Вече ви показахме първите 6 невероятни места по света, сега е редно да продължим с класацията.

1. Бамбукова гора, Япония

Една от най-красивите и необичайни природни забележителности на Япония е „ Сагано“  – пеещата бамбукова гора. Наричат я така заради удивителния звук на вятъра, преминаващ между дебелите и гъсти бамбукови дървета.Площта на бамбуковата гора  „Сагано“ е 16 кв. км. и се намира в северозападната част на Киото.

2. Улица в Бон, Германия

Градът е уникално съчетание от древна култура и модерно развитие. Той е световноизвестен с Бонския университет и международните си културни прояви в областта на театъра и музиката.

Естествената връзка между всичко това е гениалният музикант Лудвиг ван Бетховен, който е роден в Бон. Къщата му е една от основните забележителности. Всяка година в градът се състои Бетховен фест.

3. Мината „Найка“, Мексико

Кристалната пещера е част от мината Найка в Мексико и се намира на 300 метра дълбочина. В пещерата са едни от най-големите селенитни кристали на Земята. Пещерата е дълбока 27 метра и температурата в нея достига до 58°C с 90% влажност на въздуха.

4. Тунел от глициния, Япония

Цветната градина „Кавати Фудзи“ е разположената в град Китакюшу, Япония. Тя е дом на невероятните 150 глицинии. Това са прекрасни цъфтящи растения. В градината растат 20 различни вида от тях.

Основната атракция на градината е тунелът от глицинии. В него посетителят може да направи очарователна разходка между избуялите цветове.

5. „Черната гора“, Германия

Шварцвалд  (Черната гора) е най-големият природен парк в Германия. Това е една от най-предпочитаните и най-известни области за почивка в страната и заслужено е финалист на конкурса за новите 7 чудеса на природата.

Римляните дават името „Silva Nigra“ на планинската верига, тъй като отдалеч гъстите й иглолистни гори изглеждат черни. Горите на Шварцвалд приютяват множество кристални езера и красиви водопади. Любителите на пешеходния туризъмще се влюбят в Шварцвалд. Това е идеалното място за развлечения и пълноценна здравословна почивка, съчетаваща спокойствие, спорт и красота.

6. Планината „Тянзин“, Китай

Стотици водни източници и хиляди планински върхове крие в себе си планината Тянзин в Китай. Най-високият връх на планината е 1262,5 метра над морското равнище. Около него се вият хребети, остри върхове и живописни скали.

От върха на планината човек може да хвърли “птичи поглед” на безбройните вътрешни спираловидни възвишения и дълбоки долини в областта, а също и пълноводни водопади, величествени вековни борове, обгърнати от мъгли и облаци. Гледките са много различни през различните сезони и промяната на времето.

Понякога има безоблачно синьо небе, което дава усещането за безкрайност. Друг път има много мъгли и облаци, които създават едно различно усещане на мистерия.

7. Пещерата “Ханг Сон дунг“, Виетнам

Ханг Сон Дунг e гигантска пещера открита сред джунглите на Виетнам. Разположена в Анамитските планини, тя е скрита в скалистия национален парк „ Фонг На-Ке Банг“ край границата с Лаос.

Новооткритата основна пещерна галерия на Ханг Сон Дунг достига височина над 240 м. и широчина 150 м. Пещерата е толкова голяма, че може да побере няколко селища или 40-етажен небостъргач. Тъмнината и огромните и размери не са я лишили от живот и през „прозорците“, от които прониква светлина растенията са намерили своето място, заедно с  прилепи и птици . Освен характерните карстови образувания и тунели, пещерата има цели райони с джунгла, дървета, растения и животни.

Очаквайте скоро и продължението :)

1 коментар

  1. […] Време и за последната част от поредицата „22 невероятни места по света“. Ако сте пропуснали другите 2 можете да ги откриете тук – Част 1 и Част 2 . […]