Туристическа агенция Loyal Travel & Loyal School се включиха във форума „Digital KidZ“ още от първото издание на формата през 2014 г. Предстои да се проведе и третото, поредно, издание в рамките на един ден, конференция за децата и технологиите под наслов „Родителство и възпитание отвъд технологиите“ на 07.11 (събота) в зала 3 на Национален дворец на културата в град София.

Прегърнахме идеята и се вдъхновихме от възможностите, които дава Digital KidZ от голямата тема която поставя – предизвикателствата на новото време и мястото на технологиите във възпитанието, образованието и формирането на личността. Предизвикателствата пред които са поставени деца, родители, учители в света който живеем. Има ли рискове, пред какво са изправени подрастващите, как интернет и влияе на личността.

Във форума, който се провежда два пъти годишно, участват едни от най-добрите експерти в България. „Digital KidZ“ е мисия за лекторите и път за участниците, който чертае перспективите в общуването между деца – родители, деца – учители и родители-учители, владеенето на технологиите и как това променя отношенията, какви са възможностите за развитие. Всичко това е „Digital KidZ“ нашето настояще и нашето бъдеще.

В това издание акцентът е върху ранното детско развитие и влиянието на темперамента на детето. Кризата на 7-мата година и как психофизичните центрове управляват живота ни, сугестопедията като метод за възпитание и обучение и как интернет влияе на четенето и паметта. Темата ще бъде разисквана от Ангел Ангелов номиниран за най-добър учител на 2015 година според Global Teacher Prize. Симо от БГ Радио и Жюстин Томс ще ни разкрият всичко “Мисия Татко”, а Мая Бежанска ще ни разкаже как изкуството възпитава хора с ценности.

Седемгодишните цикли са темата на Радослав Банков, психолог, съосновател на „Интелектика“. Писател, специализирал когнитивна психология. Радослав работи като семеен консултант и експерт „Човешки ресурси“ и изучава психологията на успеха. Неговата мисия е да надникне отвъд цикличността на живота ни, за да разкрие какво е криза на седмата година и защо точно седмата? Как се променят малките деца през годините и защо? Кога са окрилени, къде се препъват, къде са блокирани?

Последните три лекции от програмата са посветени на вдъхновението и забавлението. Защо най-популярната игра Minecraft беше добавена в шведската образователната програма ще разкрие Дмитрий Аврамов – авиационен експерт и любящ чичо. Доброволчеството сред младежите – възпитание, етика, морал и ценности ще бъде тема за вдъхновение, споделено от Любомира Велчева – изпълнителен директор на Фондация „Международна наградата на херцога на Единбург – България“, където завежда програма за личностно развитие, разпространена в над 140 държави от цял свят.

Програмата за най – малките е интересна, вълнуваща и забавна. Предвидени са творчески работилници за деца от 4 до 10 години., които съпътстват програмата на форума.
Паралелно с интересната програма на есенното издание за деца и възрастни на „Digital KidZ“ ще можете да се запознаете с новите ни предложенията за предстоящите празници, семейни пътувания, екскурзии и ваканции за деца 2016 и да получите преференциални цени на щанда на Loyal Travel.

Резервирайте с 20% отстъпка своите места за вас и вашето дете и се възползвате от отстъпката използвайте промо код LT0320.Билетите са в продажба до 05.11 включително.

Вижте още: [highlight] Програмата на събитието[/highlight] | [highlight]Лекторите[/highlight] | [highlight] Фотоконкурс „Дигиталните деца“[/highlight]

Вярваме, че децата и технологиите са тема, която засяга всички – и родители, и учители, и бизнеса, и хора, които все още нямат деца. Вярваме, че децата са бъдещето на България и всички ние като общество сме длъжни да сме ангажирани с техните потребности, страхове и сигурност. Очакваме ви на 07.11 в зала 3 на НДК.

Template-Header