Невероятна природа, криеща величествената си красота зад тъмнозелените си багри, сини води, къпещи криволичещите, безкрайни брегове и неописуемо красиви пейзажи, изобразяващи многоликия образ на португалската перла! Ако искате да се докоснете до всички тези пленителни съкровища, последвайте ни на една разходка из най-удивителните места, разкриващи очарованието на прекрасния остров Мадейра!

Фуншал – завладяващата столица на остров Мадейра

Зелени, възхитителни планини, лек, галещ сетивата бриз и уханието на Атлантическия океан! С всичко това и с още редица неповторими усещания ще ви посрещне слънчевият южен бряг на остров Мадейра! Първата ви задължителна спирка – живописният Фуншал, в който лятото никога не е твърде горещо, а зимата – прекалено студена!

Приятните температури правят града изключително подходящ за вашата незабравима лятна ваканция! Впуснете се в едно наистина вълнуващо преживяване, потапяйки се в кристалночистите, океански води! Те ще ви приканят да поплувате в компанията на очарователни делфини, а големите вълнения ще ви предизвикат да сърфирате с удоволствие!

фуншал-остров-мадейра

Разгледайте тесните, криволичещи улички, необятната крайбрежна алея и невероятното пристанище, приветстващо колосални круизни кораби! А в края на деня, когато топлата, лятна вечер се спусне – нощният живот в Фуншал ще ви прелъсти със своето изобилие от заведения! Множество барове, изискани ресторанти, луксозни хотели и огромно разнообразие от съблазнителна храна. Можете да очаквате всичко това и още много възхитителни преживявания по време на вашата почивка в Мадейра!

Камаша – занаятчийският център на остров Мадейра

Няколко километра източно от Фуншал, скрито зад прелестни, зелени хълмове се спотайва обаятелното селце – Камаша. Мястото е занаятчийският център на Мадейра, който ще ви омая със своите традиции, спазвани години наред.

Наричат го още „селото на кошничарите“, защото разнообразните видове кошници, изработени от местните занаятчии, привличат голям брой туристи всяка година. Ако посетите Камаша, непременно отделете време за прекрасните изложби, подредени старателно от майсторите на това увлекателно изкуство. Освен кошници, те влагат прекрасната си дарба в изработването също на стилни мебели, изящни шапки и кухненски прибори, украсени с разкошни орнаменти!

камаша-остров-мадейра

Местните жители се гордеят и с названието „Столицата на културата на остров Мадейра“, породено от множеството фестивали, организирани в Камаша. Интересните мероприятия, наред с фолклорните представления и редицата забавни фестивали, ежегодно привличат любителите на португалската култура.

Живописната приказка на Сантана

Вълнуващата ни разходка из обширните красоти на остров Мадейра ни отвежда в източната му част, където ни очаква Сантана. Малкото селище е дом на спиращи дъха красоти и една истински внушителна природа! Мястото ще ви изненада с огромното си изобилие от разноцветни пейзажи, изпълнени с преливащи нюанси!

Една от най-характерните гледки, на които можете да се насладите единствено тук, са уютните къщурки с остри, сламени покриви! Триъгълните къщи, селското стопанство, различните занаяти и традиции, изграждат приятната атмосфера на Сантана. Поддържайки всички тези съкровища, които мястото притежава, местните са успели да запазят някогашния му неповторим облик!

сантана-остров-мадейра

Сред най-популярните събития, случващи се в Сантана е „24-часовото танцуване“, организирано всяко лято. Мероприятието представлява грандиозен фестивал на традиционната музика и танци, съчетаващи интересни фолклорни ритми от региона и близките страни.

От Левада да Сера до Вале Параисо

Ако сте любители на разходките и тесните, извити пътечки, заобиколени с хиляди природни красоти и много, много зеленина, то тогава следващото ни предложение е точно за вас! Отделете няколко часа от вашата почивка на остров Мадейра за хайкинг от Левада да Сера до Вале Параисо.

Множество туристи се впускат в приключението да открият невероятните красоти, скрити зад обширните местни планини. По време на излета те успяват да се насладят на спиращите дъха гледки към околните села и на прекрасните звуци, струящи от песента на птиците. Флората и фауната, които ви очакват там, определено си заслужават!

левада-да-сера-остров-мадейра

Най-хубавата страна от маршрута е, че той е лесен, приятен и подходящ както за добре обучени туристи, така и за такива без голям опит в преходите сред природата. Ако сте решили да откриете всички скрити съкровища на португалския остров, то тази обиколка определено ще обогати преживяването ви!

Невероятната красота на Камара де Лобош

За да бъде удивителната ни обиколка пълна, ще посетим и прекрасната Камара де Лобош, разположена в югоизточната част на остров Мадейра. Само на 5 километра от Фуншал, мястото представлява традиционно рибарско селище, обагрено в множество разнообразни нюанси.

Цветни рибарски лодки красят поразителния залив на Камара де Лобош, а сивият пясък по крайбрежието, нежно блести под слънчевите лъчи. На тази неописуема гледка можете да се насладите, ако за секунда се загледате в безкрайния хоризонт, който ви очаква там!

лобош-остров-мадейра

А, ако искате да усетите оживения дух на региона, тогава посетете някои от колоритните местни заведения. Там, освен с вкусна храна, ще ви посрещнат и с популярната традиционна за региона напитка – пончо. Ако сте ценители на алкохола ще усетите силния привкус на питието.

Пленителните пейзажи на Ейра до Серадо

За последна спирка от нашата разходка оставяме едно от най-красивите места на остров Мадейра! Селището се нарича Ейра до Серадо, а множеството спиращи дъха пейзажи ще ви докажат колко пленително всъщност може да бъде природното очарование!

Тук ви очаква поразителната „Долина на монахините“ – притегателен център за множество туристи и фотографи, желаещи да запечатат неповторимия изглед в един уникален кадър! Има няколко места, от които можете да разгледате удивителния облик на селцето.

ейра-до-серадо-остров-мадейра

Ако искате и вие да се нагласите на гледката над долината, тогава непременно вземете със себе си топли дрехи, защото ще са ви необходими на тази надморска височина. Посетителите на Ейра до Серадо силно препоръчват в края на обиколката ви да се стоплите в някое от местните заведения, в които поднасят изключително горещо и ароматно кафе.

РЕЗЕРВИРАЙТЕ ВАШАТА ПОЧИВКА НА ОСТРОВ МАДЕЙРА