана – почивка за всеки джоб

Почивката в Тоскана е оптимален вариант, тук се чувстват уютно, както хората с по-прилично състояние, така и тези, които искат да си починат пестеливо. Това се отнася и за възможностите за настаняване, хранене и разглеждане на забележителности.
Ако говорим за плажната почивка, то и тук Тоскана е на висота – повече от триста километра приказна плажна ивица, кристална вода, красиви плажове.
Тосканската ривиера не напразно е така любима на туристи от различни краища на света – тук е спокойно, удобно, немноголюдно, а омайващата красота на природата създава специално усещане за омиротвореност и отпочиналост. Оздравителният ефект е гарантиран! А за да задържите този ефект можете да посетите някои от минералните извори с естествени горещи източници, които са били известни още по римски времена. Не напразно област Тоскана, Италия се определя като една от най-интересните и колоритни в страната.

1 коментар

  1. […] Разходка с гондола по Канале Гранде на фона на боядисаните в ярки цветове къщи край водата, романтични мостчета и неповторима атмосфера – ето такава е Венеция. Флоренция – колкото и пъти да сте били в този град никога няма да можете да кажете, че го познавате. Толкова много история, шедьоври на изкуството, зашеметяващи гледки и толкова родени велики умове … това е сърцето на Тоскана. […]