Отпуснете се, затегнете коланите и се пригответе за едно вълнуващо пътешествие из едни от най-пленителните азиатски съкровища! Пригответе се за едно незабравимо пътуване, събиращо в себе си блясъка на Сеул, оживения облик на Хонконг и хазартния дух на Макао…

Очарованието на Сеул

Първата ни спирка преплита изкусно миналото и бъдещето, потапяйки ви в една неописуемо красива атмосфера! Усетете пулса на оживената столица на Южна Корея – пленителният Сеул!

Освен че се нарежда сред най-големите градове в света, азиатското съкровище крие в себе си редица спирки, който непременно трябва да имате предвид по време на посещението си.

Из забележителностите на Сеул

Започнете незабравимата обиколка на Сеул от Синята къща – официалната резиденция на президента на страната. Продължете с посещение на двореца „Гионгбок-гунг”, намиращ се в сърцето на града. Този живописен палат, представлява първия кралски дворец, построен през 1395 година по времето на династията Чосон. Днес там можете да откриете удивителните исторически експонати на Националния Етнографски Музей.

Ако сте любители на шопинга и искате да зарадвате близките си с подарък от Сеул, то тогава следващата ви отбивка непременно трябва да бъде площад „Гуангуамун”. Там, освен редица магазини, можете да се насладите и на множество музеи и паметници на културата.

Незабравими преживявания, които можете да опитате в Сеул

Ако пък сте любители на вълнуващите преживявания, то тогава можете да посетите традиционна работилница за производство на бижута от аметист. Проследете цялостната обработка на великолепния кристал от самото начало до получаването на изящно завършено бижу.

За да се потопите в традиционната кулинария на Сеул, посетете кулинарната академия „Кимчи” и разберете в какво се крие невероятния вкус на ястието кимчи. То е горд представител на корейската кухня и се състои от ферментирали зеленчуци и разнообразни подправки. Смята се, че дълголетието и красотата на корейците се дължат именно на кимчи и неговите благоприятните за организма на човек свойства.

сеул
Лоте Тауър Сеул / Снимка: https://pixabay.com/bg/лоте-тауър-сеул-корея-1791802/

Завържете посещението си в Сеул с един незабравим ден в „Лот Уърлд” – увеселителният парк, смятан за корейската версия на световноизвестният „Дисниленд“. Значителните му размери го нареждат сред най-големите атракционни паркове в света, а закритата му част притежава световен Гинес рекорд за най-големият увеселителен парк на закрито. Откритата му зона, или както местните наричат „Магическият остров“, представлява изкуствено изграден остров, изникващ в центъра на прекрасно езеро. Ще се влюбите в пленителния му образ, разхождайки се из добре поддържаните градини

Освен всичко това, в „Лот Уърлд“ ще откриете редица възможности за това да покачите адреналина си на някои от множеството атракции. Забавлявайте се на приказната му ледена пързалка или посетете известният Фолклорен музей, събиращ в себе си множество миниатюрни модели на селища.

Магията на Хонконг

Следващото азиатско съкровище, за което ще ви разкажем се крие на брега на Южнокитайско море! Пригответе се, защото Хонконг ще ви омагьоса със завладяващия си облик!

Забележителностите, скрити на територията на Хонконг

Една от основните забележителности на града е величественият връх Виктория. Започнете ли обиколката си от него, можете да сте сигурни, че ще бъдете запленени от великолепната панорамна гледка, откриваща се към Хонконг!

И след като се насладите на живописния пейзаж, можете да се насочите към селището Абърдийн (Аплейчау). Чарът на мястото се крие най-вече в уютните плаващи къщи и голямото разнообразие от местни рибни ресторанти, разположени по пристанището.

хонконг
Хонконг / Снимка: https://pixabay.com/bg/град-townscape-архитектура-пътуване-3084746/

Разгледайте също градския парк Коулун и пленителните китайските градини „Нан Лиан“. Те са проектирани от династията Танг и очароват множеството си туристи със своите водни елементи, дървета, хълмове, скали и прекрасни дървени конструкции.

Цветовете на Макао

На финала на нашата обиколка из Азия ще ви въведем в градът на разнообразието, съчетаващ някогашния си мистичен образ с цветовете на редицата заведения и казина! Добре дошли в Макао – „Меката на хазарта“, позната още като „Азиатският Лас Вегас“!

Двете лица на Макао

Макао е един от най-богатите градове в света, привличащ със своите светлини огромен туристически поток. Двете лица на града са изключително контрастни. От една страна тук можете да откриете ценни исторически находки, а от друга – да забравите за ежедневието в някоя от множеството игрални зали.

Историческият център на Макао включва в себе си около двадесет и пет прекрасни исторически паметника и обществени площади. През 2005 година те стават официална част от Списъка за световно културно наследство на ЮНЕСКО. По време на посещението ви, разгледайте руините на църквата „Свети Павел“ и площада „Леал Сенадо“. Почти всички сгради, издигащи се на площада са защитени паметници на културата и са ценна част от наследството на града.

макао
Макао / Снимка: https://www.independent.ie/storyplus/14-reasons-why-you-should-make-the-most-of-macao-this-year-35381216.html

За да усетите и другото лице на мястото, извърнете поглед към известното казино „Венеция“. Мястото ще ви впечатли със значителните си размери, подреждащи го в списъка с най-големите казина в света.

Продължете разходката си, отправяйки се към старите градски стени. В миналото те са били част от военната отбранителна мрежа на града. Преди да се сбогувате с вълнуващия живот в Макао, отделете малко време и за храма „A-мa“. Той е най-старият храм в града, а на територията му ще успеете да се насладите на неизменна тишина и мир.