Обичате да пътувате, но рядко имате възможност за дълга почивка? За да ви помогнем да се справите с този проблем, ще ви предложим няколко вълнуващи уикенд пътувания, изпълнени с безброй забележителности, на които да се насладите!

Уикенд в Рим

Поредицата ни от уикенд обиколки започва с пленителната италианска столица – Рим. Там, заобиколени от редица пътешественици, ви очакват Колизеумът, величествената Арка на Константин, църквата „Сан Клементе“, фонтанът „Ди Треви“, площадите „Испания“ и „Венеция“. Освен изобилието от архитектурни прелести, Рим ще ви посрещне и с изкусителната италианска кухня.

Уикенд във Виена

Ако сте ценители на многообразието от забележителности, събрани на едно място, то вашата уикенд дестинация определено е австрийската столица Виена! Насладете се на изобилието от възхитителни палати, наред с дворецът Шьонбрун, дворецът Белведере и имперският дворец Хофбург. Посетете Кварталът на музеите и станете свидетели на един от десетте най-големи културни комплекса в света!

Парламентът-в-Будапеща
Парламентът в Будапеща / Снимка: https://www.alwayswanderlust.com/the-parliament-building-in-budapest/

Уикенд в Будапеща

Будапеща – мястото, което крие в себе си величествената сграда на Парламентът, извисяващ се над пленителната река Дунав! Посетете удивителната столица на Унгария и ви обещаваме, че ще останете очаровани от гледката, откриваща се пред крепостния хълм “Будавар” с Рибарските кули! И ако това не е достатъчно, то тогава панорамният пейзаж към Дунав и Пеща ще ви бъде достатъчен, за да се влюбите в града!

Уикенд в Мадрид

Какъв по-добър начин да посрещнете краят на седмицата от посещението на слънчева Испания? Прекарайте един незабравим уикенд в Мадрид и усетете съблазнителния дух на испанската култура! Освен на местната кухня и прекрасните й деликатеси ви препоръчваме също да се насладите на Музеят Рейна София и Кралска базилика Сан Франсиско ел Гранде.

Уикенд в Амстердам

Удивителна феерия от романтични канали и очарователни цветове – следващото ни предложение включва всичко това! Прекарайте почивните дни из прекрасните забележителности на Амстердам и разгледайте неповторимия му облик! Посетете музея на Ван Гог и къщата на Ане Франк, вижте кралският дворец и Музеят с восъчните фигури на Мадам Тюсо.

Уикенд в Прага

Да стъпите на многовековния Карлов мост и да се възхитите на архитектурния шедьовър – Танцуващата къща – всичко това е възможно ако решите да прекарате един незабравим уикенд в Прага! Препоръчваме ви да обиколите из Стария град и да се насладите на пастелно оцветените барокови къщички.

Уикенд в Париж

Оставайки най-романтичното предложение за накрая, ще ви насочим към криволичещите улички на френската столица. Освен с кроасан и топло кафе, удивителният Париж ще ви посрещне с Айфеловата кула, Лувъра и Триумфалната арка. А съвсем наблизо, сгушен зад прелестна зеленина, ви очаква величественият Версай.