В Сингапур забележителностите са буквално на всяка крачка. От Loyal Travel ви уверяваме, че едно пътуване не е достатъчно, за да посетите дори и половината от исторически забележителности, атракции, паркове и просто живописните кътчета на тази удивителна азиатска страна. Първият въпрос, който изниква в туристите след настаняване в хотела е „Какво да разгледаме в Сингапур?”. Много от тях дори се объркват какво да изберат, когато разберат колко много приятни изненади предоставя тази малка държава.

[notification type=“notification_mark“ ]Посрещнете Новата 2016 година на остров Бали и Сингапур[/notification]

2384

Река Сингапур

Разположените покрай река Сингапур забележителности могат да разкажат много за миналото и настоящето на забележителната малка страна. През 1819 година сър Рафълс стъпва на северния бряг на реката, за да провъзгласи тези земи за собственост на британската колония. Това място е наречено Рафълс Плейс и на него колонизаторите издигат административна сграда. Тук са и сградите на бившия Парламент, Градския съвет и Върховния съд. Наблизо се издига паметникѝ на Рафълс и са разположени архитектурни забележителности на Сингапур.

Южният бряг е трамплин за активната морска търговия. Повече от век тук са акостирали хиляди кораби, допринасяли за разцвета на малката република. Това разделение е останало и до днес: на северния бряг се намират административните учреждения, а южният е финансовия център на Сингапур.

Река Сингапур е толкова чиста, че в нея може да хванете риба, а кейовете Кларк Кий и Боут Кий не само са много красиви, но и са известни с най-изисканите ресторанти, бирарии и кафенета, а също и с големия избор на развлечения. Тук е прието да се отбелязват основните празници в Сингапур.

остров Сентоса, Сингапур | Loyal Travel Blog

Остров Сентоса

Изключително красивият тропически остров Сентоса с право се счита за една от основните забележителности в Сингапур. На Сентоса е достатъчно да се припичате под галещите лъчи на слънцето, с удоволствие да се заровите в пясъка на плажа и безкрайно да се наслаждавате на звездното небе.

Има какво да се види в Сингапур и вечер. Сентоса се слави с развлеченията си. Туристите ги чака невероятно лазерно шоу с невиждани размери, както и спиращите дъха атракции Sentosa Cine и Sky Ride and Luge. По-малко екстремен, но не по-малко приятен отдих обещава разходката с плажния автобус. В програмата на екскурзията са посещение на плажовете Tanjong, Siloso и Palawan. Заслужава внимание и омагьосващото шоу на фонтаните под романтичното заглавие „Песните на морето“.

На Сентоса се намират най-добрите забележителности на Сингапур за любителите на природата. Тук се простира уникалният Парк за пеперуди и зашеметяващ океанариум, който е известен в целия свят с шоуто на своите розови делфини.

На острова е разположен и 35-метровия Мерлион. Това е статуя на митично същество полуриба, полулъв, което е символ на Сингапур. А вечерта ви препоръчваме да минете по пътя на лъва-риба, осветен от стотици светлини.

Градините на Сингапур | Loyal Travel Blog

Парковете на Сингапур

Сред другите забележителности на Сингапур заслужава отделно време да отделите за уникалните паркове с невероятна красота.

Истинска феерия от цветове се открива пред погледа на посетителите на Ботаническата градина на Сингапур. Това е уникален ландшафтен комплекс, в който са събрани хиляди екзотични растения. Градината е на повече от 150 години и обхваща площ от над 630 дка. В него има много езера и възхитително Лебедово езеро.

Ако ви тревожи въпросът какво да разгледате първо в Сингапур, то започнете с Градината с орхидеите. В нея растат не по-малко от хиляда различни вида орхидеи и още 2 хиляди не по-малко красиви хибрида.

Много интересен Парка за птици. Това е огромен озеленен комплекс, където свободносе разхождат фламинго, прелитат папагали и много други птици. Тук можете да видите шоу с тяхно участие и да се повозите на панорамно влакче.

Сред забележителностите на Сингапур на огромна популярност се радва зоопарка. Това е открит парк, където животните не са в клетки. Хищниците са сигурно изолирани от посетителите с естествени препятствия – дълбоки ровове, канавки с вода, дървени трупи и т.н. Зоологическата градина заема не по-малко от 280 дка. Обитават я повече от 3 000 различни животни.

Непременно посетете Небесният парк в Сингапур. Това е уникален комплекс, разположен на 200-метрова височина, по покривите на 3 небостъргача. В близост можете да се насладите на най-големият телескоп за наблюдение с диаметър 150 метра и капацитет за една кабина до 28 души. Тези и други паркове в Сингапур обещават на посетителите маса забавления и положителни емоции.

Етническите квартали

В Сингапур забележителностите включват не само отделните паметници и сгради. Това са цели квартали, населени с различни етнически групи със самобитна култура. Кварталът Чайнатаун е обитаван от китайци и е разположен на южния бряг на река Сингапур. Kampong Glam е мюсюлманския район със забележителности в арабските традиции – джамии и шумни пазари с подправки. А районът Малката Индия е може би най-колоритната част на Сингапур. Всичко изброено е само една малка част от това, което ще ви се иска да видите в Сингапур дори при кратко посещение.