От йога днес се увличат много хора, независимо от възраст, социално положение или професия. Това е цяла философия, древно учение и начин на живот, а не просто фитнес тренировка, както много хора мислят. За да почувствате наистина йога е необходимо по-дълбоко проучване на процеса. Екипът на Loyal Travel ще ви насочи към някои места, където можете да практикувате и да се потопите напълно в йогата.

Йога екскурзиите са едновременно вълнуващо пътешествие, но и практика с уроци под ръководството на опитни учители. Смяната на обстановката създава благоприятна психологическа нагласа, която позволява по-добре да възприемате новата информация. А почивайки на море или в планина можете да посетите местните забележителности като едновременно се забавлявате няколко часа на ден в занимания с духовна практика.

Изключително удобно, полезно и интересно! По време на вашата почивка може не само да подобрите здравето си, но и да намерите единомишленици, да се потопите в културата на страната, да получите нови впечатления и емоции. Ето няколко страхотни места, които Loyal Travel ви препоръчва да посетите, за да възстановите хармонията със себе си и околния свят.

Йога в Тибет | Loyal Travel Blog

Тибет

Направления: маршрутите из планината Кайлаш, която е свещено място на три религии (на будизма, индуизма и религията Бон).

Най-доброто време за пътуване: април и май, септември и октомври.

Средна цена: за 10 дни около 1 500 $.

Йога на о-в Бали | Loyal Travel Blog

Индонезия, Бали

Направления: Санур (спокоен курорт, център за водни спортове), Чангу (много плажове, сърфинг), Табанан (черен вулканичен пясък, фантастични гледки на оризови тераси и зелени хълмове).

Най-доброто време за пътуване: от май до октомври (така наречения сух сезон).

Средна цена: за 10 дни около 2 000 $.

Йога в Индия | Loyal Travel Blog

Индия, Гоа

Направления: Южен Гоа (спокойна и подредена почивка), Северен Гоа (активна почивка, много развлечения за туристите).

Най-доброто време за пътуване: от септември до май (на брега през лятото има чести валежи).

Средна цена: за 10 дни около 1 500 $.

Йога в Италия | Loyal Travel Blog

Италия, Ломбардия

Направления: езерото Комо (великолепните пейзажи на алпийските склонове, екскурзии до Венеция, Милано, Швейцария).

Най-доброто време за пътуване: от май до септември.

Средна цена: за 10 дни – 1 000 евро.

Разбира се, предпочитание се отдава на местата с морски климат, за да могат да се съчетаят обучение и почивка. За практикуването се избира специално място – сред природата, а също и спортната зала на хотела. Например, сутрин на плажа. Тези моменти се помнят дълго. Следобедите да се практикуват сред природата е трудно, тъй като е много топло и не е добре да се излагате на слънчевата радиация.

Екскурзиите обикновено са разделени и според нивото на подготвеност на учениците. Има пътувания за начинаещи, средно напреднали или напреднали в йога упражненията. По време на тези екскурзии се провеждат и майсторски класове по аюрведа, йога-терапия, масаж и ароматерапия.

Задължителен елемент на такива пътувания са екскурзиите за посещение на всички интересни места в областта. За тази цел можете да наемете автомобил или да ползвате обществения транспорт. Преди да предприемете пътуването си задължително се консултирайте с вашия лекар. Въпреки, че йогата е нетравматично и дори лечебно занимание, има и противопоказания – острите заболявания. А при хроничните болести и травми има специални комплекси от упражнения. Не забравяйте и консултация с вашия туристически агент за организация на пътуването 😉