Македония е една изключително гостоприемна и приятна страна, която ще ви очарова в неземната си красота и приятен облик! За да се потопите в магията на тази уникална държава обаче, можете да усетите нейния нежен допир през зимните дни!

охрид-македония
Охрид, Македония / Снимка: https://curiouscatontherun.wordpress.com/2012/06/06/two-days-in-ohrid/

И за да ви покажем колко интересно и вълнуващо може да бъде едно пътуване до нашата западна съседка, ще ви разкажем защо да посетите Македония през зимата…

Магията на Берово

берово-македония
Берово, Македония / Снимка: https://www.pinterest.com/pin/488992472014766614/

Берово е един уникален град, сгушен в югоизточната част на Македония. Той приветства огромния си брой туристи с малките си криволичещи улички и неописуемо приятна атмосфера! Градът се намира в подножието на Малешевска планина, близо до Беровското езеро, на 160 километра от столицата на страната Скопие, на 47 километра от Струмица и на около 52 километра разстояние от Кочани. Градът има умерено-континентален климат с определено влияние на планински климат, който кара туристите да се стичат към пределите на Берово.

Ако искате да се потопите в неумолимия му дух, то тогава можете да започнете обиколката си в Берово, разглеждайки мъжкия манастир – „Успение Богородично“ и прекрасния женски храм „Архангел Михаил“

Очарованието на Крушево

крушево-македония
Крушево, Македония / Снимка: http://www.exploringmacedonia.com/krusevo.nspx

Следващата ни спирка из зимната обиколка на съседна Македония ни отвежда в полите на Крушево – едно изключително вдъхновяващо градче, което ще ви омагьоса със своите зимни пейзажи!

Крушево е разположен в котловина, с източно изложе­ние в началото на река Долче и на надморска височина от 1250 метра. Поради смесения характер на населението в Крушево градът е дал много известни хора на четири нации – българската, гръцката, румънската и македонската. Мястото носи своето богато наследство, което задължително трябва да опознаете по време на престоя ви в града.

Удивителната Попова шапка

попова-шапка-македония
Попова шапка, Македония / Снимка: https://bg.wikipedia.org/wiki/попова-шапка

И за да направим пребиваването ви в Македония през зимата още по-вълнуващо, ще ви отведем в най-популярният зимен ски курорт на страната – Попова шапка! Известният в цял свят македонски курорт е разположен в подножието на едноименния връх Попова шапка, в планината Шар и се издига на 1780 метра надморска височина.

До пистите на това уникално природно съкровище могат да ви отведат общо шест ски и три седалкови лифта. Попова шапка разполага с десеткилометрови ски писти, чиито капацитет достига до около 8000 скиора на час. Средно снежната покривка в областта се задържа за около 135 дни в годината, което прави курорта изключително предпочитан от ски любителите. На разположение на начинаещите в този спорт е ски училище, с помощта на което да разберете как най-добре да се възползвате от вашата почивка в Македония!

Нова година в Македония

нова-година-в-македония
Нова година в Македония / Снимка: https://globalstorybook.org/macedonians-celebrate-christmas-new-year/

И докато говорим за зимното очарование на тази прекрасна страна, едно от преживяванията, на които непременно трябва да се насладите поне веднъж в живота е възможността да прекарате Нова година в Македония!

Освен с всички тези приветливи места, за които ви разказахме, държавата ще ви посрещне гостоприемно със своите богато отрупани маси, висококачествено настаняване и огромно разнообразие от услуги на достъпни за всеки цени!