Чудили ли сте се някога дали можете да получите обезщетение ако полета ви бъде отменен? Попадали ли сте в ситуация, в която решавате да потърсите правата си, но прекалено усложнената бюрокрация успява да ви разубеди? Е, тогава се
намирате на правилното място, защото ще ви разкрием тайната, за която авиокомпаниите не искат да знаете!

Разберете как да получите до €600 обезщетение при възникнал проблем с полета ви, следвайки нашите три лесни стъпки!

Стъпка 1: Намерете посредник

Можем да ви уверим, че влизането в списъка с късметлиите, получили обезщетение при проблем с дадена авиокомпания е по-лесно отколкото смятате! Ако сте решили да се възползвате от тази възможност, то първото нещо, което трябва да направите е да се насочите към правилния посредник. Най-добрият ви избор в тази ситуация е да заложите на доказана фирма като ClaimCompass, която през годините е успяла с лекота да съпроводи хиляди пътници по време на този иначе сложен процес.

обезщетение-при-проблем-с-полет
Снимка: Eva Darron on Unsplash

Единственото нещо, което трябва да направите когато се свържете с ClaimCompass е да подадете своя иск и да оставите всички досадни подробности в техните ръце! Те ще ви информират за всяко развитие на вашата жалба и ще осигурят необходимото ви обезщетение.

Въпрос: Кога имате право на обезщетение?

Все още не сте сигурни, че можете да получите обезщетение за възникналия проблем с вашия полет? Не се притеснявайте, ние сме тук, за да ви разкрием, че можете да се възползвате от възможността от подаване на иск срещу авиокомпанията при случай на закъснял полет, отменен такъв или при отказан достъп до борда на самолета.

Полетът ви е отменен и авиокомпанията ви е информирала за това по-малко от 14 дни преди датата на излитане? Освен ако не става въпрос за някакви непредвидени обстоятелства като лошо време, стачка на летището или проблем със сигурността, компанията ви дължи обезщетение, възлизащо от €250 до €600.

обезщетение-при-проблем-с-полет
Снимка: Erik Odiin, Unsplash

Същото важи и ако полетът ви закъснява с повече от три часа. Стига да не става въпрос за горепосочените непредвидени ситуации и полета да бъде осъществен в рамките на ЕС, то тогава имате голям шанс да получите парите си!

Третият случай, при който можете да изисквате обезщетение ще наречем „търговско претоварване“. Тази ситуация е налице когато авиокомпанията ви отказва достъп до борда заради липса на свободни места. Ако сте били навреме и персонала на самолета ви уведоми, че няма как да се качите поради търговско претоварване, то тогава е време да се обърнете към ClaimCompass!

Стъпка 2: Дайте информация за проблемния полет

Ако виждате себе си в някоя от изброените ситуации, то тогава следващата стъпка в нашия кратък наръчник ще ви отведе в момента на подаването на вашия иск. Единственото, което се изисква от вас е да посочите кой е проблемният полет и какво точно се е случило.

claimcompass

Цялата процедура по описването на обстоятелствата отнема не повече от 3 минути и става изцяло онлайн! Още една причина да решите да се възползвате от тази изключително улеснена и полезна услуга.

Стъпка 3: Получете до €600 обезщетение

След като вашия доверен съюзник в лицето на ClaimCompass се заеме с проблема ви, от вас се изисква единствено да чакате добрите новини от тях! В най-приятния случай, проблемния ви полет ще ви донесе обезщетение за нанесените вреди, без изобщо да се е наложило да се сблъсквате с различни институции и звена! До завършването на стъпка номер 3, те ще са се погрижили за всички подробности, а вие ще получите съответната сума за нула време!

И когато вече сте наясно с това колко лесно е да станете част от тези едва 2%, които подават иск при проблем с дадена авиокомпания, то тогава имате перфектната възможност да се възползвате от тази малка тайна и да потърсите правата си още сега!