Париж – това е много повече от мода, кроасани, Айфеловата кула и Лувъра. Това е и специална романтична аура, която отдавна привлича творчески настроени хора от цял свят и ги дарява с вдъхновение. Ние от туристическа агенция Loyal Travel потвърждаваме, че си струва всеки да посети Париж и предлагаме няколко стъпки, за да усетите неповторимата атмосфера на световната столица на романтиката.

[star_list]

  • Научете да казвате „Обичам те“ на всички езици по света

Посетете „Стената на любовта“ в Монмартр, където са написани признания в любов на 311 различни езика. Потърсете на нея признание на български и положете длан върху него. Ако още не сте срещнали своята любов, то след този ритуал задължително ще имате късмет и това ще се случи, твърдят оптимистичните парижани.

  • Започнете деня си със закуска на улицата

Дори да ви чака безплатна закуска в хотела, станете по-рано, пийнете чаша горещ шоколад или кафе на терасата на някое кафене. Хапнете прясно изпечени сладкиши и се насладете на картините на пробуждащия се град.

  • Открийте потайните кътчета на най-романтичния парк

За да се отпуснете от суматохата на големия град отидете в парка Бют Шомон в североизточната част на града – един от най-големите и впечатляващи паркове на Париж. Сенчести алеи, зелени хълмове, романтични мостове, каскадни потоци, езера с патици и дори цял водопад, скрит живописно под земята. И всичко това – насред шумния мегаполис.

  • Разходете се по La Promenade plantée (Зелената алея)

Ходете 4 км по старата жп линия преправена на пешеходна пътека и градина едновременно. Започваща от площада на Бастилията и само на няколко метра над земята, La Promenade plantée е не само старите виадукти, висящи мостове и разнообразни растения, но и интересна възможност да видите парижките улици, паркове и жилищни квартали под друг ъгъл.

  • Повозете се на въртележка

Въртележки можете да откриете в много райони на Париж, но най-добре потърсете в района на Айфеловата кула или Монмартр. И непременно вечер. Веселата музика, ярките светлини и безгрижните парижани, нямащи притеснения да пуснат на свобода детето в себе си – не е ли това романтика?

  • Послушайте орган в катедралата „Нотр дам“

Отделете си време за посещение на известния Нотр дам по време на служба, за да чуете божествената музика на орган в уникалната акустика на древната катедрала.

  • Потанцувайте танго на брега на Сена

От май до септември на кея на Saint-Bernard, в близост до Арабския световен институт, всяка вечер се събират стотици местни жители от всички възрасти и цветове на кожата само за да потанцуват. Можете да изберете танц, който ви е на душата – салса, танго, рокендрол или традиционни бретонски танци – и да се присъединете. И не трябва да се притеснявате – тук всички са любители, за които емоциите са най-важното умение.

  • Покарайте ретро ситроен

Уморени сте от големите туристически групи и еднообразни екскурзии? Насочете се в изследване на нетуристическите места на Париж с романтично возило като Citröen 2CV кабрио. Симпатичните гидове-водачи владеят няколко езика, познават града като пръстите на ръцете си и са в състояние да изберат перфектния маршрут за всяко ваше настроение.

  • Загубете се в Париж

Това е може би най-романтичното, което може да ви се случи в непознат град, особено ако този град е Париж. „Забравете“ картата в стаята си и се разхождайте, където очите ви видят. Не се тревожете, рано или късно ще стигнете до познато място или метростанция. В края на краищата винаги можете да хванете такси. А дотогава ви очакват невероятни открития, незабравими срещи и неповторимата атмосфера на най-романтичния град в света.

  • Организирайте си вечерен пикник

В парка Марсово поле или в градината на хотела Le Vert Galant на остров Сите в центъра на Париж. Много парижани вечер се разполагат на тревата в парковете, където хапват, пият вино и се любуват на вечерните светлини на града. Купете малка бутилка бордо и няколко вида сирене, седнете на меката трева и се почувствайте като истински жител на Париж.

[/star_list]

[notification type=“notification_info“ ]Със специалните пакети „Уикенди в Европа“ можете да посетите Париж по ваш сценарий! Вие избирате периода, в който да пътувате, както и хотела в който да се настаните. Разгледайте предложенията за „ [highlight] Уикенд в Париж [/highlight] „[/notification]

2 КОМЕНТАРИ