Независимо дали ще пътувате самостоятелно или чрез помощта на нашата туристическа агенция, при еднодневни екскурзии е добре да разполагате с нужното. За да се чувствате комфортно по време на тези екскурзии трябва да се вземат предвид някои особености по време на пътуванията. Екипът на Loyal Travel ще се опита да ви бъде полезен с няколко съвета, за да се насладите спокойно на пътуването си.

Какво трябва да вземете със себе си по време на еднодневната екскурзия?

  • Ваучер / Билет за пътуването

Въпреки че в повечето случаи екскурзоводът вече има вашите данни – името в списъка на пътниците, то понякога наличието на билета е просто задължително.

  • Бутилирана вода

Нека да е малка бутилка, но задължително трябва да носите вода със себе си. Обикновено първата спирка на автобуса е 2-3 часа след началото на пътуването, а се ожаднява много, особено ако е много топло. Така че точно водата ще ви бъде много необходима.

  • Малка раница или чанта

Подходящи са такива ранички или чанти, които ще могат да съберат не само вода, но и всички останали необходими неща – храна, мокри кърпи, топла дреха, малък чадър, фотоапарат и т.н.

  • Връхна дреха

Ако тръгнете рано или се приберете късно почти сигурно е, че трябва да вземете със себе си топъл пуловер или яке. Дори в южните страни след залез слънце става хладно, топлата дреха в такива моменти става просто незаменима.

  • Шапка за главата

Независимо от модела – бейзболна шапка, сламена, тип кърпа (кой, каквато предпочита). Разходка, дори и за няколко часа под жаркото слънце, е изморително и трудно занимание. За да не допуснете прегряване, най-добре се погрижете за защита на главата си.

  • Сандвичи или плодове

Често туристическите компании по време на дълги екскурзии спират за хапване на едни и същи места. Храната там може да не е много вкусна или пък цената да е доста висока. Опитните туристи лесно се справят в тази ситуация, изваждайки от раниците си предварително приготвените сандвичи или друга избрана от тях храна.

  • Фотоапарат или камера

Искате да уловите всичко, което ще видите? В такъв случай камерата или фотоапарата при пътуванията са просто задължителни.

  • Зарядно за телефона

Ако правите снимки или снимате видео с телефона си, заряда на батерията може да не издържи за цял ден. В такива случаи на помощ идва преносимото зарядно устройство, така че, още докато сте вкъщи, го поставете в раницата.

  • Допълнителна дреха или вещ в случай на специфични ситуации

Например, при пътуване до места с възможност за плаж или къпане се предполага наличието на бански костюм. Ще са ви нужни чадър или дъждобран, ако прогнозата за времето в местата, за които пътувате, се очаква да е дъждовна.