Познайте дестинацията – Загадка #18 – 31.01.17

764
loyal-travel-познайте-дестинацията-загадка-18

Готови ли сте за новата загадка от играта на Loyal Travel „Познайте дестинацията„? Тази седмица сме ви приготвили поредната екзотична забележителност, срещу която ви предлагаме възможност за спечелването на 500 лв.! Вижте насоките към новото ни предизвикателство…

Жокери към загадка #18 от „Познайте дестинацията“

  • Четвъртият най-висок хотел в света, разположен на 321 метра над земята.
  • Сградата е построена върху изкуствен остров и олицетворява формата на корабно платно.

Регистрирайте отговора си като коментар, изписан на кирилица под публикацията ако се досещате коя е търсената дестинация.

В началото на следващата седмица ще обявим името на седмичния ни победител в официалната ни Facebook страница. За него сме подготвили забавна мини-настолна игра „Запомни ме“! На финала на поредицата ни от игри, ще изтеглим на случаен принцип и името на големия ни победител в „Познайте дестинацията“. За него туристическа агенция Loyal Travel ще предостави ваучер на стойност 500 лв., с който да се наслади на следващото си незабравимо пътуване!

Всеки вторник ще ви очакват нови седмични загадки, които ще ви помогнат да се превърнете в големия късметлия на „Познайте дестинацията“!

Пожелаваме ви късмет!

Отговор на загадката и победител на седмицата

Тази седмица търсената дестинация беше екзотичният Дубай и в частност – известният хотел Бурж ал Араб. Участникът, изтеглен на случаен принцип в нашата томбола е Милена Атанасова! Поднасяме поздравленията си на седмичната ни победителка, а на всички останали пожелаваме късмет в предстоящите ни загадки от играта „Познайте дестинацията“!

Списък с всички загадки от играта

155 КОМЕНТАРИ

  1. „Бурдж ал Араб“ (на арабски: برج العرب) е луксозен 7-звезден хотел в Дубай, Обединени арабски емирства. Със своите 321 м той е четвъртият най-висок хотел в света.

    Уникалната сграда е построена върху изкуствен остров, отдалечен на 280 м от брега на Персийския залив, свързан с него чрез тесен мост, който минава над самата водна повърхност.

    Строежът на хотела започва през 1994 г. и е отворен за гости на 1
    декември 1999 г. Хотелът има формата на корабно платно. На самият му
    връх има площадка за хеликоптери, ресторант Ал Мунтаха и бар Скайвю бар с гледка към океана.

    Любопитен е фактът, че погледнат от към морето, очертанията на
    хотела (основната конструкция по вертикала и кръстосания висящите
    ресторант и бар на върха на конструкцията) наподобяват „християнски
    кръст“.

    В „Бурдж ал Араб“ няма стандартни стаи. Най-малкият апартамент заема 169 м2, а най-големият – около 780 м2. Цената за нощувка варира между 1000 $ и 15 000 $. Кралският апартамент е най-скъп – 28 000 $.