За да задоволят любопитството на мнозина и да предложат примамливи идеи за невероятни коледни дестинации, European Best Destinations решиха да съберат един изключително полезен списък от 20-те най-популярни коледни базари в Европа.

За целта се допитаха до редица коледни пътешественици и ентусиасти, решили да се потопят в магията на празника, обикаляйки из най-пленителните европейски дестинации! Вижте какъв е резултът от тяхното проучване и разберете как изглежда класацията на коледните базари, които непременно трябва да посетите през 2018…

20. Коледният базар в Лайпциг

коледни-базари
Коледен базар, Лайпциг, Германия / Снимка: https://www.europeanbestdestinations.com/christmas-markets/

Класацията започва с двайстата позиция, на която застава немското съкровище Лайпциг. Там, сред многобройните светлини и апетитни аромати, ще бъдете посрещнати от един невероятен коледен оазис, изпълнен с приятни емоции и много изненади!

Вижте офертата : Коледни базари в Германия

19. Коледният базар в Берн

коледни-базари
Коледен базар, Берн, Швейцария / Снимка: https://stories.sbb.ch/en/2017/12/14/a-trip-to-the-christmas-markets-in-bern-lucerne-and-zurich/

На деветнадесето място потребителите нареждат „градът на мечките“ или уютното швейцарско градче Берн. В приятните магазинчета, разположени по протежението на коледния базар в Берн, можете да се насладите на огромно разнообразие от ръчно изработени сувенири – изкусно доказателство за изяществото на местните занаяти!

18. Коледният базар в Ротенбург Об Дер Таубер

коледни-базари
Коледен базар, Ротенбург Об Дер Таубер, Германия / Снимка: https://www.europeanbestdestinations.com/christmas-markets/

Следващата позиция в класацията на най-популярните коледни базари се нарежда популярното празнично събиране в Ротенбург Об Дер Таубер, Германия. Можете да се отправите към града в периода от 1 до 23 декември. Ще откриете мястото, следвайки изкусителната миризма на греяно вино и току-що изпечени бадеми.

Вижте офертата : Коледни базари в Германия

17. Коледният базар в Нюрнберг

коледни-базари
Коледен базар, Нюрнберг, Германия / Снимка: https://www.europeanbestdestinations.com/christmas-markets/

На седемнадесета позиция се нарежда следващият ни немски представител в лицето на коледния базар на територията на Нюрнберг. Честването е популярно в цял свят и посреща огромен брой туристи, дошли в градчето за да се насладят на празничната програма, изпълнена с много танци и впечатляващи музикални изпълнения.

Вижте офертата : Коледни базари в Германия

16. Коледният базар в Дрезден

коледни-базари
Коледен базар, Дрезден, Германия / Снимка: https://www.deviantart.com/stefan-becker/art/Christmas-market-in-Dresden-507258415

Следващата ни спирка из блестящите коледни базари ни отвежда в Дрезден, където ни очакват цели единадесет очарователни коледни селца! Мястото може да се похвали с наличието на най-старият немски коледен базар, който води началото си още от 1434 година!

Вижте офертата : Коледни базари в Германия

15. Коледният базар в Амиен

коледни-базари
Коледен базар, Амиен, Франция / Снимка: https://www.europeanbestdestinations.com/christmas-markets/amiens/

Първият ни френски представител идва под номер 15 в класацията и ни кани да посетим един от най-бляскавите коледни базари в страната – този в Амиен! За разлика от немските си конкуренти, коледното селце в Амиен отваря врати за туристи още от 23 ноември и гостоприемно радва своите посетители чак до връх Нова година!

14. Коледният базар в Кьолн

коледни-базари
Коледен базар,Кьолн, Германия / Снимка: https://www.europeanbestdestinations.com/christmas-markets/

На следващо място откриваме една от любимите дестинации на всички коледни пътешественици, а именно популярният коледен базар в Кьолн, Германия. Честванията на коледните празници продължават повече от месец, а гостите на града успяват да се насладят на огромно разнообразие от вкусни немски деликатеси и апетитни местни напитки.

Вижте офертата : Коледни базари в Германия

13. Коледният базар в Манчестър

коледни-базари
Коледен базар, Манчестър, Великобритания / Снимка: https://www.europeanbestdestinations.com/christmas-markets/

Величествената Англия влиза с пълни сили в класацията на най-популярните коледни базари, заемайки тринадесето място, благодарение на пазарите в Манчестър. Още от 10 ноември мястото посреща многобройния поток от коледни ентусиасти със своите над 300 разнообразни магазинчета, окичени в празнични украси и изкушения!

12. Коледният базар в Парага

коледни-базари
Коледен базар, Прага, Чехия / Снимка: https://www.europeanbestdestinations.com/christmas-markets/

Няма как да бъде пропуснат и най-известният коледен базар на територията на Чехия, разположен в столицата на страната Прага! През декември старият град става домакин на пищни празнични чествания, изпълнени с вкусна храна и множество забавления за малки и големи!

