Най-специалният ден в живота на две любящи се сърца със сигурност трябва да бъде незабравимо преживяване. Класическата сватба с откуп, пияни гости и комични конкурси отдавна не е вече най-предпочитана и дори може да се нарече донякъде лош вкус. В елегантна алтернатива на класиката може да се превърне страхотна брачна церемония в чужбина.

Днес сватбата в чужбина е престанала да бъде фантазия и несбъдната мечта. Вече можете да организиране брачна церемония в различни страни по земното кълбо. Впечатляващо любовно приключение на брега на топлото Карибско море под звуците на страстни латино звуци. Или една незабравима романтика на някой от магическите острови на Гърция, съхранила и до днес могъщия дух на древността. А може да е интимно любовно тайнство „за двама“ на белите пясъци на Малдивските острови. Почти всички европейски градове могат да се поставят в списъка на „идеални“ за провеждане на сватби. В тази статия от туристическа агенция Loyal Travel ще разгледаме най-популярните места сред младоженците.

Гърция

Крит, Родос, или Санторини – по-икономични по цена, но не отстъпващи по впечатления. Още, много красиви за провеждане на сватбени церемонии са островите в Йонийско море – Лефкада, Закинтос, Кефалония. Гърция е идеално място за сключване на брак.

Кипър

Този остров продължава да бъде една от най-популярните места за провеждане на сватби вече няколко години. Може би младоженците се привлечени от романтичната история на Кипър. Според легендата именно тук се е родила богинята на любовта Афродита. Освен митологията, Кипър е известен с приятен климат и не отстъпва по своите красоти на много други острови. Привлича със своите гледки, разнообразна природа и умерена екзотика. Освен това, сватбената трапеза най-вероятно ще се състои от ястия от средиземноморската кухня, известна със своите ползи. Цената на сватбата ще е по-ниска, отколкото на екзотични острови още и заради не толкова далечния полет.

Италия

Предимствата на провеждане на сватба в тази страна са огромният избор на места (градове). Всичко зависи от бюджета и личните предпочитания на булката и младоженеца: това може да бъде класическият Рим, мистериозната Венеция или романтичната Верона, където според легендата са живели Ромео и Жулиета.

В Италия младоженците ги чакат стари замъци в готически и бароков стил, тесни улички в най-малките градчета, свързани с мостове, както и възможността да прекарат сватбата си на островните части на Италия: Сардиния или Сицилия. Според избора, разходите за сватбата могат да варират значително, а това значи, че Италия е достъпна за много двойки. Партито може да се проведе по всяко време на годината, но трябва да се обърне внимание на сезонния наплив на туристи (от това също така може да се увеличи цената).

Франция

Може би най-романтичната страна в света! А коя булка не мисли за романтика в деня на сватбата си. Най-популярният град, разбира се, е Париж. Тук, двойката може да си направи незабравими снимки на фона на Айфеловата Кула, Лувъра, различни замъци, да се разходи в парковете. Франция е скъпа страна, така че сватбеният бюджет трябва да бъде достатъчно голям.

Разходка с фотографа по улиците на Париж ще бъде запомнена за дълго време: тук мирише толкова вкусно на сладкиши от пекарните, а от кафенетата долитат френски шансони. Сватбата в Париж се провежда в класически или бохемски стил в стара къща или замък. Ако двойката избере островите, то тогава церемонията може да се извърши на ветроходна яхта.

Чехия

Тази страна е една от най-романтичните в Европа (след Франция, разбира се). Предпочитано място за сключване на брак е столицата Прага, където има старинни сгради, замъци, параклиси и градини. Младоженците ще отнесат от медения си месец не само незабравими емоции, но и впечатляващи снимки с разходка с файтон или снимки, направени на фона на старите готически сгради. А коя булка не иска да се чувства като принцеса в сватбения си ден? Прага може да дари тази възможност и да предостави една от своите замъци за провеждане на церемонията.

Малдивите

Малдивските острови са известни със своята екзотична красота. Церемонията може да бъде, както в европейски, така и в традиционния малдивски стил. Бракосъчетанието може да се проведе на пясъчния бряг на океана или сред тропически градини. А за любителите на екстремните спортове има възможност за провеждане на подводни сватбени услуги. Все пак Малдивите се считат за едно от най-красивите места сред гмуркачите.

Но сватба на Малдивите си има и своите особености:

На първо място, тук можете да направите само символична церемония. Сключеният на тези острови брак няма да има правна сила в други страни. На второ място, струва си да се обърне сериозно внимание на избора на сезона: в периода от май до ноември на островите са възможни дъждове и дори бури. По-добре да изберете периода от декември до април. И накрая – цената на този вид сватба ще бъде доста висока. Въпреки това, церемонията на островите с бели пясъчни плажове и синия океан ще ви даде спомени за цял живот!

Сейшелските острови

Не по-малко ярък и колоритен вариант може да стане провеждане на сватба на Сейшелските острови. Сключеният тук брак ще има официален, а не символичен характер. Булката, младоженеца и гостите могат да се насладят на прекрасните гледки към океана, вариант за провеждане на сватба може да е европейски класически стил или креолски, също да направите екскурзия с яхта по живописните острови. Сезонът за церемонията по-добре да не е летния, тъй като на островите ще бъде доста горещо. Минус може да бъде стойността на вашата сватба, която е сравнима с цената на провеждане на церемонията на Малдивите. Сватбата на Сейшелските острови може да е малко по-скъпа, но пък за сметка на това несравнимо романтична.