На 16.06.2014 излезе 23-ти брой на вестник „Учителско дело“. В партньорство със „Синдикат на българските учители“ ви представям едно интервю с управителката на Лоял Травел ЕООД за творческите проекти на Loyal School, Loyal Travel и Loyal Travel Corporate.

Стартирате нов проект „С карта на почивка“, която дава възможности за пълноценен отдих на учителите. Споделете повече за него?

От няколко години обмисляме идеята за почивки, които всеки може да си позволи близо до природата черпейки сила и здраве, така се роди най-новият проект на Лоял Травел е „С картa на почивка“. Не съм забравила онези времена, когато моето семейство почиваше през лятото във ведомствени бази и имаше субсидирани от държавата звена които се грижеха за възстановяването, здравето и отдиха на работещите. Обществото ни е длъжник на учителите, техния труд, отговорностите които имат, мястото им, всичко това има нужда от нов поглед и грижа.
Това, че Loyal Travel е лоялен партньор ни даде възможност да договорим изключително добри условия за почивки през лятото на 2014. Пакетите са със седем нощувки от събота – до събота. Стартираме с дванадесет хотела в три програми :
Здраве от природата – тук подбрахме хотели и места с минерални извори. Осем дни, далече от стреса в хармония с природата и лечебните свойства на водата!
Чифлик, хотел Блян 3* – 7 полупансиона, ползване на минерален басейн – цена 275 лева /човек
Старозагорски минерални бани , хотел Тирон,2*– 7 пълни пансиона – цена 225 лева/човек
Велинград, хотел Бор 4*, 7 пълни пансиона , ползване на уелнес зоната, цена 415 лева/човек
Заредете се с енергия, за да посрещнете натовареността на ежедневието с лекота!
Сила от природата – Планините дават мощ и свобода ..
Рила, Боровец , Лион 4*, 7 Ол инклузива, басейн, – цена 370 лева/човек
Пирин, Банско, Орфей, 4*, 7 Ол инклузива, басейн. – цена 327 лева/човек
Родопите, пампорово, Орфей 4*, 7 полупансиона, спа център, детска анимация – цена 265 лева/човек , дете до 12 г. безплатно
Вечност от природата  – Осем дни край морския бряг и полезното въздействие на йодните пари и на морската вода – пълен релакс
Златни пясъци , Хоризонт 2*, 7 пълни пансиона, басейн – цена 289 лева/човек
Приморско, ПБ Праймъри 2*, 7 пълни пансиона – цена 280 лева/човек
Китен, КООП 3*, 7 Ол инклузива – цена 470 лева/човек

Във всички предлагани хотели за децата до 12 години са договорени изключително добри отстъпки.
Подробности за проекта „С карта на почивка“, хотелите и условията можете да получите на www.skartanapochivka.com адрес на офиса ни: София 1000, бул. Кн. Мария Луиза 51,ет.1 и следните телефони: 02 983 52 83, 0878 141 122 или на e-mail: info@loyal-school.com

2. Какви образователни и екологични програми за деца през лятото предлага Вашата туристическа агенция?

Loyal School – пътувай, учи и се забавлявай! е търговска марка на Лоял Травел ЕООД за детски и ученически туризъм, образователни програми за деца и ученици, туризъм и обучения за учители и работещи в сферата на образованието.

