Зад яркосините води на Индийския океан, разпръснати сред изобилието от уединени острови, скрити зад булото на необятната Азия се спотайват изумителни места, омагьосващи своите посетители с поразителните си природни гледки и многовековна история. За да усетите и най-ярките нотки на тази невероятна източна култура, последвайте ни на една своеобразна обиколка из най-екзотичните азиатски дестинации!

Малдивите – последното райско кътче на земята!

Ако искате да се насладите на една съвършена романтика, породена от тюркоазеносините води на пленителните лагуни, то тогава отпуснете сетивата си и се потопете в екзотичния оазис на Малдивите!

мистичната-азия-малдиви

Заменете забързаното ежедневие със спокойствието и уединението на Индийския океан, подарявайки на тялото си необходимия отдих и време за почивка на Малдивите! Изберете между настаняване в хотелски комплекс на ненаселен остров или във вила, издигаща се над водата. Насладете се на неподправената красота на първите слънчеви лъчи и неописуемо красивите залези, омайващи гостите на слънчевата азиатска дестинация.

Независимо дали искате да се отдадете на пълен релакс край лазурните бряг или да прекарате една незабравима романтична почивка с любимия човек – Малдивите са правилният избор за вас! Осигурете си насладата да посетите последното останало райско кътче на земята!

Преживяване: Гмурнете се в топлите води на Индийския океан

Ако сте любители на приключенията, то невероятните Малдивски острови могат да задоволят стремежа ви към необикновените преживявания! Кристалночистите води ви проправят път към дълбините, криещи спиращи дъха картини, обагрени с разноцветни коралови рифове.

мистичната-азия-гмуркане-малдиви

Открийте удивителните океански съкровища и изобилието от живописни морски обитатели. Плувайте необезпокоявани с акулите на Шарк Пойнт или разгледайте коралите на Банановия риф. И щом се потопите в необятното океанско дъно, ще осъзнаете, че пътуването ви до Малдивите наистина си заслужава!

Шри Ланка – древната азиатска перла!

Следващото ни екзотично предложение, скрито зад загадъчния облик на Азия е прелестната Шри Ланка! Там, под зелените листа на необятни кокосови палми се крият редица очарователни острови, приканващи ви да опознаете изящните красоти на живописната страна!

мистичната-азия-шри-ланка

Започнете вашата почивка в Шри Ланка, разглеждайки архитектурните забележителности в столицата. Коломбо е сгушен в Югозападната част на страната и приветства многомилионните си посетители с множеството си интересни места, начело с „Крепостния град“. Разгледайте оживените, криволичещи улички и препълнените местни пазари, а в края на деня се насладете на заслужен отдих край прелестния бряг „Гале фейс Грийн“.

Преживяване: Посетете чаена фабрика в Шри Ланка

Направете посещението ви в Шри Ланка неповторимо, отдавайки се на едно спиращо дъха пътешествие из безкрайните чаени плантации на страната! Пригответе се за изящните картини, обрисувани от живописните планински местности и разкошни полегати хълмове!

мистичната-азия-шри-ланка

За да се потопите в многовековната чаена традиция, посетете някоя от множеството местни фабрики за производство на приятната напитка. Отрийте тайните лечебни свойства на известното растение и надникнете зад ловката обработка на разнообразните сортове чай. И след като видите технологията на производство, оставете съзнанието ви да се наслади на гореща чаша от току-що набран шрилански чай!

Златният триъгълник на загадъчната Индия

Следващата ни спирка от обиколката на пленителната Азия ни отвежда в златния триъгълник на неповторимата Индия! Потопете се в необятната загадъчност на известната област, съставена от северните градове Джайпур, Агра и Делхи.

мистичната-азия-индия

Върнете се десетилетия назад във времето когато индийските махараджи увековечавали владенията си, издигайки величествени дворци и крепости! Посетете едно от седемте чудеса на света – Тадж Махал и се насладете на романтиката, струяща от този символ на любовта. Разгледайте възхитителната джамия „Джама Масджид“ в Делхи и издигащият се насред езерото „Воден дворец“ в Джайпур.

Усетете силните ухания на подправки и прясна храна, струящи от оживените магазини, разхождайки се по колоритните индийски улички. Проследете невероятната култура на Индия, в която ясно се преплитат многовековните индийски традиции и влиянието на Запада.

Преживяване: Изкачете се със слон до „Амбър Форт“

Ако искате да извлечете максимума от вашето незабравимо пътуване до Индия, тогава повишете адреналина си, изкачвайки се нависоко! Единадесеткилометровото пътуване до една от най-красивите архитектурни крепости – „Амбър Форт“, прекарайте на гърба на слон. Ще останете изненадани колко вълнуващо преживяване може да се окаже това пътешествие!

мистичната-азия-индия

И когато стигнете до крепостните стени на „Амбър Форт“ ще осъзнаете, че приключението, за да достигнете до мястото наистина си е заслужавало! Пред вас ще се издигат четири удивителни дворци, изградени в хиндуиски и ислямски стил. Насладете се на Залата на победата, прекрасният дворец на огледалата „Шиш Махал“ и известната зала на славата.

Пленителната история на необятния Китай

Следващата невероятна азиатска област, разказваща древните истории на една славна цивилизация, е възхитителният Китай. От хилядолетните местни традиции до най-паметните символи на страната – усетете топлия полъх на екзотичната китайска култура!

мистичната-азия-китай

Започнете обиколката си, преминавайки през най-големия площад в света – „Тиенанмън“ и разгледайте възхитителната характерна за страната архитектура. Позволете си да надникнете в „Забранения град“, от където някога императорските династии Цин и Мин управлявали необятните си владения!

