Добре дошли в Тайланд! Мястото, което ще ви опияни в своето блажено спокойствие и ще ви потопи в своята неповторима мистична атмосфера! Отпуснете сетивата си и се подгответе за едно удивително преживяване, защото ще ви отведем отвън границите на природната красота и ще ви представим непознатата страна на това величествено азиатско съкровище!

Добре дошли в Тайланд!

тайланд
Тайланд / Снимка: Frankie Spontelli on Unsplash

Още с първата стъпка, която предприемете на територията на Тайланд ще усетите този неописуем полъх! Това невероятно чувство, че се намирате в центъра на един друг, по-различен свят! Свят, в който уникални пейзажи, радват погледа ви във всяка посока, а апетитни аромати, възбуждат апетита ви и ви предизвикват да опитате тази така известна тайландска кухня!

Е, готови ли сте да се отдадете на това приключение? То тогава вижте в следващите редове на кои аспекти на страната непременно трябва да обърнете внимание!

Красотата на Краби

тайланд
Тайланд / Снимка: Robin Noguier on Unsplash

Като всяка друга азиатска перла, Тайланд може да се похвали с наличието на редица пленителни места, които привличат огромен брой туристи към пределите си! Места, които ще ви оставят без дъх и ще ви накарат да искате да усетите още и още от тази вълнуваща страна!

За да ви докажем, че тези кътчета съществуват, ще ви отведем първо до една неповторима провинция, скрита в полите на Южен Тайланд! Запознайте се с Краби – един от най-красивите тайландски райони, успял през годините да запази своята неземна красота непокътната! Краби се гордее с притежанието на цели 130 великолепни острова, които някога приютявали на територията си едни от най-известните местни пирати! Много от тях принадлежат на Морския национален парк Ко Пи Пи, включващ в себе си и най-известния остров в региона – Ко Пи Пи Дон и плажът Райли.

Величествените им пейзажи днес се превръщат в притегателен център за всеки пътешественик, а зелената растителност, обкръжаваща мястото, го превръща в перфектния естествен декор на филма „Плажът“ с Леонардо ди Каприо!

Пукет и неземният рай, който ви заобикаля!

Ако пък искате да се гмурнете в очарованието на една неземно красива атмосфера, то вашето място е тайландската пленителна перла – Пукет! Разположен в сърцето на Югоизточен Тайланд, Пукет е дом за редица ентусиасти, решили да се докоснат да удивителния облик на най-известния му плаж – Патонг Бийч.

пукет-тайланд
Пукет, Тайланд / Снимка: http://www.hurriyet.com.tr/seyahat/turizm-cenneti-phukete-gitmek-icin-10-sebep-40887740

За да се отблагодари за избора им, мястото гостоприемно предлага редица неустоими преживявания, на които гостите му могат да се насладят! От необятните плажове, покрити със ситен, нежен пясък, до удивителните картини, обсипани с палмови дървета и топлата, апетитна храна, току-що приготвена в местните заведения!

Скритите красоти на Патая

Мечтаете да откриете малко известните тайландски кътчета? То тогава след като се насладите на поредицата от забавления във вечно оживения Банкок, отклонете се 150 километра източно от столицата и посетете невероятната Патая. Само два часа по-късно ще се озовете на брега на едно неописуемо красиво курортно градче, изпълнено с приятни места и прелестна брегова линия!

патая-тайланд
Патая, Тайланд / Снимка: https://livingnomads.com/2017/12/pattaya-blog/

Без значение коя от тези привлекателни дестинации ще предприемете, страната ще ви накара да се почувствате като у дома си! Подарете на сетивата си една незабравима слънчева ваканция край бреговете на Пукет или отпразнувайте Нова година в Краби! Което и място да изберете, можете да сте сигурни, че Тайланд винаги е добра идея!