Търкане, настъпване, целуване или катерене – какво ли не прави човек, за да призове щастието, изпълнявайки понякога доста необичайни ритуали. Но особено важно е да намери най-подходящото за свещенодействие място. Екипът на Loyal Travel с удоволствие подбра за вас 8 точки от картата на света, където се изпълняват всички желания.

  • Стената на плача, Йерусалим, Израел

Стената на Плача, Йерусалим

Ежедневно тук се стичат хиляди поклонници, за да се молят за най-различни неща. Излагат своите искания в устен или писмен вид. Пожеланията в писмен вид трябва да се поставят в ниши между древните камъни. Веднъж месечно стотиците хиляди човешки молби, съхранени в контейнери, се изпращат в специално „гробище“ на Елеонския хълм. Казват, че желанията, написани в бележките, непременно се сбъдват. Вярно е, но за да стане това трябва да си тръгнете от Стената с лице към нея – това правило се е установило в продължение на векове.

  • Пикаещото момченце, Брюксел, Белгия

Пикаещото момченце, Брюксел, Белгия

„Пикаещото момченце“ се е появило в града неслучайно. Има легенда, че именно момченцето е спасило града от пожар. Друга история разказва за баща, изгубил сина си. След дълго търсене той го открил точно в тази поза на това място, където сега е разположен фонтана. А според трета версия фея се ядосала и наказала момченцето, ходещо по нужда като го превърнала в камък.

Гражданите на Брюксел просто обожават своето „пикаещо момченце”: известно е, че бронзовият малчуган има над 1 000 тоалета. Освен това, Манекен Пис е в състояние да изпълнява желания. Трябва да си намислите желание, някак да се изхитрите, да се промушите през оградата и да докоснете статуята.

  • Красивият фонтан, Нюрнберг, Германия

Фонтанът Нюрнберг, Германия

Най-известният фонтан в Нюрнберг е трябвало да украсява върха на църквата Фрауенкирхе, но поради голямото му тегло го оставили на Главния пазарен площад. Съоръжението има 46 каменни скулптури на четири нива и всеки „етаж“ има своя уникална идея. Но популярността на това място се дължи не само на сложната архитектурна композиция. В една от частите на фонтана можете да видите пръстен, вграден в решетката без нито един ръб или прекъсване. Ако се докоснете до пръстена, ще се сбъдне най-силното ви желание. Тук могат да се видят много бездетни жени. Известно е, че пръстенът особено охотно изпълнява молбите за увеличаване на семейството.

  • Манастирът Монсерат, Каталуния, Испания

Манастир Монсерат, Каталуния, Испания

Към главната катедрала на манастира, основан още през 1025 г., се стичат туристите от цял свят. Те пътуват, за да чуят известния хор на момчетата, които всеки ден изпълняват химна на Дева Мария, както и да се поклонят на известната статуя на Девата на Монсерат. Статуята е направена от черна топола, за което местните нежно я наричат „Черната Богородица“ и е със златен обков. Ако се вярва на легендата, статуята е направена от самия Св.Лука.

Статуята може да изпълни всяко ваше желание. За тази цел е необходимо да се докоснете до статуята и мислено да отправите молбата си. Ако вашата мечта се сбъдне, непременно се върнете в манастира и благодарете на „Черната Богородица“. В манастира дори има отделна стая-музей с „благодарности“. Сред експонатите могат да се открият патерици, слухови апарати и дори сватбени рокли.

  • Бикът на Уолстрийт, Ню Йорк, Сащ

Бикът на Уолстрийт, Ню Йорк, Сащ

На пресечката на Бродуей и Стейт стрийт можете да видите огромен бронзов бик. Статуята се появява тук в края на 80-те години на 20 век по време на финансовата криза.

Бикът олицетворява силата на борсовите игри и се е превърнала в символ на капитализма. Бикът веднага се превръща в знаменитост – по посещаемост и всенародна любов той не отстъпва дори на Статуята на свободата. При него често идват не само туристите, но и местните жители. Смята се, че бикът ще донесе късмет във финансовите дела, ако докоснете рогата му. Но въпреки това посещаващите го докосват бронзовия гигант не само по главата, а и по интимните части, които според твърденията носят късмет.

  • Галерия Виторио Емануеле II, Милано, Италия

Галерия Виторио Емануеле ІІ, Милано, Италия

В „хола на Милано“, както наричат най-старият в света търговски център със стъклени покриви и огромен 47-метров купол, идват не само за пазаруване. Тук можете да намерите подходящата рокля и … истинското щастие.

Всичко започва със смъртта на архитекта на галерията Джузепе Менгони. Падайки от строителното скеле, той умира точно в бъдещия търговски център. На мястото на трагедията е било решено да се постави мозаечно пано с бик. Градската легенда твърди, че за сбъдване на желанието трябва да застанете на мястото, където е загинал архитекта, до животното и да се завъртите веднъж около себе си на пета.

  • Далада Малигава, Канди, Шри Ланка

Далада Малигава, Канди, Шри

Реликвата, която се пази в Далада Малигава е най-значимата на територията на Шри Ланка. Защото в този храм се намира зъба на Буда – единствената материална част от духовния учител. Според легендата го е грабнал от погребалната клада един от учениците на Буда, а през 311 г. реликвата тайно е била пренесена в косите на местна принцеса от неспокойната по това време Индия. Да видите стоматологичната реликва е възможно само веднъж в годината, по време на фестивала Есала Перахера. Но през другото време може да влезете в храма, където зъбът на Буда се съхранява в специална стая с прозорец. Трябва да поставите цветя на олтара, да си намислите желание и да съберете ръце пред гърдите – след този безхитростен ритуал желанието ви ще се сбъдне.

  • Чичен Ица, Мексико

Chichen_Itza_3[1]

Руините на древния град на маите е най-популярната атракция на Юкатан. Всеки ден тук идват стотици туристи, за да видят легендарния кладенец на смъртта, който се използвали за извършване на жертвоприношения, храмът на воините, останки от бани и най-важното – пирамидата на Кукулкан. Кукулкан или Ел Кастильо е център на свещения град. Маите вярвали, че на върха на пирамидата живее магическата птица кецал. По-рано това е можело да се провери като се изкачите на Кукулкан. Но след като от Ел Кастильо пада 80-годишна туристка, се налага да се вярва на думата на маите.

Можете да се изправите отстрани на пирамидата и да пляскате с ръце. Ако изведнъж чуете странни звуци, които могат да се приемат за крясъците на кецал, трябва бързо да си намислите желание. Смята се, че то ще се сбъдне със сигурност.