Познайте дестинацията – Загадка #12 – 20.12.16

1001
loyal-travel-познайте-дестинацията-загадка-12

И тази седмица Loyal Travel е подготвил за вас поредната доза кратки насоки към известна забележителност, която да откриете! Включете се в играта „Познайте дестинацията“ и срещу правилния си отговор можете да спечелите ваучер на стойност 500 лева! Вижте кое популярно място ви очаква този път…

Жокери към загадка #12 от „Познайте дестинацията“

  • Голям манастирски комплекс, разположен върху труднопроходими високи скали.
  • Състои се от девет запазени манастира, шест от които са все още действащи.

Ако вече се досещате коя е търсената дестинация, регистрирайте отговора си като коментар, изписан на кирилица под публикацията.

Името на нашия седмичен победител ще публикуваме следващият понеделник – 26 декември 2016. Той ще получи забавна игра „Запомни ме“, а в края на поредицата от загадки „Познайте дестинацията“, ще бъде изтеглен и големият ни победител! Него го очаква ваучер на стойност 500 лв., който да му осигури едно невероятно пътуване с туристическа агенция Loyal Travel!

Следете нашия блог и официалната ни Facebook страница, за да узнаете първи дали вие сте следващият ни печеливш участник!

С всеки правилен отговор в игрите от поредицата „Познайте дестинацията“, увеличавате шанса си да спечелите голямата ни награда! Пожелаваме ви късмет!

Отговор на загадката и победител на седмицата

Дестинацията, която търсихме тази седмица беше невероятното гръцко съкровище – Метеора. Победителят, чийто коментар беше изтеглен в нашата томбола е Мирослава Янева! Поздравления на седмичната ни победителка, а на всички останали – късмет в следващите ни загадки от поредицата „Познайте дестинацията“!

Списък с всички загадки от играта

144 КОМЕНТАРИ

  1. Метеора (на гръцки: Μετέωρα) е голям манастирски комплекс в централна Гърция, включващ 9 запазени манастира, от които 6 са действащи, построени на върховете на труднодостъпни високи скали, приличащи на каменни стълбове. Те се извисяват в небето на 400 метра височина над Тесалийската равнина, на 1-2 километра северно от Каламбака, както и на 21 километра северозападно от Трикала и на 70 километра западно от Лариса. От седемте манастира отворени за посетители са шест. Както казва Честър Бенингтън, „те не приличат на нищо от тази планета“. Манастирският комплекс възниква през X век и съществува досега без прекъсване на монашеската традиция. През 1988 г. Метеора е включен в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО.