Ако търсите дестинацията за следващата ви незабравима лятна почивка, то тогава сте на правилното място, защото ще ви разкрием цели 5 причини защо да почивате на остров Лефкада това лято…

1. Красивите плажове на Лефкада

На всички е известен факта, Гърция е предпочитана дестинация за редица туристи, най-вече благодарение на неините прекрасни плажове. За да подсилим още повече този факт обаче, ще ви подскажем, че именно остров Лефкада може да се похвали с някои от най-хубавите плажове в света! Освен най-известните Porto Katsiki и Egremni, по време на вашата почивка на острова ще можете да разгледате и много други скрити съкровища.

2. Остров Лефкада е перфектен за семейна почивка

Търсите най-подходящото място за вашата семейна почивка? В такъв случай Лефкада е правилната дестинация за вас! Почти всички плажове на острова имат малки камъчета и са идеални за семейства с деца. Имайте предвид само, че водата става доста дълбока много бързо, затова придружавайте дечицата при къпане в морето.

3. Кристално чистите води

Заедно със Закинтос и Кефалония, стров Лефкада е част от пленителното Йонийско море, известно като едно от най-чистите в Гърция. Към всичко това прибавете и удивителния му тюркоазен цвят, който прави всяка ваша снимка наистина перфектна!

Вижте екскурзията „Лефкада –
Изумруденият остров

4. Вкусната храна

За никого не е тайна, че традиционната гръцка кухня пленява със своя изкусителен средиземноморски привкус. За да се насладите на най-изтънчените представители на местната кулинария, посетете някои от традиционните таверни. Остров Лефкада е известен със своя мед и апетитен зехтин, който можете да опитате във всяко местно заведение.

5. Спиращите дъха гледки

На последно място в нашия списък с причини защо да изберете Лефкада за следващата си почивка поставяме спиращите дъха гледки, откриващи се от почти всяко кътче на острова! Това е така, защото мястото е хълмисто – предимство, което му позволява да се превърне в едно от най-предпочитаните места от любителите на фотография, наред с останалите гръцки съкровища като Санторини и Тасос.