Готови ли сте за една цветна феерия, изпълнена с много музика, танци и добро настроение? Сложете розовите очила и се подгответе за огромна доза забавление, защото ще ви разходим из най-колоритните шествия.

5. Карнавалът във Венеция

Карнавали-2018-Венеция
Карнавалът във Венеция / Снимка: http://www.sohu.com/a/206210344_684037

Несъмнено най-популярният сред българите карнавал, който ще ви очарова със своята изтънченост и артистичност! Ако искате да сте сред множеството любители на италианското изкуство, които тази година ще посетят известното шествие, можете да го направите като резервирате онлайн тук. Ако се чудите как да се преобразите, за да се слеете с автентичният дух на празника, вижте нашите съвети как да се маскирате за карнавалът във Венеция.

4. Карнавалът на остров Корфу

Карнавали-2018-Корфу
Карнавалът в Корфу / Снимки: http://villakapella.com/corfu

Ако пък сте любители на по-близките дестинации, тогава мястото за вас е съседна Гърция. За щастие страната е богата на подобни събития, затова можете спокойно дори да посетите няколко от тях. Едно от най-изкусителните ни предложения включва прекрасният остров Корфу и многоцветният му годишен карнавал. Отново през февруари, мястото посреща редица ентусиасти, решили да се позабавляват по време на интересното събитие.

3. Карнавалът в Ксанти

Карнавали-2018-Ксанти
Карнавалът в Ксанти / Снимка: https://www.dreamstime.com/editorial-stock-photo-xanthi-carnival-parade-greece-feb-unidentified-clowns-smile-to-camera-dressed-colorful-costumes-annual-image50665288

Гръцката гостоприемност ще усетите и ако решите да отскочите до забавния карнавал в Ксанти. В края на февруари улиците на североизточното градче ще се напълнят с пешеходци, пременени в разнообразни, интересни костюми. Дори и да не решите да се преобразите в любим анимационен герой, винаги можете да направите страхотни снимки на присъстващите костюмирани туристи.

2. Карнавалът в Ница

Карнавали-2018-Ница
Карнавалът в Ница / Снимка: https://www.ticati.com/ja/hotel/apogia-nice-63485/

Следващата ни спирка е карнавалът в Ница, който тази година ще се проведе в началото на март. Включете се в „Парада на цветята“ на границата между зимата и пролетта, на който градът ежегодно става домакин. Шествието е едно от най-значимите събития на Френската ривиера и въпреки че е повод за веселие, празникът акцентира и върху по-важни теми и проблеми в обществото.

1. Карнавалът в Рио де Жанейро

Карнавали-2018-рио-де-жанейро
Карнавалът в Рио де Жанейро / Снимка: http://www.playcast.ru/view/8432333/c5618f0986cef5128bad6c870ef3c26e144763e3pl

Оставяйки най-голямото многообразие от нюанси за накрая, ще ви предложим да посетите оживеният карнавал в Рио де Жанейро. Освен на танцуващи жени в колоритни костюми, по време на шествието ще се натъкнете още на много забавления, шумна музика и посетители от всяка точка на света! Не пропускайте да се насладите на популярното състезание между самба школите, в което участниците ще ви изумят с невижданите си танцови умения!