Корпоративни събития са събитията, организирани и финансирани от една компания с цел насърчаване и представяне на дейността й, нейните ценности, продукти или услуги. Корпоративното събитие може също да е по повод награждаване на служители, клиенти, партньори, посредници и други значими в дадения сектор лица или фирми.

Проучванията сочат, че са необходими пет пъти повече средства за привличане на нов клиент, отколкото да се запази съществуващият. Ето защо фирмите държат на своите отношения със съществуващите клиенти и ги отбелязват чрез събития, които засилват съществуващите взаимоотношения. По този начин се показва на клиентите и партньорите колко са важни и ценни те за компанията.

Също така, вземайки участие в забавленията и дейностите, организирани за тях, клиентите още веднъж потвърждават пред себе си, че продуктите или услугите, които са избрали да купуват от компанията са точният и правилен избор за тях.

Корпоративните събития всъщност представляват инструмент, който ръководството на компанията използва за изграждане, конструиране и задълбочаване на взаимоотношенията с клиентите на фирмата, служителите, както и с групите и хората от особен интерес за компанията. На теория корпоративните събития могат да бъдат класифицирани към CRM (Customer Relationship Management) инструментите.

Групите и лицата от особен интерес за компанията могат да бъдат бъдещи, потенциални или настоящи инвеститори, посредници и дистрибутори, неправителствени организации и публичния сектор, медии и т.н.

Корпоративните събития създават възможности за установяване на по-дълбоки взаимоотношения, чувство за принадлежност и удовлетвореност, произтичащи от сътрудничеството с фирмата, а също и добра възможност за отправяне на позитивни послания към потенциалните партньори, клиенти и инвеститори. Това мотивира съществуващите и вдъхновява новите клиенти, създава условия за добиване на директни впечатления в партньорите. Дава се възможност за директна комуникация или чрез социалните мрежи като едновременно с това се въвличат всички желаещи да бъдат част от такова вълнуващо и успешно събитие.

Корпоративните събития могат да бъдат класифицирани в следните групи:

Гала вечери, събирания и коктейли са най-обичайните корпоративни събития, организирани в хотели, зали, ресторанти, както и в специални места – музеи, галерии, театри, винарни, кораби и яхти.

Спортните дейности, отдих и тиймбилдинг обикновено са организирани като дейности на открито и така, че участниците да вземат участие в тях. Тези дейности могат да включват картинг, стрелба с лък, летене с делтапланери, пейнтбол, скокове с бънджи и други подобни. Спортуването и тиймбилдингът изискват хотели или курорти със спортни терени и съоръжения, но също така и с естествената среда, адаптирана към допълнителни дейности – алпинизъм, ориентиране и много други тиймбилдинг игри. Говорейки за тиймбилдинг, трябва да се спомене, че често това са дейности на закрито – забавления и игри в зала: боулинг, дартс, билярд, уроци по готварство, уроци по рисуване и т.н.

Посещение на значими спортни, музикални и културни събития. Компанията запазва места, плаща билетите и пътуването до престижни спортни събития като футболни шампионати, тенис финали (Уимбълдън или Ролан Гарос), Формула 1 и други подобни. Това могат да бъдат концерти на международни и местни музикални звезди, театрални премиери, мюзикъли, опера или балет. Световноизвестни фестивали като карнавалите в Рио де Жанейро, Венеция, Октоберфест или Парижката седмица на модата няма да оставят никого безразличен.

Видът на корпоративното събитие, което една компания решава да организира зависи от основната дейност на тази фирма, целевите групи, планирани за събитието, техните бизнес интереси, сфера, професия, образование, възраст и пол. То също така зависи от крайната цел, която трябва да се постигне и посланието, което компанията иска да предаде. И накрая всичко това зависи, разбира се, от бюджета.

Защо корпоративни събития?

[notification type=“notification_mark“ ]Преди повече от една година, екипът на Loyal Travel създаде ново подразделение на агенцията, което е ангажирано изцяло и само с организацията на корпоративни  пътувания и събития – Loyal Corporate.

Вярваме, че репутацията e един от най-ценните ресурси за една компания, затова сме до партньорите си по време на целия процес от началото до провеждането на корпоративните събития – конференции, семинари, обучения, тиймбилдинги и фирмени пътувания.  Loyal Corporate е вашия партньор с поглед към детайла.[/notification]