Преживяване: Разходете се по Великата китайска стена

Сред най-незабравимите преживявания в Китай, за които можете да мечтаете е това да се докоснете до едно от седемте чудеса на света! Изкачете се по каменната основа на Великата китайска стена и се насладете на възхитителното творение, доказателство за силата на човешкия дух!

мистичната-азия-китай

Изграждането на този символ на китайския народ започва още през 3 век пр. Хр., а днес, хилядолетия по-късно общата му дължина достига до цели 21 196 километра! Величествената му структура е сред неколцината архитектурни съкровища, за които казват, че с невъоръжено око могат да бъдат видени от космоса.

Тайланд – съкровището на Югоизточна Азия

С неповторимата си топла атмосфера и гостоприемни местни жители ще ви посрещне приказният Тайланд! Отпуснете се и вдишайте очарованието на изящното съчетание от дива природа и бурен нощен живот! Защото освен с редицата екзотични природни красоти, страната ще ви посрещне и с популярните си туристически атракции.

мистичната-азия-тайланд

Обогатете вашата почивка в Тайланд, наслаждавайки се на неповторимия тайландски дух и жизненост! Освободете се от стреса и напрежението в тялото ви, подарявайки си удоволствието да се отпуснете с традиционен тайландски масаж. Вдишайте от прекрасната енергия на тази удивителна страна!

Оставете задръжките и се отдайте на бурни танци в космополитния Банкок! В столицата на Тайланд ви очакват многообразие от заведения и клубове, в които да прекарате горещите летни вечери. А през деня можете да обиколите Стария град Ратанакосин и да разгледате изобилието от интригуващи забележителности. От Храмът на полегналия Буда до Гранд Палас – всички тайландски архитектурни чудеса ще ви оставят без дъх!

Преживяване: Усетете вкуса на Тайланд

Ако сте любители на популярните тайландски блюда, то тогава станете част от местните уроци по кулинария, предназначени за гостите на страната! В рамките на няколко дни ще имате възможност да обиколите традиционните местни пазари в търсене на най-свежите продукти и да приготвите сами и най-сложните представители на тайландската кухня. И след завладяващото кулинарно приключение с наслада да усетите неповторимия вкус на традиционните ястия.

мистичната-азия-тайланд

Тайландската храна е популярна по цял свят със своята екзотика, породена от преплитащите се западни и източни културни влияния. Невероятният вкус на тайландските ястия гали небцето и на най-големите ценители на храната, а ароматните им подправки, яростно събуждат апетита на околните!

Виетнам и полъха на колониалните влияния

Незабравимата ни разходка из съкровените дестинации на Азия ни отвежда до границите на пленителния Виетнам! Усетете нетрадиционното съчетание от китайско, френско и камбоджанско влияние, оказано върху прекрасната азиатска страна!

мистичната-азия-виетнам

Вдишайте уникалната виетнамска култура, посещавайки древната френска столица на Индокитай – Ханой. Извърнете поглед към величествените виетнамски сгради, украсяващи елегантните оживени булеварди! Усетете приятната енергия на тази забележителна страна!

Виетнамската кухня далеч не отстъпва на тайландските специалитети и топло ви посреща с традиционното „пхо“. Ароматното ястие от фиде, месо и пресни подправки ви очаква в кварталните кафенета по сгушените улички на Ханой.

Преживяване: Разходете се с круизен кораб из удивителния залив Ха Лонг

Усетете поразителното спокойствие на Виетнам, носейки се по леките вълни на неповторимия залив Ха Лонг! Потопете се в пленителната атмосфера, заобикаляща множеството непокътнати острови и изумителните виетнамски пещери, образувани от яркосините води.

мистичната-азия-виетнам

Невероятното място, което местните наричат „Там, където драконът слязъл до морето“ ще ви очарова с разноцветно обагрените си коралови рифове и яркозелените си гори.

Сингапур – където тишината среща космополитния мегаполис

На финала на нашето вълнуващо пътешествие из мистичната Азия ще ви представим неповторимия мегаполис – Сингапур. Гмурнете се в необятния океан от футуристични небостъргачи, пристъпвайки смело по блестящите сингапурски булеварди!

мистичната-азия-сингапур

Насладете се на огромното изобилие от популярни забележителности, с които ви посреща една от най-богатите държави в света! Разходете се из автентичните квартали на Сингапур и усетете контрастите на всеки един от тях. От колоритния район „Малка Индия“ до културния център на града – „Чайнатаун“.

Преживяване: Изкачете се с лифт до небето над Сингапур

Проследете огромното величие на сградите, идващи сякаш от бъдещето, изкачвайки се високо над Сингапур! Качете се на местния кабинков лифт, който ще ви отведе до удивителния остров Сентоса. Мястото ще ви посрещне със своите невероятни плажове, многобройни паркове, алеи за разходка и езда.

мистичната-азия-сингапур

Със сигурност дълго ще помните полета си над града, защото магнетичния пейзаж, който ще се разкрие пред очите ви, непременно ще ви остави без дъх!

Усетете духа на загадъчната Азия!

Ако вълнуващите пътешествия са в кръвта ви, а екзотичните азиатски страни са сред любимите ви дестинации, то тогава последвайте туристическа агенция Loyal Travel на следващото ви незабравимо пътуване! Опознайте мистичната азиатска култура и се потопете в загадъчния свят на Изтока – заедно можем да посетим тези и още редица бленувани места, защото с Loyal Travel

мечтите стават преживявания!

ИЗБЕРЕТЕ ВАШАТА ЕКЗОТИЧНА ДЕСТИНАЦИЯ