В Bushmills дестилерия ще имате възможността да се насладите на вкуса на 12 годишен малц, заобиколени от дъбови бъчви, в които се съхранява вкуса на уискито. Тук изниква въпроса кои са 10- те най- добри места в света където да се насладиш на чаша уиски, и ето нашите предложения:

10. Замъкът Осака, Осака, Япония

Тук можете да се насладите на 12 годишно Yamakazi Single Malt. Дестилерията Yamakazi е първата по рода си в Япония. Тя отваря врати през 1923 година. Страната е относително нова в търговията с уиски. И какво по- добро място да опитате 12 годишно уиски от символичното сърце на града- историческият замък Осака, който се намира на по- малко от един час път от самата дестилерия.

9. “Churchill Downs”, Лойсвил, Кентъки

Там можете да се насладите на Woodford Reserve. Кентъки е най- доброто място където можете да съчетаете две неща: конни надбягвания и уиски. „Churchill Downs” е определен като майката на конните надбягвания „Кентъки Дерби“. Там можете да опитате „Woodford Reserve“, което е малка партида Кентъки бърбън, това е официалното уиски за дербито. За да опитате оригиналната версия, ще Ви струва приблизително 1000 щатски долара.

8. „Belle of Louisville“, Лойсвил, Кентъки

Там можете да се насладите на Marker’s 46. Този стар, бавно движещ се параход е идеалното място, да се насладите на изключителен бърбън, в естествения дух на Америка. „Belle of Louisville“ очаква да отпразнува 100 годишният си рожден ден тази година.

7. „Dunguaire Castle, Kinvara“, Galway, Ирландия

Тук можете да се насладите на 18 годишно Jameson Limited Reserve. Дори не можем да предположим какво Guaire Aidhne mac Colman, легендарният крал на Connachl, е пиел в ирландския замък. Избраната от нас напитка би била чаша луксозно комплексно уиски.

6. „The Craigellachie Bridge“, Аберлор, Шотландия

Тук можете да се насладите на The Macallan Fine Oak 10. Този грандиозен чугунен мост, който е проектиран от известният строителен инженер Томас Телфорд е построен през 1814г., в близост до легендарната Macallan дестилерия в Шотландия. Там ще се насладите на изключителна гледка към река Спей.

5. Rostelan Portal Tomb, Мидълтън, графство Корк, Ирландия

Там можете да се насладите на Jameson с лед. Тайнственият паметник е разположен в реката и до него може да се стигне само когато има отлив. Необичайният характер на гробницата наподобява Стоунхендж.

4. Хемингуей бар в Риц, Париж

Тук можете да опитате Redbreast Single Pot. Този богат дървено облицован бар в ултра луксозния хотел Риц, Париж е бил любим на Ърнест Хемингуей и е преименуван в негова чест десетилетия след смъртта му. Днес посетителите имат възможност да се потопят в света на автора с чаша Irish Single Pot, заобиколени от фотографиите, направени от самият Хемингуей.

3. „The Horse Shoe Bar“, Глазгоу, Шотландия

Там имате възможността да опитате Dewar’s White Label. За да усетите автентичността на старомодната кръчма с бар под формата на подкова, който е най- дългият бар в страната трябва да опитате най- продаваното шотландско уиски в допълнение към някои от най- добрите пайове в Глазгоу.

2. „The Giant’s Causeway“, графство Антрим, Северна Ирландия

Тук можете да опитате Bushmills Black Bush. Геолози твърдят, че тези необичайни базалтови колони върху скалист бряг в Северна Ирландия са образувани от 60 милионно годишно вулканично изригване. Легендата гласи, че тук ирландсия великан Фин Маккул и шотландския великан Бе Нандонер са премерили своите сили. Тук може да се насладите на чаша Single Malt, докато сте на върха на една от шестоъгълните колони откривайки нови и чудни висини с „Whisky on The Rocks“.

1. „The Old Bushmills Distillery“, графство Антрим, Северна Ирландия

Тук можете да опитате Bushmills 12 year- old single malt. Там ще имате възможност майстор дестилатор Колъм Игън да ви налее чаша от този рядък еликсир в най- старата уиски дестилерия в света. Разположена в сърцето на район в Северна Ирландия, тази 4 вековна мека на малц, приветства 110 000 посетители годишно.