Ако Лисабонската ривиера е преди всичко богата на екскурзионни забавления и чак на второ място морето, то в Алгарве (Algarve) е точно обратното. Тукашните занимания са преди всичко плажен отдих с периодични организирания на екскурзии.
Днес във фокуса на екипа на Лоял Травел е Алгарве – практически непрекъсната ивица от плажове, простираща се от изток на запад от Монте Гордо до Лагос (около 150 км) и защитена от северните ветрове благодарение на планинските си хребети. Западната част на крайбрежието е известна с невероятно красивите скалисти плажове, а източната – с достатъчно плитките и отлични пясъчни брегове. Алгарве е подходящо място за активна и плажна почивка. Тук са популярни голф, тенис и всички водни спортове, както конна езда.

Кухня и ресторанти в Алгарве

Албуфейра е особено известен със своята кухня: сардини и морски костур тук се приготвят по най-различни начини, а местното отличително ястие е вкусното блюдо „катаплана“ от риба и морски дарове, приготвени в специални високи съдове.

Развлечения, екскурзии и забележителности в Алгарве

Замъкът от червен камък в Силвеш, най-старият квартал на град Лагос, е заобиколен от крепостни стени. Още в Алгарве можете да ловувате акули, да си направите разходка с яхта, да посетите корида или съседните Испания и Мароко.

На разположение са четири аквапарка, делфинариума „Зоомарин“, множество детски площадки и училище за голф, отлични тенис кортове и тенис училище, клубове за гмуркане (дайвинг) и отлични условия за този спорт.

В португалските водни паркове можете да се препичате върху специална морава. А шезлонгите са директно на асфалта, в близост до басейните.

Във Вале до Лобо има множество ресторанти с италианска, френска, китайска кухня, магазини, дискотеки и нощни клубове. До Виламоура има открити три аквапарка.

Курортът може да се похвали с най-големият в Европа яхтен клуб. А Квартейра е известна с най-популярната в Алгарве дискотека.

Ценителите на добрата кухня ще открият в Портимао добри и евтини морски ресторанти, а любителите на морски пътешествия могат да се отправят на пътешествие по крайбрежието. Сред другите забавления са голф, гмуркане (дайвинг), риболов в океана.

Тези, които не обичат дългите обиколки и предпочитат да се запознаят с националния начин на живот на място, препоръчваме да спрат своя избор на столицата на Алгарве – град Фару. Туристите тук са доста, но инфраструктурата е на ниво. За любителите на луксозните почивка ще предложим да се установят в модерния „Куинта до Лаго” или луксозната „Виламура”. „Вале до Лобо” е известен с живописните си пейзажи и богата курортна история, а Квартейра ще се хареса на по-младите туристи с популярните си дискотеки и семействата с деца – разполага с аквапаркове.