Познайте дестинацията – Загадка #7 – 15.11.16

1075
loyal-travel-познайте-дестинацията-загадка-7

Играта на Loyal Travel „Познайте дестинацията“ се завръща с ново горещо предизвикателство! Противно на студените зимни дни, тази седмица сме ви приготвили една слънчева непозната дестинация, която очаква вашите предположения! За да премахнем тъмнината, надвиснала над търсеното място, ще осветим пътя ви до правилния отговор, предоставяйки ви няколко кратки насоки.

Ето два жокера към загадка #7:

  • Древен индуски храм, разположен на остров.
  • Името му означава „Земя от морето“, а местните вярват, че водните змии, които го заобикалят, пазят мястото от епидемии.

Ако вече се досещате какво се крие зад нашата загадка, то тогава публикувайте коментар под публикацията, изписан на кирилица. Чрез регистрирането на правилен отговор, участието ви в нашата томбола със страхотни награди е гарантирано!

В понеделник – 21. 11. 2016 г., ще изтеглим на случаен принцип името на нашия седмичен победител. Наградата на печелившия участник е забавна игра „Запомни ме“. На финалната права на играта „Познайте дестинацията“ ще бъде изтеглен и големият ни победител. Той ще стане горд собственик на ваучер на стойност 500 лв., който да използва за следващото си пътуване с туристическа агенция Loyal Travel.

Напомняме ви да следите нашия блог и официалната Facebook страница на Loyal Travel, за да разберете първи имената на победителите в нашите седмични игри. Всеки вторник ще ви очакваме с нова тайнствена загадка, участието в която може да ви превърне в големия късметлия на „Познайте дестинацията“!

Отговор на загадката и победител на седмицата

Мястото, което търсихме тази седмица беше мистичният храм Танах Лот, който се намира на индонезийския остров Бали. Победителят, чието име беше изтеглено в томболата ни е Мария Маджарова! Поздравления на печелившата участничка! За нея сме предвидили нашата седмична награда, а на всички останали пожелаваме късмет в следващите предизвикателства от поредицата „Познайте дестинацията“!

Списък с всички загадки от играта

168 КОМЕНТАРИ

  1. Танах Лот.
    Той се намира в югозападното крайбрежие на остров Бали, на 20 км от Денпасар. Построен е през 16-и век от свещеника Нирата, един от последните религиозни учители, дошъл в Бали от Джава, който е вложил много енергия в проповядването и ра зпространението на хиндуизма на острова.

  2. Това е един от 7-те свещени храмове на морето, които защитават острова от злите духове в океана. Танах Лот е основан през 16 в. разположен върху малък остров в Бали.

  3. Здравейте. Това е един от 7-те свещени храмове на морето, които защитават острова от злите духове в океана. Танах Лот е основан през 16 в. и е разположен върху малък остров в селцето Берабан, остров Бали, Индонезия.

  4. Остров Бали-Pura Tanah Lot. Построен е през XV в. върху скала в океана ,която с течение на годините е била оформяна от удара на вълните в скалите. Ако имате късмет да хванете отлива, ще можете да стигнете пеша до скалата, но задължително го посетете по залез слънце – гледката, която ще видите от скалата, ще се запечата завинаги в съзнанието ви.

  5. Бали, тропически остров в Индонезийския архипелаг. На снимката – храм Танах Лот, намиращ се в селцето Берабан, една от най-значимите забележителности на Бали, разположен е в югозападното крайбрежие на острова.