В света има толкова много удивителни места, където си струва да посетите поне веднъж в живота си. Заведенията и ресторантите не са изключение. Всяко хранене тук се превръща в истинско приключение, изпълнено с ярки цветове и незабравими преживявания. Днес ще ви покажем какво друго, освен кулинарни изкушения, може да ви изненада в един ресторант?!

1. Брюксел, Белгия – Dinner in The Sky

Маса, побираща 22 човека, се издига от гигантски кран на височина 50 метра над земята. Всички посетители задължително слагат обезопасителни колани, точно както при атракционите. Освен това, в небето се издига и готвач, сервитьор и служител по сигурността. Ето така похапвате и се наслаждавате на красивата панорама на града. По желание може да се поръча и жива музика – на друга платформа издигат оркестър. Невероятно!

Между другото, лиценз за тази атракция има и в други страни. Може да се натъкнете на такъв вид ресторант във всяка точка на земното кълбо! На официалния сайт на този нетрадиционен ресторант може да се проследи маршрута с градове, в които е възможно да похапнете във въздуха.

2. Нюрнберг, Германия – ‘s Baggers

Бавното обслужване на сервитьорите е вече в миналото. Този ресторант може да се похвали с напълно автоматизирана система за обслужване на посетителите. Поръчка на храна е възможна с помощта на терминал със сензорен дисплей. След няколко минути вашето ястие се появява по метални релси като влакче в увеселителен парк, стигайки до масата. Ще се справите ли с такова чудо на техниката?

3. Лансароте (Канарските острови), Испания – El Diablo

Главният „трик“ тук е барбекюто. Създателите на ресторанта предлагат да ви приготвят ястия, сготвени над… действащ вулкан! Именно природната топлина, идваща от него, използват местните готвачи. Процесът може да се наблюдава отстрани. Усещането е невероятно! Опасно и необичайно! Приятно допълнение на трапезата са каменните пейзажи на Timanfaya National Park, на територията на който се намира и „El Diablo“. Чакат ви пейзажи от червени пясъци, заобиколени от скалисти върхове.

4. Верига ресторанти „Dans le Noir”

Основната концепция на ресторанта е идеята за среща на сляпо. Тук сервират на гостите в непрогледен мрак, дори мобилните телефони и запалките трябва да се оставят в шкаф за съхранение. Менюто е доста разнообразно: морски дарове и риба, месо, вегетарианско и екзотично (така наречената изненада на шефа). Интересното тук е, че като водачи-сервитьори в тези ресторанти работят виждащи слабо или слепи. Ръководството на веригата вярва, че тези хора са най-подготвени за такава ситуация. Липсата на осветление изостря други сетива, така че вечерята тук ще ви достави необичайни впечатления! Казват, че дори принц Уилям и съпругата му често се отбиват в „Dans le Noir“.

Местоположението на ресторантите: Париж, Франция (това е първият ресторант на веригата, разположен в сърцето на града), Лондон, Великобритания, Барселона, Испания, Ню Йорк, САЩ и Санкт Петербург, Русия. Не пропускайте шанса си и смело се насочете към някои от тези градове за фантастични усещания!

5. Лохя, Финландия – Muru Pops Down

Този ресторант се намира в истинска подземна мина! За да се насладите на блюдата на професионалните готвачи, трябва да се спуснете 80 метра надолу. Тук ви чака зала с капацитет 64 места и уютна атмосфера на горяща свещ. А най-екстремните посетители биха могли с лифт да стигнат до 350-метрова дълбочина. Такива емоции се запомнят за цял живот!