· Бахамските острови

Уединени островчета с бяло-розов пясък, уникална природа, която се оценява като рядко бижу, прекрасно място за дайвинг, наситен нощен живот и хазартната атмосфера на местните казина – всичко това привлича ежегодно на Бахамските острови милиони посетители. Освен това, Бахамските острови са една от най-богатите държави на Карибите, така че почивка тук е винаги комфортна и безопасна.

Плюсове: Бахамските острови се считат за едно от най- безопасните места в Карибите.

За какво да бъдете готови: бахамският рай е такъв само в рамките на туристическите зони и резервати. Местните живеят доста бедно. За да се придвижвате из острова по-добре наемете транспорт.

· Кипър

Особено популярен сред хората, които бягат от зимата и пристигат, за да прекарат зимния период или пък завинаги. Все пак през лятото тук е много горещо. Зимният Кипър е отлична дестинация. По това време има малко туристи, така че във всеки ресторант ще станете любим клиент. Плажовете са пусти и къпането не е за предпочитане, но пък можете активно да се забавлявате с пускане на хвърчила, да тичате и всякакъв вид друг спорт без да се страхувате от жаркото слънце.

Плюсове: Кипър предоставя отличен интернет, така че тук може да се работи дистанционно.

За какво да бъдете готови: през зимата на острова е ветровито, в апартаментите е студено. Ако постоянно се топлите сметката за ток ще е солидна.

Тенерифе, Испания

· Тенерифе, Испания

Най-големият от Канарските острови може да се похвали с отлично устроени плажове, много от които година след година получават „сини флагове“. Безопасни аквапаркове и други семейни забавления във водата на Тенерифе могат да се редуват с посещение на малки градчета с любопитна архитектура и разходки в националните паркове с уникална природа.

Плюсове: смята се, че на този остров е една от най-добрите екологични ситуации на планетата. Тук няма вредни производства, няма дъждовен сезон, климатът е мек, без изпепеляваща жега през лятото.

За какво да бъдете готови: дори и през лятото водата тук не се нагрява силно, тъй като островът се намира в океана и минава студено канарско течение. В Тенерифе са много малко бюджетните жилища.

· Остров Мавриций

Към този рай пътувате, за да видите гигантски столетни костенурки, да тичате по топлия пясък, да улавяте вятъра с хвърчила и да се насладите на залеза на слънцето от терасите на ресторантите. Въпреки богатото колониално минало, специални архитектурни изкушения тук не бива да очаквате. Струва си да вземете кола под наем и да обиколите резерватите, отдалечените плажове и стопанства. Защото основното достойнство на острова са природните му забележителности.

Плюсове: Мавриций е с една от най-стабилните икономики, прекрасно място за дайвинг и любителите на голфа.

За какво да бъдете готови: хората на Мавриций не са сред най-припряните. На закуска могат да приготвят яйца за 40, 50 минути.

Остров Бали, Индонезия

· Остров Бали, Индонезия

Количеството гланц и блясък, което са „излели” на остров Бали лъскавите списания и телевизията, вече отдавна би било достатъчно за цяло море. Невероятен, фантастичен, луд до неприличие – всичко това само за един остров. Тук е идеалното място за всичко. За меден месец и романтични вечери под луната, безспирни нощни купони в компанията на приятели, добра семейна почивка с деца със задължително посещение на зоологически градини и премятания в океана с весели делфини. А за начинаещи сърфисти вълните са най-доброжелателни. И едновременно с това най-подли за тези, които не се страхуват нито Бога, нито от дявола.

Плюсове: на острова живеят достатъчно голям брой чужденци, също избягали от Европа. Винаги можете да си намерите някаква работа.

За какво да бъдете готови: тук интернетът е лош, а плажният отдих съвсем не е „райски“ – високи приливи и бодлив вулканичен пясък.

· Хавайски острови

Хавайските острови – пъстри ризи и безгрижни джапанки, огърлици от цветя и весела музика. Гмуркане и сърф, ботанически градини и голф игрища, печално известния Пърл Харбър и райският Хонолулу – в петдесетия американски щат определено има какво да правите. Между другото, това е и родното място на четиридесет и четвъртия президент на САЩ и нобелов лауреат – Барак Обама.

Плюсове: на островите можете да си устроите богата екскурзионна програма; интересна природа.

За какво да бъдете готови: на Хавайските острови са доста скъпи жилищата, слабо е развита пътната мрежа, така че дори и в не пиковите часове има задръствания, много бездомни.

Изберете дестинацията