Търсите екзотика, лукс, необятни плажове и спиращи дъха природни пейзажи? То тогава сте на правилното място, защото ще ви отведем в пределите на Азорските острови, предлагайки ви едно незабравимо преживяване! Останете с нас, за да разберете защо да изберете Азорските острови за следващата ви екзотична почивка…

Азорските острови – блаженият рай между Европа и Северна Америка!

Мястото, за което ще ви разкажем представлява най-отдалечената населена европейска част, криеща в себе си редица възхитителни картини, на които трябва задължително да се насладите с очите си! Ще станете свидетели на не едно от чудесата на тези очарователни късчета земя, които древните жители причислявали към списъка с „блажени острови“!

Първото нещо, което ще ви направи силно впечатление по време на вашето посещение на Азорските острови несъмнено ще бъде тяхната пленителна природа! Освен с огромно разнообразие от растителни видове, придаващи типичния за местността зелен образ, ще останете запленени и от многоцветните градини, опасващи градските паркове.

Азорските острови – раят на всеки пътешественик!

Със своите неземни богатства Азорските острови успяват през годините да се превърнат в притегателен център за всички любители на природата! Те не могат да свалят погледа си от безкрайните хоризонти, разкриващи се от чудесните плажове!

Влюбват се в романтичната атмосфера витаеща в местните пещери и остават очаровани от съкровищата, разкриващи се при гмуркане в дълбоките азорски води! Ценителите на екстремните спортове и катеренето имат на разположение безброй отвесни скални маршрути, издигащи се високо в небето!

Азорските острови / Снимка: https://wallhere.com/en/wallpaper/1104842

Островите могат да предложат множество вълнуващи пътеки, подходящи за отдих и разходки, пикник и забавления сред природата! Любителите на риболова мечтаят за бреговете на това португалско съкровище, което освен разнообразие от риба им предоставя и достъп до много екзотични водни обитатели!

Очарованието на Понта Делгада

Понта Делгада е един от най-главните градове, разположени на територията на Азорските острови. Разположеният на южния бряг на остров Сан Мигел прекрасен град ще ви потопи в една възхитителна атмосфера! Неземният му облик ще ви предостави възможност да се разходите по малките, криволичещи улички и да станете свидетели на разнообразната местна архитектура!

Сред местата, на които всеки пътешественик трябва да обърне специално внимание се нареждат величествената църква “Сан Хосе” и местният театър. Градският музей и Музеят на вината ще ви предоставят още впечатления за местния бит, а китните пазари на Понта Делгада ще ви дадат редица причини да си закупите спомен от мястото! От керамични фигурки до изкусни произведения на изкуството, избродирани на ръка или изработени от различни растения! Можете да сте сигурни, че имате богат избор на сувенири, от които да избирате!

Вкусът на Азорските острови

И ако все още се чудите защо да посетите тези прекрасни португалски острови ще побързаме да ви представим и апетитната страна на местността! Усетете уникалния сочен вкус на местните ананаси, опитвайки азорски ликьор или ананасово сладко.

Отпийте глътка от ароматния зелен чай, расъл в една от необятните чаени плантации, в които са опасани островите или вкусете от неповторимото зелено вино, с което се характеризира района!

Изберете Азорските острови за следващата ви незабравима почивка!

Усетете топлото течение Гълфстрийм и влезте в един кръговрат от очарователни забележителности, пленителна природа и изключително гостоприемно местно население! Подарете си едно необикновено преживяване далеч от забързаното ежедневие, отдавайки се на пълен релакс край бреговете на Азорските острови!