Вижте офертата : Коледни базари Прага и Виена

11. Коледният базар в Брюксел

коледни-базари
Коледен базар, Брюксел, Белгия / Снимка: https://www.europeanbestdestinations.com/christmas-markets/

На единадесета позиция застава Белгия с нейното удивително съкровище Брюксел! От 23 ноември до края на декември, столицата на страната ще ви потопи в магията на коледните празници, предлагайки на вашето внимание множество шоколадови лакомства, приказни представления и хиляди идеи за подаръци, които да поднесете на най-близките си хора!

10. Коледният базар в Талин

коледни-базари
Коледен базар, Талин, Естония / Снимка: https://www.visitestonia.com/en/tallinn-christmas-market

Естония влиза в списъка с най-предпочитаните коледни дестинации, благодарение на удивителното си празнично шествие в уютната й столица Талин. Там, край кметството, заобикалящи най-голямата елха в Талин, ви очакват множество коледни къщички, окичени с безброй премигващи светлини!

9. Коледният базар в Мец

коледни-базари
Коледен базар, Мец, Франция / Снимка: https://www.europeanbestdestinations.com/christmas-markets/

На девета позиция откриваме френската перла Мец, която кани всички любители на коледните празници да посетят приятните й чествания в периода от 18 ноември до 30 декември. Ако сте сред пътешествениците избрали точно тази дестинация, то тогава непременно опитайте от световноизвестните френски макарони и пикантни палачинки, които се предлагат там!

8. Коледният базар в Базел

коледни-базари
Коледен базар, Базел, Швейцария/ Снимка: https://www.europeanbestdestinations.com/christmas-markets/

Освен към Берн, Швейцария може да ви насочи и към своя коледен базар в Базел, който с приятния си облик си заслужи своето осмо място в класацията на потребителите. Ще познаете мястото по най-дългата празнично украсена улица в Европа и небезизвестният площад „Барфюсер“.

7. Коледният базар в Аахен

коледни-базари
Коледен базар, Аахен, Германия / Снимка: https://www.europeanbestdestinations.com/christmas-markets/

От 23 ноември до 23 декември можете да се чувствате официално поканени в немската прелест Аахен! Там, заобиколени с огромно разнообразие от цветни светлини, ще ви посрещнат топлите коледни сергии, обсипани с дървени играчки и сладки изкушения!

Вижте офертата : Коледни базари в Германия

6. Коледният базар в Монбелиард

коледни-базари
Коледен базар, Монбелиард, Франция / Снимка: https://www.europeanbestdestinations.com/christmas-markets/

Пътешественици от цял свят спокойно нареждат коледния базар в Монбелиард, Франция на шеста позиция и ви предоставят прекрасната идея да посетите мястото през 2018! Потопете се в океана от многоцветни гирлянди и изживейте своята незабравима коледна приказка!

5. Коледният базар в Страсбург

коледни-базари
Коледен базар, Страсбург, Франция / Снимка: https://www.europeanbestdestinations.com/christmas-markets/

Петото място също бива отредено на Франция, но този път в лицето на удивителният Страсбург! От 23 ноември до края на декември, многомилионните посетители на града имат прекрасната възможност да влезят в магията на коледния дух и да опитат някой от апетитните празнични десерти, предлагани върху местните сергии.

4. Коледният базар в Будапеща

коледни-базари
Коледен базар, Будапеща, Унгария / Снимка: https://www.europeanbestdestinations.com/christmas-markets/

Само на крачка от челните три места остава пленителната унгарска перла – Будапеща! Мястото съчетава многовековните традиции с иновациите, предлагайки на вниманието на своите гости впечатляващ светлинен спектакъл върху фасадата на монументалната базилика „Свети Стефан“.

Вижте офертата : Коледни базари – Будапеща и Виена

3. Коледният базар във Виена

коледни-базари
Коледен базар, Виена, Австрия / Снимка: https://www.europeanbestdestinations.com/christmas-markets/

Напълно заслуженото трето място отива в сърцето на Австрия, където ви очаква пленителният коледен базар във Виена! Дестинацията е изключително популярна сред всички уважаващи себе си коледни пътешественици и може да стопли душата на всеки, решил да се докосне до магията на това очарователно място!

Вижте офертата : Коледни базари – Виена и Братислава

2. Коледният базар в Колмар

коледни-базари
Коледен базар, Колмар, Франция / Снимка: https://www.europeanbestdestinations.com/christmas-markets/

И въпреки че вероятно втората позиция е изненада за вас, френското съкровище Колмар успя да се пребори с всички свои конкуренти и да се нареди на крачка от челната позиция, благодарение на неповторимия си коледен облик! В продължение на шест незабравими седмици, градчето отваря вратите си за всеки, желаещ да изживее една по-различна и изпълнена с изненади Коледа!

1. Коледният базар в Загреб

коледни-базари
Коледен базар, Загреб, Хърватия / Снимка: https://rove.me/to/croatia/zagreb-christmas-market

И на финала на тази вълнуваща класация, обиколила едни от най-красивите европейски дестинации, имаме честта да ви запознаем с безспорният победител – Загреб! Хърватската столица успя да завладее сърцата на огромна част от любителите на коледните и новогодишни празници, благодарение на приказния си образ и безброй забавления! Ако искате да станете част от това прекрасно честване, то имайте предвид, че коледния базар в Загреб ще ви приюти в топлия си кът от 2 декември 2018 и ще ви държи в обятията си чак до Йордановден!