Свети Валентин безспорно е най-романтичният ден в годината за мнозина двойки по света! Вълнуващото очакване, трепетната подготовка и изненадата в специалния ден са емоции, за които цяла година жадуваме. За да бъде всичко идеално и да превърнем съкровения момент в траен спомен, е добре да се подготвим добре и да планираме от рано тазгодишния 14 февруари.

За да ви помогнем в това начинание ще ви предоставим няколко романтични идеи, чрез които да направите следващия Свети Валентин незабравим за вас и вашата половинка!

свети-валентин-дегустация-на-вино

Дегустация на вино

Ако сте привърженици на традиционния български празник, съчетайте Трифон Зарезан със Свети Валентин, като поканите половинката си на романтична дегустация на вино. Освен, че пивото се свързва с любовта, дегустацията е цяло изкуство, усвояването на което може да сближи всички влюбени!

За да се представите добре по време на дегустацията, не забравяйте да спазвате няколко прости правила. Оценете първо цвета на виното, насочвайки чашата към светлината, вдишайте аромата на течността, преминавайки през двете задължителни фази – преди и след разклащане на чашата, оценете вкуса и накрая – отпуснете сетивата си и се оставете на момента!

Свети-валентин-лов-на-съкровища

Лов на съкровища

Направете свой романтичен вариант на популярната игра „Scavenger hunt“, позната у нас още като „Лов на съкровища“! Избрали сте очарователно място, където да отпразнувате Свети Валентин? Тогава внесете малко загадъчност във връзката си и изгответе напътстващи писма до любимия човек, които да водят до конкретното ви местоположение. За целта изпратете закодирано съобщение под формата на загадка, отправящо любимия ви човек към исканото от вас място.

Можете да изберете заведение, което сте посещавали в началото на връзката си или например ресторантът, за който половинката ви отдавна споделя, че иска да посети. Използвайте значими за взаимоотношенията ви моменти и съкровени спомени за насоки в писмата ви. Няма нищо по-хубаво от това да възобновите стари преживявания по време на празника на влюбените!

Не предоставяйте обаче прекалено заобиколни подсказки, защото сме сигурни, че не искате да прекарате празника, чакайки любимия си да обиколи всички предполагаеми места, за да ви открие.

свети-валентин-романтична-вечеря

Романтична вечеря у дома

Бъдете сигурни, че романтичната вечеря на свещи у дома едва ли скоро ще се превърне в остаряло и старомодно клише. Може би си мислите – ние всеки ден се храним вкъщи, какво ще е по-специалното на Свети Валентин? Вечерта ще стане изключителна ако вие успеете да я направите такава! За много двойки е удоволствие да приготвят и планират вечерята заедно, докато за други тази тежка задача се оставя изцяло в ръцете на мъжа.

Ако сте пропуснали да поглезите съпругата си по време на миналогодишния празник на жената, то тогава определено поправете грешката си този Свети Валентин. Подгответе любимите й специалитети, запалете свещи и пуснете тиха, приятна музика. Във всички романтични филми тактиката действа, защо да не се приеме подобаващо и от вашата половинка?

свети-валентин-романтични-подаръци

Обърнете внимание на малките жестове

Свети Валентин е денят, когато всички ваши малки романтични жестове ще имат още по-голямо въздействие върху любимия човек. Докажете на половинката си, че непрестанно мислите за нея, добавяйки малки напомнящи писма на места, на които знаете, че ще открие през деня. Листче с изписани на него искрени думи от сърце ще тежи много повече за отсрещната страна отколкото хиляди скъпи подаръци.

Изненадайте любимия с обяд в офиса или му напишете няколко романтични съобщения през деня. Изпратете сантиментален подарък по куриер или заложете на традиционните шоколадови бонбони и червени рози. Пригответе „романтични ваучери“, предлагащи „масаж“, „закуска в леглото“ или „специална вечеря“ на вашия любим човек. Изберете този жест, който половинката ви истински би оценила!

свети-валентин-романтично-пътуване

Романтично пътуване

Един от най-добрите начини да си подарите наистина незабравим Свети Валентин е да организирате романтично пътуване за двама! Без значение дали ще отведете любимия човек в италианското съкровище Милано или ще усетите романтиката, която витае в Париж – бъдете сигурни, че вашата половинка ще бъде очарована!

Ако сте почитатели на историята и изящната архитектура изберете невероятната Флоренция или пък наемете частна гондола по венецианските канали. Ако предпочитате екзотичните дестинации се насочете към страстния Маракеш или се насладете на възхитителния Дубай.

Оставете романтичната си почивка в ръцете на професионалистите!

Искате и последният детайл от вашето незабравимо романтично пътуване за Свети Валентин да бъде планиран и изпипан? Тогава оставете организацията в ръцете на професионалистите от туристическа агенция Loyal Travel! Ние ще се погрижим за първокласното ви обслужване, безупречно настаняване и неповторимо изживяване, а единственото, което ще оставим за вас е удоволствието и насладата от пътуването с любимия човек!