Лятна академия за забавления и приключения“ успешен проект, който се реализира вече трета година в София. В нея участват деца от 6 до 12 г. Всеки ден от понеделник до петък богато разнообразие от игри, забавления и полезни знания, това прави пълноценни часовете, в които децата са сами имат нужда от грижа и контрол докато родителите са служебно ангажирани. Всяка седмица различна програма включваща разходки на Витоша, басейн на Панчарево, театрални и арт занимания, посещение на музеи, боулинг, състезания, кулинарни занимания, образователни игри, пикници, творчески ателиета. Времето прекарано в Академията, възможност децата да развият своите таланти, да се докоснат до фолклорните обичаи и традиции, да усвоят екологични знания и умения, да се занимават с детска йога, да се запознаят с понятия като етикет и култура на поведение, ще участват в програмата „сам вкъщи“. Тематичните занимания са изпълнени със спортни, артистични и логически игри, съобразени с възрастта и интересите на децата.
Екип от опитни педагози, психолози, професионални актьори и аниматори, инструктори имат грижата всеки ден за децата да е полезен, приятен и незабравим. До момента академията предлага занимания само за територията на София, но ако подобна инициатива за лятото представлява интерес, тя може да бъде организирана във всеки град на България. Подробности за програмата организацията можете да намерите на www.liatna-akademia.bg
„Жадувани мигове” е времето когато сме ваканция!
Предлагаме приключенски лагери и ваканции на планина и море, експедиции, екскурзионни летувания, ски ваканции.
Организираме Арт училище в Троянски Балкан – тук децата имат възможност не само да се запознаят със занаяти като грънчарството, пирографията и стъклописа, но и ръководени от опитни майстори, сами да изработят глинен съд, да пирографират и лакират, да направят цветна рисунка на стъкло..

Детски лагер „Синьо лято“ е разположен на територията на хотел КООП 3*, Китен е изключителна добра възможност за, вълнуващо и незабравимо лято. За позитивните преживявания ще допринесе и уникалното съчетание от лазурен морски бряг и вечно зелени гори: Цените за 7 пълни пансиона за деца до 17,99 г.  е 285 лева/дете.
Разработена е богата развлекателна програма, организират се дискотеки, караоке партита, фолклорни представления, конкурси, викторини, творческо ателие, спортни състезания, оздравителна гимнастика на плажа разнообразни екскурзии и образователни мероприятия.

В рамките на лагера ще се проведат няколко специализирани формата:

И тази година Лагер – школа УМ + за всички, които обичат математиката! Ще се проведе от екип от изявени учители и учени от Института по математика и информатика при БАН ще се проведе от 20.07 до 26 .07.2014

Цветно лято от 10.08 до 17.08 – рисуване с пръсти за всички, които искат да се научат да се изразяват с езика на изобразителното изкуство! Пет картини с маслени бои всеки сам ще сътвори!

Йога лагер от 17.08 до 24.08 е за всички, който искат да се докоснат до света на йога, който предлага един от здравословните модели на живот и поведение. Запознаване с йога-методи за насочване на енергията и успокояване на ума, за развиване на контрол върху емоциите; възможност за подобряване на способността за общуване; създаване на положителна нагласа към себе си и другите; култура на поведение; работа по укрепване на мускули, стави, дихателна система.

Езиков лагер от 24.08 до 31.08 е за тези, които жадуват за нови приятелства и да работят върху езиковото си ниво край морския бряг! Забавни игри, часове с акцент върху допълнителна лексика, спортни състезания, обучение с мултимедия, презентации, игри за формиране на лидерски умения, драматизации и конкурси. Ще се проведе от екип от преподаватели от Фондация Английски клуб, който са с международен опит.

Информация за ученически и учебни екскурзии, тематични екскурзии, зелени и сини училища, пленери, ваканции и празници, графици на провеждане и календар на предстоящите събития можете да намерите на страницата ни www.loyal-school.com

3. Бъдещи партньорски планове със Синдиката на българските учители?

Подкрепяме стремежа на СБУ за повишаване статуса на учителя и осигуряването на възможности  и условия за квалификация и по-добра образователна и работна среда. Искам да подчертая, че грижата за учителя трябва да бъде приоритет и на цялото ни общество. Искрено се надяваме чрез нашето партньорство да осигурим на учителите и учениците повече възможности за пълноценен отдих. Желая на всички и едно наистина незабравимо лято, в което да следваме мечтите си!

 

Интервюто е взето от: Димитринка Христова.

в-к Учителско дело, бр. 23

1 коментар