Искате да организирате пътуванията си през новата година възможно най-добре и да се съобразите изцяло с възможностите, които ви предлагат националните празници? Тогава останете с нас по време на следващите редове, защото ще ви дадем полезни съвети за това кои почивни дни през 2018 година са най-подходящи за отпуск. И още – ще ви предложим най-подходящите места за почивка по време на вашите свободни дни.

До къде да пътувате през март

Както всяка година, и през 2018 първият подходящ момент за далечно пътуване идва през март. Датите, подходящи за отпуск започват от почивния 3-ти март и продължават чак до 11 март (неделя). Какъв по-добър повод за почивка от това да се насладите на очарованието на Италия? Посетете на един дъх Венеция, Сан Марино, Рим и Флоренция, преминавайки през природните шедьоври на Националния парк на делтата на река По.

Кои страни да посетите през април

Въпреки че годината не е богата на много възможности за комбинация на почивни дни, можете спокойно да изберете април за следващата си почивка. Официално признатите 6-ти и 9-ти април си пасват идеално за комбинация, започваща от 6-ти и завършваща на 15-ти същия месец. Мястото, подходящо за толкова много дни непременно е слънчева Испания, и още по-специално – пленителният Коста дел Сол. Посетете Малага, Севиля, Кордоба, Гранада и се докоснете до популярният Гибралтар – конституционна монархия спадаща към територията на Великобритания.

Къде да отидете през май

Перфектното време за една дълга, отпускаща почивка идва с топлото време и приятните майски празници. Датите, които ще ви трябват започват от 1-ви и приключват чак на 13-ти май 2018 година. Дестинацията, към която можете да се отправите включва величествените баварски замъци и необятното Боденско езеро! Както правилно се досетихте, държавата е Германия, а съкровищата, които ви предлагаме да видите започват със замъка „Нойшванщайн“ и двореца „Линдерхов“ и завършват с пленителния остров „Майнау“ и оживения Мюнхен.

Кои места да посетите през септември

Септември е един от малкото месеци, които ви позволяват цели две възможности за съчетаване на почивни дни. Единият ви вариант започва от 6-ти септември и завършва едва на 9-ти същият месец. Достатъчно време, за да посетите дунавската перла Будапеща и да видите с очите си удивителния унгарски парламент. Ако пък сте настроени за по-голяма почивка, можете да си я осигурите от 22 до 30 септември и да се отдадете на една алпийска фантазия, посещавайки едновременно Швейцария, Австрия, Италия и Лихтенщайн.

Къде да отпразнувате зимните празници

Както всеки друг път, декември изобилства от празнични почивни дни, подходящи за близки и далечни семейни пътувания. Ако искате да използвате отпуска си точно тогава, освободете си времето от 22 декември чак до 6-ти януари. Освен да отделите време на своите близки по време на дългата почивка, можете също да ги зарадвате с една незабравима романтика в Охрид. Посетете за няколко дни съседна Македония и се насладете на редицата забележителности, скрити в тази прекрасна страна.