Дубай – дом за редица милионери и мечта за всеки пътешественик! Място, което ще ви плени още от първия миг и ще ви омагьоса със своя уникален стил и безгранични възможности!

За да ви докажем, че перлата на ОАЕ е много повече от архитектурни шедьоври и екзотични плажове, ще ви разкрием онези неща, които можете да видите единствено в Дубай…

Тенис корт в небето

дубай-тенис
Тенис корт в Дубай / Снимка: https://www.providr.com/now/dubais-everyday-things/5/

Прозвуча ли ви странно заглавието? Е, можете да сте сигурни, че сте прочели правилно, защото първото нещо, за което ще ви разкажем е най-високият тенис корт в света. Съоръжението се извисява над красивия пейзаж на Дубай и впечатлява с изящната си форма и удивителна височина. Остава обаче отворен въпросът за това, къде остават зрителите на зрелищните тенис мачове…

Вижте екскурзията „Дубай – град приказка, град мечта

Ски писта в мола

дубай-ски
Ски писта в мол в Дубай / Снимка: http://www.shortlistdubai.com/article/16033-ski-dubai-nominated-for-the-world%E2%80%99s-best-indoor-ski-resort-title

Нетрадиционните неща, на които градът е домакин продължават със ски пистата на закрито, намираща се в популярния Мол на Емирствата. За да ви опишем с няколко думи тази уникална атракция, можете да си представите писта с големина от 22,500 квадратни метра, много изкуствен сняг и редица гости на мола, практикуващи любимия си зимен спорт.

Нетипични домашни любимци

дубай-домашни-любимци
Домашни любимци / Снимка: http://cheetah.tigonps.us/cheetah-in-car-dubai/

Ако в България сме свикнали да возим в колите си нашите кучета и котки, то в Дубай местните използват скъпите си автомобили и за превоз на друг вид домашни любимци. Всеки ден спокойно можете да станете свидетели на тигър, лъв или ягуар, подаващ се от предната седалка на луксозно возило.

Най-луксозният хотел в света

дубай-хотел
Бурж ал Араб в Дубай / Снимка: https://www.stylepark.com/en/hightex/ptfe-coated-glass-fabric-burj-al-arab

Едва ли има турист, който не мечтае да отседне в най-популярния луксозен хотел в света, а именно величествения Бурж ал Араб. Той, с типичната си форма и неподправен блясък, е следващото ни предложение в списъка от неща, който можете да видите единствено в Дубай. За да си представите лукса на преживяването, можем само да ви подскажем, че специално за хотела е изработен единственият златен iPad.

Изобилие от луксозни автомобили

дубай-автомобили
Луксозни автомобили / Снимка: http://blog.unhaggle.com/are-luxury-cars-actually-worth-the-money/

Ако сте ценители на скъпите коли, то тогава можете да сте сигурни, че Дубай е правилното място за вас! Една разходка из дългите улици на града ще ви разкрие изобилие от луксозни автомобили, стичащи се една след друга по дубайските кръстовища. Нещо повече – дори служебните автомобили на местната полиция са Bugatti Veyron.

Десерт от злато

Следващото ни предложение е сладко изкушение, предлагано само в магазина на „Блумсбъри“ в The Dubai Mall. Това удоволствие за небцето, носещо примамливото име „Златният феникс“, представлява изкусително кексче на стойност от Dh 3,700 или 1,010 долара. Ако се чудите какви по-различни съставки може да съдържа десерт на подобна цена, вижте видеото по-горе.