Един от най-добрите начини да развалите мечтаната си почивка е да позволите на крадци да посегнат върху личните ви вещи. Дали ще се разхождате около оживени туристически забележителности или ще пътувате в обществения транспорт – ценностите ви винаги могат да бъдат обект на кражби.

За да предотвратите подобни неприятности, ще ви помогнем да предпазите багажа си от недоброжелатели и да се насладите пълноценно на вашата почивка или екскурзия.

Как да се предпазим от кражби по време на самото пътуване

По време на път е нормално да вземете със себе си лаптопи, таблети и други мобилни устройства. Добре е да подредите всички подобни вещи в отделна чанта, която да носите със себе си. По възможност не предоставяйте ценния багаж на таксиметрови шофьори и не го прибирайте в багажното отделение на автобуса. Винаги може някой пътник волно или неволно да се окаже с вашия скъп товар в ръка.

Докато спите в автобуса, влака или самолета, имайте предвид, че не сте сами и вещите, които носите могат да се харесат на седящия до вас пътник. За да не възникват проблемни ситуации и да останете с добри взаимоотношения с останалите в превозното средство, пазете всичко ценно във вас.

За целта можете да използвате малка чанта, минаваща през кръста или рамото ви, в която да приберете всичко, което би породило интерес у отсрещния. По този начин със сигурност ще се събудите ако недоброжелател се опита да вземе нещо ваше.

Помислете добре преди да заспите в обществения транспорт със слушалки. Това може да попречи на горната тактика да подейства, защото крадецът ще разчита точно на силната музика в ушите ви, която да отвлича вашето внимание.

Можете да изберете да разделите парите си на две части. Едната от тях дръжте винаги с вас, а другата скрийте дълбоко в останалия си багаж. Така при евентуален проблем с едното ви скривалище, ще имате възможност да се възползвате от другото, избягвайки вероятността да останете без пари.

Къде най-много трябва да внимаваме за кражби

Много дестинации по света носят със себе си лошата слава, че в тях можете да се сблъскате с мнозина обирджии.

Ако се разхождате например в италианската столица Рим, не пропускайте да държите чантата с важни ценности плътно до вас. Градът е достатъчно натоварен и изпълнен с невероятни забележителности, което предполага и наличието на значителен брой недоброжелатели. Сигурни сме, че ще се насладите много повече на почивката си в Италия, ако сте спокойни за личните си вещи.

Ако пък сте решили да се разходите из френското съкровище – Париж, имайте предвид, че най-голяма е опасността от посягане върху личните ви вещи около Айфеловата кула и Лувара. Оглеждайте неповторимите изящни изкуства, държейки под око всички ценни за вас принадлежности.

В испанските градове Барселона и Мадрид ви очакват множество препятствия в лицето на всеизвестните джебчии. Надхитрете недоброжелателите, скривайки всички важни вещи в достатъчно дискретни чанти, прикрепящи се до плътно до тялото. Така ще имате възможност да разгледате както невероятната Пуерта дел Сол, така и Саграда Фамилия, без да се притеснявате кой се навърта около вас.

Буенос Айрес, Амстердам и Атина също често биват споменавани като места, на които трябва да бъдем изключително внимателни. Винаги пазете ценностите си във вътрешни джобове, защото подаващият се телефон или портфейл често може да бъде забелязан от минаващият обирджия.

Не подценявайте фотоапарата си, предоставяйки го на непознати, докато се снимате пред вратите на Рая във Флоренция. Колкото и добросъвестен да изглежда, минувачът винаги може да вземе със себе си камерата или телефона ви, докато ви „снима“ пред баптистерия „Сан Джовани Батиста“.

Към който и голям град да сте се насочили, винаги имайте предвид, че претъпканото метро ви прави мишена на крадци. Дръжте багажа си винаги под око и се насладете на изживяването и положителните емоции от пътуването.

Как да предпазим вещите си в хотела

Нормално е да се притеснявате за скъпия си лаптоп, фотоапарат и парите в брой, които носите със себе си, когато ви се наложи да ги оставите в хотела. За да премахнете от плещите си този товар е необходимо да проучите добре мястото, където сте решили да прекарате нощта.

Прочетете подробно какви са отзивите за хотела и вижте дали предходните посетители са останали доволни. За да бъдете още по-сигурни, разберете дали стаите разполагат със сейф или хотела има друг начин за защита на личните ви вещи.

Най-безпогрешния ви ход е да се доверите единствено на доказани хотели с наистина добра репутация. За да предостави това удобство на своите клиенти, туристическа агенция Loyal Travel предлага единствено изпитани хотели, предоставящи висококачествено обслужване и сигурност на своите посетители.

1 коментар