Да изберете да нагласите почивни си дни за септември и май или да оставите отпуска си за юни и декември? Предварителното разпределяне на датите, в които да вземем годишния си отпуск може да се окаже едно наистина трудно и неприятно занимание.

За да ви помогнем да организирате от рано своята перфектна семейна почивка, ще ви предложим няколко удобни варианта за това кога да вземете отпуск през 2017 и къде да прекарате почивните си дни.

Почивните дни през 2017

Както през всяка предходна година и през 2017 ще имаме единадесет национални празника, на които официално ще почиваме. Общо за цялата година ще трябва да прекараме 248 дни на работното си място, като през май и декември ще работим само по 18 дни месечно. Най-много на брой са работните ни дни през август, но за сметка на това месецът е изключително подходящ за взимане на отпуск.

Кои дни от седмицата се падат националните празници и как да ги обединим с годишния си отпуск? Как да се възползваме максимално от почивните си дни и къде да отидем? Вижте нашите предложения за най-подходящото време, в което да организирате почивката си през 2017.

Къде да отидем през март?

През 2017 националният празник 3 март се пада петъчен ден и ни предоставя страхотна възможност за отпускаща тридневна почивка. Празничният ден няма да бъде отработван и ще трябва да се върнете на работа едва на 6-ти март. Това ви дава възможност от рано да решите към къде искате да се насочите и как да прекарате кратката си ваканция.

Възползвайте се от трите последователни почивни дни през март и отскочете до някоя съседна страна. Дали ще изберете невероятната Румъния и неповторимите й средновековни замъци или изящната гръцка местност Метеора, можете да сте сигурни, че ще оползотворите добре почивката си.

Къде да почиваме през април

Ако искате да избягате за малко от забързаното ежедневие, април ви предоставя страхотна възможност да направите точно това! Великденските празници през 2017 струпват на едно общо четири последователни почивни дни, считано от 14 до 17 април.

Прекарайте най-светлите празнични дни от годината на някое невероятно място в компанията на най-близките си хора. Подарете си едно неповторимо преживяване, наслаждавайки се на шедьоврите на Италия или се потопете за малко в колоритната испанска култура в Мадрид. Без значение коя от двете дестинации ще изберете, можете да сте сигурни, че ще станете част от една наистина невероятна атмосфера!

Ако пък искате да си организирате голяма десетдневна ваканция, вземете отпуск от 18 до 21 април. Върнете се на работното място на 24 април отпочинали и заредени с хиляди положителни емоции, подарявайки си една незабравима екзотична почивка! Заложете, например, на уникалната Индонезия и тропическата приказка, която ви очаква на остров Бали.

Къде да пътуваме през май?

Оползотворете до край топлите и приятни пролетни температури, организирайки почивката си през май. Официалните празници през месеца, които ще бъдат неработни през 2017 са 1, 8 и 24 май.

За първите две дати ще имате възможност да се възползвате от съчетаването на почивния понеделник със съботата и неделята. Обединете двете дати с отпуск от 2 до 5 май и ще получите цели 10 свободни дни. Денят на славянската писменост от своя страна може да ви позволи да си осигурите общо пет почивни дни, пускайки си отпуск само за 25 и 26 май.

За да се възползвате максимално от почивните си дни, организирайте семейното си пътуване по време на майските празници. Използвайте ги, за да разгледате Виена и готическата катедрала „Свети Стефан“, дворецът „Хофбург“ и невероятната виенска опера. Ако пък предпочитате величествената Прага, не пропускайте да се насладите на замъка „Хлубока“, катедралата „Свети Вит“ и възхитителният Карлов мост.

Към кои държави да се насочим през септември?

Официалните празнични дни, през които ще почиваме през септември 2017 са два – на 6 и на 22 септември. Денят на Съединението на България се пада точно по средата на седмицата, което е и възможност да отпускането на дните 4, 5, 7 и 8 септември. Ако решите точно тогава да вземете отпуска си, ще успеете да си осигурите девет свободни дни, напълно подходящи за септемврийски отдих край морето. Прекарайте свободните дни, наслаждавайки се на морския бриз на остров Лефкада и уловете последните за годината ярки слънчеви лъчи.

Ако пък вече сте събрали достатъчно тен през юли и август, осигурете си една незабравима хърватска приказка! Можете да го направите, нагласяйки отпуска си от 18 до 21 септември. Така ще имате достатъчно време да посетите Дубровник, Сплит и Заргеб, да се разходите из възхитителните Плитвички езера и да усетите невероятната магия на Хърватия.

Къде да прекараме зимните почивни дни?

Какво по-хубаво от осигуряването на дълги коледни и новогодишни празници, през които да се видите с цялото семейство? През 2017 можете да го постигнете ако пуснете отпуска си за 27, 28 и 29 декември. Отидете на ски почивка, посетете някои интересен коледен базар или посрещнете новата година в някоя екзотична страна. Осигурете за семейството си една невероятно зимно пътешествие и отпразнувайте заедно коледните и новогодишни празници на 2017!

3 КОМЕНТАРИ

  1. […] Ако планирате предварително пътуванията си, може да си направите сметка кога и колко дни ще може да отделяте всеки месец. Направете си ориентировъчен календар и ще се удивите колко много възможности имате за пътувания през годината, стига да ги планирате добре. За идеи и съвети, прочетете Почивните дни през 2017 – как да планираме почивката си. […]