Скоро се появиха слухове за големи глоби ако не носите със себе си големият талон на автомобила си при пътуване в Гърция. За съжаление слуховете се оказа верни!

Ако сте се запътили към слънчева Гърция с кола, е добре да носите големия талон на автомобила си. Европейска директива дава право на гръцките власти да го изискват при проверка на пътя. Това казаха от МВР пред „Дневник“ по повод появилата се информация, че южните ни съседи налагат сериозни санкции на български шофьори при липса на документа.

Според сигналите, ако той не бъде представен, се налага глоба от 1030 евро и се свалят регистрационните номера на автомобила, докато тя не бъде платена. Паричната санкция остава 1030 евро, ако се плати в рамките на три дни и се увеличава след всеки ден просрочване.

Изискването на големия талон прави практически невъзможно ходенето в Гърция с коли на лизинг, защото той се задържа от лизингодателя до пълното изплащане на автомобила. Пред същия казус са изправени и хората, които ползват служебни коли и камиони, чиито големи талони стоят при собственика.

Научете повече за проблема и потенциалните решения в www.manager.bg или в btvnews.bg

1 коментар