„Пътуването с деца е приключение, което много прилича на ходенето по тънък лед, свиренето на тънка струна, пътуването с компания от стадо диви животни…“

Хрумват ни още няколко подходящи метафори, но не искаме да ви отегчаваме 🙂

Съгласни сте, нали? Приготовленията за едно пътуване включват много повече от зареждането на таблета с няколко интересни анимационни филмчета и това да спирате достатъчно за пиш-пауза.

Подбрали сме 10 съвета, които се надяваме, че ще бъдат полезни при следващото пътешествие с малките Ви отрочета.

1. Организирайте полетите/ пътуването около времето за спане!

Уверете се, че полетът Ви съвпада с времето на дрямка на Вашите деца. Така те ще спят в самолета, а освен със спокойствие по време на полета, ще бъдете наградени и с усмихнати, отпочинали и свежи деца, когато пристигнете.

2. Проверете документите си за самоличност!

Поне месец преди пътуването проверете паспортите на децата, за да не се окаже, че са изтекли. Все пак експресната услуга за изваждане на нов паспорт не е много евтина.

3. Бъдете готови за всякакви климатични изменения!

Уверете се, че сте взели достатъчно и всякакъв тип дрехи за малчуганите. Опаковайте ръкавички, джапанки, шапки и въобще всичко необходимо за удобството на детето. А и освен това този умен ход ще Ви спести непредвидени разходи на много по-висока цена в съответната дестинация.

Детски играчки4. Опаковайте любимата играчка! 

Не забравяйте да вземете със себе си любимия предмет на децата Ви. Независимо дали е плюшена играчка, любима книжка или блокче за оцветяване – в никакъв случай не тръгвайте без него! Така децата Ви ще има нещо от дома и ще се чувстват по-комфортно на непознато място.

5. И все пак съвет от нас – не взимайте такива предмети, които заемат много място в багажа Ви.

Особено при пътуване със самолет, това правило важи с пълна сила. Ще Ви спести освен болки в рамото, много време на проверката за сигурност. Изтеглете забавни приложения и игри на телефона или на таблета си, въобще развихрете въображението си и бъдете креативни в измислянето на интересни игри, докато пътувате.

6. Осигурете достатъчно храна!

Дори когато си мислете, че вече е достатъчно, вземете още. 🙂 Но не прекалявайте със захарните и шоколадови изделия, които ще накарат децата Ви да подскачат и подивеят от прилив на енергия. Вземете храна, която няма да се смачка лесно и ще остане свежа за дълго време.

7. Резервирайте голяма стая с хубав изглед!

Да пътуваш с деца обикновено означава, че ще прекарвате повече време в стаята. Е, все пак ако са още малки, ще имат нужда от обедна дрямка, а вечер със сигурност ще са уморени и ще бъдат в леглата рано-рано. Така че Ви съветваме да платите малко повече в името на хубава стая, в която ще се чувствате добре.

Дете, което прави снимка8. Време е за снимки!

Можете да предоставите на детето си фотоапарат, естествено ако е достатъчно голямо. На него ще му е интересно, а и Вие ще си починете от непрестанните въпроси, с които любопитното ви отроче ще ви засипва. Можете да поставите задачка – например фотоалбум с най-красивите животни или любимите храни по време на ваканцията.

9. Без план

Понякога е наистина вълнуващо да се потопите изцяло в дестинацията, без да знаете къде ще Ви отведе тя. Оставете си време за интересни случайности и срещи. Децата Ви със сигурност ще се наслаждават на забележителностите, но не и 24/7. Идеята е да прекарате възможно най-пълноценно време със семейството си, докато разглеждате дестинацията. Затова не съжалявайте, ако не успеете да видите всичко (а вие няма да го видите 🙂 ) и се насладете истински на това, което успеете.

10. Have fun!

И накрая, но не на последно място, забавлявайте се, колкото се може повече! 

 

А вие как се справяте с дългите и уморителни пътувания, когато сте с децата? Споделете опит в коментарите по-долу. 

Loyal School

2 КОМЕНТАРИ