Ако сте пътешественици по душа и ентусиазирано търсите следващото природно съкровище, което да посетите, то тогава сте на правилното място, защото следващият списък е точно за вас! Прегледайте нашите ТОП 10 естествени басейни, които за миг ще ви накарат да забравите за луксозните курорти и да оставите сетивата си да се насладят на удивителната красота на природата!

10. То Суа, Самоа

то-суа-самоа
То Суа, Самоа / Снимка: http://onebigphoto.com/to-sua-ocean-trench-samoa/

Първата ни спирка от вълнуващата ни обиколка из най-красивите естествени басейни в света ни отвежда в Самоа, където ни очаква блясъкът на То Суа! Възхитителният водоем се намира в Лотофага и предлага на многобройните си посетители своята 30-метрова прелест. Най-доброто време за посещение е от май до ноември, когато сезонът е относително сух.

9. Хамилтън Пул, САЩ

Хамилтън-пул
Хамилтън Пул, САЩ / Снимка: http://exogid.com/hamilton-pool.html

Масивна пещера пропада в Хамилтън Крийк, САШ преди няколко години и това природно явление води до образуването на естествен изумруден басейн. Невероятната водна ерозия успява да създаде зашеметяващ натурален басейн, украсен с огромно множество от интересни по форма сталактити, разнообразен мъх и папрат.

8. Гьола, Гърция

гьола
Гьола, Гърция / Снимка: https://www.barcino.travel/blog/prirodni-bazen-giola.html

Вероятно всички почитатели на южната ни съседка ще се радват да добавят в списъка си за посещение следващото ни невероятно предложение! Мястото се казва „Гьола“ и е скрито на добре познатия ни гръцки остров Тасос. Любителите на естествените басейни могат спокойно да се насладят на кристалночистите му води и да се гмурнат от осем метра височина.

7. Нанда Блу Хоул, Вануату

нанда-блу
Нанда блу хоул, Вануату / Снимка: https://www.nandabluehole.com/nanda-blue-hole-images.html

Четвъртата ни мечтана дестинация в списъка на ТОП 10 естествени басейни в света ни отвежда във Вануату, където ни очаква очарователният облик на Нанда Блу Хоул. Ще познаете мястото по-яркосиния цвят на дълбоките му води и непринудено разположената растителност, която го заобикаля. За ваше удобство, там можете да откриете многообразие от забавления, както и бунгала за пренощуване, пикник зона и добре оборудван бар.

6. Къминс фолс, САЩ

къминс-фолс
Къминс фолс, САЩ / Снимка: http://coziadesign.com/cummins-falls-hike/

Къминс фолс може да се похвали с факта, че е осмият най-голям водопад на територията на Съединените американски щати, благодарение на впечатляващата си височина, достигаща до 75 фута. Районът, който някога е бил използван за проследяване на биволи в близост до реката, днес е претърпял значителна метаморфоза, превръщайки се в приятна зона за плуване, любима на множество туристи от цял свят.

5. Гънлъм плъндж пул, Австралия

гънлъм-плъндж-пул
Гънлъм плъндж пул, Австралия / Снимка: http://www.addtobucketlist.com/top-13-best-natural-pools-in-the-world/8/

В северната част на Австралия можете да отриете следващия ни прекрасен естествен басейн! Сгушен в Националния парк Какаду, Гънлъм плъндж пул е разположен до пленителния водопад Крийк. За да достигнете до него ще трябва да преминете стръмна пешеходна пътека, затова се уверете, че носите здрави обувки. Можем да ви гарантираме обаче, че удивителният пейзаж, на който ще станете свидетели наистина си заслужава!

4. Дяволският басейн, Замбия

дяволският-басейн
Дяволският басейн, Замбия / Снимка: http://www.spiritedpursuit.com/blog/visiting-the-devils-pool-at-victoria-falls

Дяволският басейн е едно удивително място, скрито на остров Ливингстоун в Замбия. Едва когато климатът е по-сух, през месеците май-октомври, имате възможност да стигне до малките скални басейни близо до върха на пленителните водопади. Водите на естествения басейн достигат до самия ръб на скалата, образувайки естествен инфинити басейн, подходящ за незабравима фотография!

3. Банята на кралицата, САЩ

банята-на-кралицата
Банята на кралицата, САЩ / Снимка: http://www.addtobucketlist.com/top-13-best-natural-pools-in-the-world/10/

Следващата ни спирка ни отвежда в една от най-необичайните атракции, разположени на територията на Хавай, а именно популярният естествен басейн „Банята на кралицата“. Имайте предвид, че плуването, сърфирането и гмуркането в басейна не са позволени поради неговите свръхмощни течения и заобикалящите го масивни скали.

2. Ераван фолс, Тайланд

ераван-фолс
Враван фолс, Тайланд / Снимк: http://www.addtobucketlist.com/top-13-best-natural-pools-in-the-world/11/

Следващият природен шедьовър, за който ще ви разкажем е пленителният Ераван фолс. Той представлява удивителен многоетажен водопад, сгушен в рамките на разпростиращият се на 550 квадратни километра едноименен национален парк в Канчанабури, Тайланд. Много посетители на мястото се наслаждават на невероятната СПА терапия, която плуващите там малки рибки могат да предложат на кожата ви.

1. Фейри пулс, Шотландия

фейри-пулс
Фейри пулс, Шотландия / Снимка: http://www.addtobucketlist.com/top-13-best-natural-pools-in-the-world/13/

До последния ни възхитителен естествен басейн ще можете да достигнете след кратък 20-минутен преход, след който се разкрива очарованието на шотландското съкровище Фейри пулс! Ако решите да скочите веднага в ярките му води обаче, имайте предвид, че температурата му не е особено благоприятна и вероятно ще ви бъде студено дори и през най-горещите летни дни!