Римини, Италия e притегателен център за туристите. Това е най-големият град на Адриатическото крайбрежие в региона Емилия-Романя и най-популярния курорт в страната. Тук има от всичко най-добро за почивка и забавления: 15 километра девствени пясъчни плажове, животът кипи ден и нощ, дискотеки, ресторанти, възможност за шопинг и изгодни цени – това е само малък списък на приятните изненади, които откриват посетителите на града. А удобното местоположение позволява лесен достъп до най-известните градове на Италия. Оттук лесно може да се стигне бързо до Болоня, Флоренция, Сан Марино, Равена, Венеция, Перуджа и Болоня.

Арката на Август (Arco d’Augusto)

Учените са установили, че датата на построяване на тази Триумфална арка е 27 век пр.н.е. Тя е най-старата римска арка, построена в чест на император Август. Тази арка е сред най-посещаваните забележителности в Римини, главно защото арката е с внушителен размер (около 10 метра) и посещавайки историческия център на града просто е трудно да не забележите.

Мостът на Тиберий (Ponte di Tiberio)

Още го наричат мостът на Август и Тиберий. Този мост е построен през 14 г.сл.Хр., той свързва бреговете на река Марекия и до ден днешен се използва преминаване на градския транспорт (с изключение на товарни автомобили). Това чудо на древноримската архитектура е запазено в почти перфектно състояние. Дължината на каменния мост е 62 метра, а ширината му е около 9 метра, състои се от 5 арки и се опира на масивни колони. Също така близо до моста се намира един от най-красивите паркове в Римини „Parco XXV Aprile“ или както го наричат „Parco Marecchia“.

Храм Малатеста (Tempio Malatestiano)

Местните жители смятат Храма Малатеста за главен в града и това не е изненадващо, защото размерите му са впечатляващи. Голяма ценност на храма е стенопис на италианския художник Пиеро дела Франческа. Тази и други стенописи, както бронзови и мраморни скулптури, могат да се видят в камбанарията на храма. За строителен материал при строежа на храма са използвали бял камък, а фасадата на сградата е украсена с мрамор и скулптури от 14-ти век.

Дома на хирурга (Domus del Chirurgo)

Тази атракция на Римини представлява археологически разкопки, открити едва през 2007 г., но вече са се превърнали в най-посещаваните. Къщата е принадлежала на военен лекар с гръцки корени, за което може да се съди от вещите и предметите от интериора открити там. Особена ценност, според археолозите, са откритите хирургически инструменти, монети, колекция от антични мозайки и стенописи, а също така и готварски съдове и бижута. Към днешна дата всички находки са представени в музея на град Римини.

· Градски музей на Римини (Museo della Citta)

Градският музей се намира в красива сграда от 18-ти век, представляваща сама по себе си голяма архитектурна стойност. На първия етаж се намира галерията на музея, тук е събрана уникална колекция от картини на средновековни майстори (14 век) и на съвременни майстори. В археологическата секция са представени експонати, открити по време на разкопките в „Къщата на хирурга“, спомената по-горе. Също така тук могат да се видят предмети от керамика, бронз, гоблени, бижута, отразяващи историята на града от римско време до наши дни.

Замъкът Сизмондо (Castel Sismondo)

Тази атракция представлява замък-крепост от 15-ти век, принадлежала на един много знатен в онези времена в Римини човек – Сиджизмондо Пандолфо Малатеста. През вековете замъкът е претърпял значителни промени, в момента липсват няколко кули и дълбоки рова, но като цяло е запазен в отлично състояние. През годините е използван за различни неща: като резиденция на папата, след това от него са направили затвор, днес се използва за провеждане на благотворителни акции, изложби и събития.

Църквата „Сант Агостино” (Chiesa di Sant’Agostino)

Църквата „Сант Агостино” или както я наричат Chiesa di San. Giovani Evangelista, е построена през 13 век и се намира в историческия център на града. Тя сякаш е създадена за ценителите на високото изкуство. Стените в църквата са украсени с красиви картини и дървени разпятия. На тавана се намира фреска от талантливия художник от 18-ти век Vittorio Maria Bigari. Гордостта на църквата е камбанарията, която е най-високата сграда в Римини (55 метра) и където могат да се видят някои уникални картини, изобразяващи Дева Мария, както и стенописи с живота на Йоан Богослов.

Делфинариумът на Римини (Delfinario)

Делфинариумът на Римини е едно прекрасно място, където можете да се заредите с много положителни емоции – както децата, така и възрастните. Идвайки тук, Ви предстои вълнуваща възможност да видите представление с делфини и хора, да наблюдавате и други представители на морската и речна фауна (в местния аквариум има повече от 600 вида), а още колекция от черупки, скелети на делфини и китоподобни.

Италия в миниатюра (Italia in miniatura)

Италия в миниатюра е един от най-популярните тематични паркове в Римини. Тук са представени повече от 270 забележителности и архитектурни паметници на Италия и Европа или ако трябва да сме по-точни – техните миниатюрни копия. Ще имате възможност да „обиколите” цяла Италия пеша чрез умаленото копие на страната. Всеки мини полуостров е засаден с миниатюрни дървета и храсти, в мини морето плават кораби, а по мини жп линиите се движат мини влакове, на площадите са разпръснати малки фигури на хора. И всичко това придружено със звукови ефекти на класическа музика, песни на птици, плач, кучешки лай, изригване на вулкан и др.

Увеселителен парк Фиабиландия (Fiabilandia)

Този парк се намира между Римини и Ричоне и е от най-живописните места в този район. За децата тук е рай – огромно количество различни атракции, влакчета, различни стаи на смеха и ужасите. А за тези, които са уморени от атракциите имат възможност да се запознаят с домашни животни (кози, патици, гъски и др.), както и да посетят терариум със змии, паяци, игуани и аквариум с пирани.