Искате ли да се потопите в необятната слънчева приказка, която златистите плажове на Испания ви предлагат? Последвайте ни на една своеобразна разходка до невероятната Коста Дорада и усетете неповторимата атмосфера, която ви очаква там. Ще ви разкажем за всички райски кътчета, до които посетителите на Златния бряг задължително трябва да се докоснат по време на своята почивка.

Коста Дорада – Златният бряг на Испания

Ако сте любители на силното слънце и обширните плажове, то каталунската брегова линия Коста Дорада е правилното място за вас! Брегът е с дължина над 200 километра и целогодишно успява да привлече огромен брой туристи в своите двадесет автентични населени места.

За да си спестите дългото пътуване до Коста Дорада можете да предпочетете директния полет София – Барселона, който ще ви отнеме малко над два часа. На около 100 километра от летище Барселона се намира екзотичният курорт Салоу, който е изключително добро място за престой по време на вашата почивка.

costa-dorada

Салоу е считан за столицата на Коста Дорада и още от двадесети век успява да се превърне в основен туристически център. В курорта има четири плажа, най-големият от които е Леванте, а след него се нареждат Пониенте, Капеянес и едва 50-метровия Ларга.

В близост до Салоу се намират редица забележителности, на които имате възможност да се насладите по време на престоя си. Обиколите ли всички тези невероятни места, само за няколко дни ще успеете да се докоснете както до древната римска история и величествени многовековни катедрали, така и до златистите плажове и най-известния испански увеселителен парк.

Красотата на Тарагона

На 10 километра от Салоу се намира един от най-старите испански градове – Тарагона. Посетителите на това впечатляващо място ще успеят на усетят полъха на величествените години, когато Тарагона е била центъра на цялата римска провинция. Можете да се насладите на редицата останки от това величествено време, съставящи днешната запомняща се идентичност на градчето.

Сред забележителностите, които Тарагона ще ви предложи е римският амфитеатър, станал свидетел на многобройни гладиаторски борби. Овалната конструкция, издигаща се на брега на морето, ще ви впечатли със запазения си и до днес стил, датиращ още от началото на втори век.

тарагона-коста-дорада

Не по-малко забележителна е и катедралата в Тарагона. Нейното строителство започва през 12 век, попивайки присъщия романски стил, и продължава през готическия период. Днес в западната част на катедралата можете да посетите музея „Diocesan“ и да се насладите на невероятната колекция от предмети на изкуството и археологията, които той съдържа.

Модерната Валенсия

Прекарвайки почивката си на великолепния Коста Дорада, можете да отделите ден за посещение на Валенсия. След столицата Мадрид и Барселона, Валенсия се нарежда на трето място по големина в цяла Испания със своите над 792 000 души население.

Градът ще ви приветства с разнообразието си от забележителности, сред които катедралата във Венеция, в която се помещава Свещеният Граал, и един от най-важните образци на готическата архитектура – Копринената борса Ла Лоня, част от световното културно наследство на ЮНЕСКО.

севиля-коста-дорада

Сред местата, на които непременно трябва да отиде всеки посетител на Валенсия е архитектурно-културния комплекс „Град на Изкуствата и Науките“. Този шедьовър на испанската архитектура се състои от спиращи дъха постройки, които ще ви изненадат със своята изящност и нетрадиционен стил.

В комплекса ще откриете опера, ботаническа градина, триетажен музей на науките, най-големият аквариум в Европа и още редица кътчета, които определено заслужават вашето внимание.

Порт Авентура – най-посещаваният увеселителен парк в Испания

Ако сте любители на силни усещания, то тогава увеселителният парк Порт Авентура трябва задължително да присъства в списъка ви с места, които да посетите по време на почивката си на Коста Дорада. Разположен в курорта Салоу, Порт Авентура радва своите посетители с огромното си разнообразие от атракциони.

порт-авентура-коста-дорада

Невероятният свят, в който ще ви пренесе Порт Авентура е изпълнен със забавления, предназначени за малки и големи. Разделен на различни тематични зони, комплексът ще ви предложи разнообразни преживявания както вдъхновени от Средиземноморието, така и от героите на Улица Сезам. Освен редицата увеселителни атракции, паркът може да ви предложи многообразие от ресторанти, хотели и магазини. От април 2017 посетителите могат да очакват откриването на новата тематична зона в Порт Авентура – Ferrari Land.

Пенискола

Въпреки, че плажовете на Салоу са изключително красиви, по време на вашата почивка на Коста Дорада можете да разнообразите посещението си като се отбиете до невероятната Пенискола. Намираща се на час и половина от Салоу, тя приветства туристите с очарователните си плажове, архитектура и забележителности.

Популярно място, което можете да посетите е замъкът в Пенискола, намиращ се на най-високата точка на града. Крепостта е построена от рицари тамплиери върху останките на някогашна мавританска цитадела. Днес пред замъка можете да видите статуя на Антипапа Бенедикт XIII, който бива първоначално погребан в Пенискола. Тялото на арагонския благородник е преместено и в последствие унищожено.

пенискола-коста-дорада

Пенискола е известна също с ежегодното си домакинство на комедийния филмов фестивал, привличащ редица испански и чуждестранни кино актьори и режисьори. Не веднъж градът е използван за фон за заснемането на различни филмови продукции.

Легендата зад манастирът Монсерат

На около 50 километра от Барселона, в подножието на планината Монсерат ще откриете прекрасният, богат на история манастир. Легендата разказва за божествените видения на местните, които още през девети век стават свидетели на необясними светлини и ангелски гласове. Благодарение на тези събития, днес манастирът Монсерат става свещено място за поклонници от цял свят.

733871

Отделете си достатъчно време, за да разгледате красотите, които планината може да ви предложи и да се доближите до неповторимата статуя, изобразяваща покровителката на Каталуния. Според вярванията за силата на Черната Богородица с младенеца, вашето съкровено желание ще бъде изпълнено ако докоснете дясната ръка на Девата от Монсерат.

Кипящата от живот Барселона

Обратния ви полет за България започва отново от началната ни точка, а именно от летище Барселона. Преди да напуснете невероятното слънчево място Коста Дорада, вземете си подобаващо довиждане, обръщайки специално внимание на красивата Барселона.

Паркът на Цитаделата, Триумфалната арка, площад „Испания“, музейният архитектурен комплекс „Побле Еспаньол“ – градът има толкова много да ви покаже! Вземете максимума от своето посещение, защото сме сигурни, че жаркото слънце и приветливата испанска атмосфера ще ви липсват след вашето завръщане!

Превърнете мечтаната почивка в истинско незабравимо преживяване!

Искате да изживеете своята испанска приказка, наслаждавайки се на прекрасните плажове и морски бриз, които ви очакват на Коста Дорада? Тогава доверете се на Loyal Travel да бъде ваш верен пътеводител по време на вашата почивка на Златния бряг! Ние ще ви придружим до всички тези невероятни места и ще ви осигурим едно неповторимо преживяване, показвайки ви най-красивите части на Каталуния.

Последвайте ни на една незабравима разходка до Коста Дорада и назад…

1 коментар