Ако сте от пътешествениците, които мечтаят да се докоснат до възможно най-много страни и искат да вземат максимума от всяко свое пътешествие, то следващите редове са точно за вас! Вижте нашите предложения за три неустоими бюджетни дестинации в Югоизточна Европа, които да добавите в списъка си още сега!

Босна и Херцеговина

Загадъчна, очарователна и изпълнена с редица възхитителни забележителности! Докоснете се до мястото, където се сблъскват Изтока и Запада! Усетете неповторимата Босна и Херцеговина!

вишеград-босна-и-херцеговина-бюджетни-дестинации-югоизточна-европа
Вишеград, Босна и Херцеговина / Снимка: Torsten Muller, Unsplash (https://unsplash.com/photos/tfoqHmi-MOg)

Кои места да посетите в Босна и Херцеговина

Обиколката ви из пленителните кътчета на страната може да започне от оживената столица – Сараево. Разходете се из централната част на „Балкански Йерусалим“, наречен така от местните зареди многобройните си храмове на различни религии. Разгледайте сърцето на града и се потопете в автентичната ориенталска атмосфера на Башчаршия.

Защо да посетите Босна и Херцеговина

Страната крие в себе си Босненските пирамиди – най-старите създадени от човека пирамиди в света. И това не е всичко – на територията на Босна и Херцеговина можете да се насладите на множество архитектурни шедьоври като изящния „Стари мост“ в Мострар.

Колко ще ви струва пътуването до Босна и Херцеговина

Цените, с които страната ще ви посрещне са изключително поносими! Ястие в малък ресторант ще ви струва около 4 евро, а срещу 1,20 евро можете да утолите жаждата си с местна бира. Ароматна чаша капучино също ще ви струва малко над 1 евро.

Албания

Следващата бюджетна дестинация, за която ще ви разкажем може да се похвали едновременно с Йонийското и Адриатическото крайбрежие. Пригответе се за средиземноморска кухня, изобилие от забележителности и редица модерни сгради, защото ще ви разходим из страната на орлите Албания!

албания-бюджетни-дестинации-югоизточна-европа
Албания / Снимка: http://expressyourselfbypaolalauretano.blogspot.bg/2015/09/when-night-comes.html

Кои места да посетите в Албания

За отправна точка на вашето пътуване из съкровищата на страната можете да използвате един от най-старите албански градове – Дуръс. От важното му адриатическо пристанище през Археологическият музей до крепостните стени на стария град – мястото крие в себе си редица удивителни забележителности. Посетете един от най-големите и най-добре запазените амфитеатри на Балканите и се насладете на прекрасната архитектура на параклис „Св. Астий“.

Не пропускайте също да обиколите малките улички на град Круя и да се разходите из старата османска чаршия. Посетете величествената местна крепост или изберете да разгледате възхитителния централен площад на съседна Тирана. Местата, които ви очакват в Албания са наистина многобройни!

Защо да посетите Албания

Една от основните причини, които ще ви накарат да посетите съкровищата на страната е прекрасната местност около древната Аполония. Очарователния античен гръко-римски град е основна точка за южния ръкав на римския военен път Виа Егнация и ще ви плени с прекрасния си облик и поразителна атмосфера!

Колко ще ви струва пътуването до Албания

Не се притеснявайте за цените, които ви очакват в Албания, защото чужденците често обявяват страната за една от най-евтините туристически дестинации в Европа! Нощувката ви ще струва около 40-50 евро, а едно хранене в ресторант ще ви излезе под 5 евро!

Черна гора

Уникално съкровище, оградено с монументални крепостни стени, разположено в подножието на величествените Динарски планини. Насладете се на следващата ни бюджетна дестинация – перлата на Адриатика Черна гора.

черна-гора=бюджетни-дестинации-югоизточна-европа
Черна гора / Снимка: (http://download-wallpaper.net/content/montenegro-wallpaper-wide.html )

Кои места да посетите в Черна гора

Кътчетата, които непременно трябва да посетите по време на вашата почивка в Черна гора започват с невероятната Будва. Най-посещавания черногорски курорт може да ви предложи цели 35 плажа и огромно разнообразие от заведения. Ако търсите нощен живот и изобилие от прекрасна архитектура, то мястото е точно за вас!

Защо да посетите Черна гора

Едно от най-очарователните неща, с които страната ще ви плени е необятното й, зелено крайбрежие. Ще се изумите колко зеленина обкръжава прекрасните плажни ивици на удивителната Черна гора!

Колко ще ви струва пътуването до Черна гора

Ако се чудите колко ще излезе престоя ви в страната, можете да сте сигурни, че ще са ви необходими наистина минимални средства, за да се насладите на неземните черногорски красоти. Можете да се нахраните в ресторант срещу скромната сума от 5.50 евро и да използвате градски транспорт за по-малко от 1 евро.