Нашият свят е пълен с чудеса, всеки ден се откриват нови удивителни места. Най- голямо разнообразие от природни чудеса се откриват в различни географски местоположения, климатични условия и смяната на сезоните: розови езера, зашеметяващи полета с лавандула и лалета, спиращи дъха планини и каньони и други невероятни места, които едва ли можем да повярваме, че действително съществуват. В снимките от тази колекция ще видите някои природни забележителности недокоснати от човека, докато други имат човешка намеса, но дори в тези случаи резултатът е грандиозен.

Японците са открили начин да образуват романтичен тунел от хиляди орхидеи; друг такъв тунел се е оформил в Украйна от преминаващите влакове, а чая, които пием расте в зашеметяващите полета в Азия.

Не е чудно, че пътуването и откриването на подобни места, са едни от най- добрите форми за отдих. Дори докато разглеждате тези снимки, можете да се потопите във великолепието на тези места…. И да, всички тези места са истински!

1. „Тунелът на любовта“, Украйна


Това е прекрасна дестинация за всички романтици. Тунелът на любовта в Украйна е истински природен шедьовър и е едно то най- романтичните кътчета на Земята.
Всъщност той си има практично предназначение, под приказния тунел има железопътна отсечка, по която се движи влак и тъй като дърветата са оставени да растат спокойно, преминаващият от там влак е единственото нещо, което ги оформя и превръща това място в романтична местност.
Днес тунелът на любовта е много популярна дестинация сред влюбените двойки, защото се смята, че ако двама души са искрени в любовта си един към друг и минат под тунела хванати за ръце, желанията им ще се сбъднат.

2. Полета от лалета, Холандия


Лалето се е превърнало в символ на Холандия, то е не само печеливша индустрия, но и неизменна част от бита, историята и културата на тази страна и хората в нея. Всеки март пясъчните полета се преобразяват в меки килими от зелени стъбълца.
С идването на пролетта и началото на април, огромни пространства се превръщат в море от цветя и багри. Най- посещавани са цветните полета около Хаарлем, Сасенхайм и прекрасната градина Кукенхов в градчето Лисе.

3. Салар де Уюни, Боливия- Едно от най- големите огледала на света


Салар де Уюни е най- голямото соленоводно езеро в света с площ от 10 582кв.км.(4 086кв. мили). Преди около 30 000- 42 000 години, районът е бил част от голямо праисторическо езеро- езерото Минчин. Когато езерото пресъхва, остават две солени езера Салар де Коипаса и по- голямото салар де Уюни. Намира се югозападната част на Боливия, близо до билото на Андите.
Езерото е покрито с няколко метра солна кора, която има изключителна гладкост. Голямата площ, чистото небе и извънредно гладката повърхност, правят Салар де Уюни идеален обект за тестване на сателитните системи в орбита.
Когато е покрито с вода това забележително място се превръща в едно от най- големите огледала на Земята.

4. “Hitachi Seaside Park”, Япония


„Hitachi Seaside Park“ край град Хитачинака е цветен парк и много популярна туристическа дестинация. Паркът покрива площ от 3,5 хектара великолепни поляни с изобилие от цвета.
Покрит с градини, гори и различни кътове с атракции, Hitaci Seaside Park трябва да се види от всеки, който иска да посети Япония.

5. Ледникът „Менденхол“, Аляска

В югоизточната част на Аляска се извисява една невероятно живописна картина от лед- ледникът Менденхол. Дължината на този красив глетчер е 19 км.
Самият глетчер е удивително красив най- вече с неговия син цвят, който се дължи на минералите и отразената слънчева светлина.
В долината на ледника Менденхол може да се посети и едно уникално и интересно място, където може да се види пъстър парк от обърнати дървета, чиито корени образуват огромни кошници, покрити с много ярки и пъстроцветни цветя.

6. „Червеният плаж“, Панджин, Китай


Червеният плаж се намира в най- влажната зона в този окръг и е част от най- голямото тръстиково блато в света. Блатото и плажът представляват една завършена екосистема, която се е превърнала в дом на повече от 260 вида птици и 399 вида диви животни.
За да се запази цялата екосистема, зоната е обявена за резерват и е под държавна закрила. По- голямата част от „Червения плаж“ е затворена за посещения, но все още има зона, която е отворена за туристи.

Очаквайте скоро и продължението 🙂

2 КОМЕНТАРИ