Ако през следващото лято искате да се насладите на яркото гръцко слънце и многобройните плажове на южната ни съседка, то тогава добре е да знаете най-новата промяна, която правителството на страната въвежда. Считано от 1 януари 2018 година туристите в Гърция ще бъде необходимо да заплащат туристическа такса, в размер, отговарящ на звездите на хотела, в който ще отседнат.

В какво се състои новата такса за пътуващите до Гърция

От следващата година всички хотели в Гърция ще въведат задължителна общинска такса за престоя на почиващите в страната. Тя ще се заплаща лично от туристите на място в хотела и ще засегне както организираните пътуващи, така и тези, които посещават гръцките забележителности със собствен транспорт.

гърция
Снимка: http://getwallpapers.com/collection/greek-wallpaper

Колко ще струва таксата за нощувка в Гърция от 2018

Ако сте решили да отседнете в луксозен 5* хотел в страната, имайте предвид, че ще трябва да заплатите данък в размер на 4 евро на ден, на стая. 3 евро на стая за нощувка ще ви струва ако отседнете в четиризвезден хотел. За тризвездните настанявания ще трябва да заплатите данък в размер на 1.50 евро, а при еднозвездни нощувки цената ще е 0.50 евро за ден.

  • за 5* хотели – 4 евро /стая/ нощувка
  • за 4* хотели – 3 евро /стая/ нощувка
  • за 3* хотели – 1.50 евро /стая/ нощувка
  • за 2* и 1* хотели – 0.50 евро /стая/ нощувка

Промените ще засегнат всички места за отсядане в страната, включително къщите за гости. Техният данък отново ще се определя в зависимост от звездите, с които са оценени.

Как все пак да пътуваме изгодно до южната ни съседка

Ако все пак искате вашата почивка в Гърция да не бъде сериозно повлияна от новите общински правила на страната – не се притеснявайте! Единственото, което трябва да направите е да се възползвате от неустоимите предложения за ранни записвания! Резервирайте от рано пътуването ви и заплатете по-малко за вашата незабравима почивка на южното крайбрежие!