Познайте дестинацията – Загадка #28 – 11. 04. 17

763
loyal-travel-познайте-дестинацията-загадка-28

Новата ни загадка от играта на „Познайте дестинацията“ е готова да ви предостави нов шанс за спечелването на ваучер на стойност 500 лв. за следващото ви пътуване с туристическа агенция Loyal Travel! Вижте кратките ни насоки, водещи към непознатата дестинация…

Жокери към загадка #28 от „Познайте дестинацията“

  • Остров с площ от 163,6 км² и население от 5806 души.
  • Най-изолираното населено място в света.

Сигурни сме, че вече знаете коя е търсената забележителност тази седмица! Докажете ни, че сте готови за нашите страхотни награди, регистрирайки отговора си като коментар на кирилица под публикацията!

Ако предположението ви е вярно, следващия понеделник можем да обявим точно вашето име! Наградата, която сме предвидили за седмичния ни победител е забавна настолна игра „Запомни ме“. Не забравяйте да следите нашия блог и официалната ни Facebook страница, за да разберете първи кои са печелившите участници!

Участвайте редовно в игрите от „Познайте дестинацията“ и си осигурете шанса за спечелването на нашите страхотни награди!

Пожелаваме ви късмет!

Отговор на загадката и победител на седмицата

На снимката тази седмица бяха представени изящните Великденски острови! Победителката, която на случаен принцип беше изтеглена в нашата томбола е Мария Бешева! Поздравления на печелившата ни участничка и късмет на всички останали в следващата ни загадка от играта „Познайте дестинацията“!

Списък с всички загадки от играта

133 КОМЕНТАРИ

  1. Остров Пасха, или Великденски остров. Местните наричат острова Рапа Нуи. Статуите са направени от вулканична пепел и са над 900. Наричат се моаи и предназначението им е да пазят острова.

  2. Великденските острови, Полинезия
    Името Великденски остров е дадено от първия записан европейски посетител на острова, холандският пътешественик и изследовател Якоб Рогевен на Великден, 5 април 1722 г. Той го нарича Paasch-Eyland . На официалния испански език, името на острова Isla де Паскуа, също означава Великденски остров.