Каните се да пътувате заедно? Не подминавайте тези десет от най-честите поводи за кавги по време на екскурзия или почивка. Така, отлично! Етапът „Избери, каквото на теб ти харесва“ и „Е, какво е това, което си избрала?!“ е преминат, билетите са купени, хотелът платен, цветята ще ги поливат, за котката ще се погрижат. Отивате на чаканата почивка или екскурзия! За какво можете да се карате пък сега?

Колко неща да вземете

И кога точно ще успееш да облечеш всички тези 20 рокли за 5 дни?

Стандартното ограничение в теглото на багажа за едни е благословия, за други – проклятие. Той може да се приготви за 15 минути и да се побере в 10 кг багаж. На нея ще са й достатъчни три часа и ще попълни и останалите позволени килограми от неговия багаж в допълнение към своите. Най-лесният начин да не излезете от кожата си е да игнорирате събирането на багажа на партньора си. В края на краищата, няма да ходите на поход, все пак. И по-добре е тези пет чифта обувки да прелетят няколко хиляди км и така и да не видят светлина, отколкото вашата любима цялата ваканция да се изнервя, че няма какво да облече и обуе.

Кога да тръгнете към летището

Имаме много време, ще успеем.

В това има нещо от покера: единият пасува с тройка аса за каре, а другият го чака за роял флъш. Така е и с тръгването за летището. Тя иска да тръгне три часа по-рано. На глас казва: „А ако внезапно се случи нещо по пътя“, а наум си мисли: „И изведнъж няма достатъчно време за безмитния магазин“. Той смята: „По-добре да подремне още един час, отколкото да виси по опашки“ или: „Какво ще се прави толкова време?“. Резултатът – бягане с куфари из летището. Срещнете се в средата, ще е по-лесно!

В кого са паспортите

– Бяха в теб!

И така, вие сте вече на летището пред гишето за регистрация, но за лош късмет паспортите са останали у дома. Катастрофа, всичко пропада, отличен повод за скандал! Вместо двамата трескаво да си опипвате джобовете с думите: „Те нали бяха в теб“, разберете се предварително кой ще отговаря за документите. Паспортите не са у вас? Преди да тръгнете поискайте да видите документите. Паспортите са у вас? Не се дразнете, когато ви поискат да ги покажете – винаги има вероятност от грешка.

Той заглежда други дами

– Спри да зяпаш!

Жени, разберете, това е толкова естествено, колкото да се насладите на планини или картини и става автоматично. И няма нищо общо с отношението му към вас.

Кой ще е водач

– А не трябваше ли да да завием наляво?

Производителите на GPS-навигатори може би дори не предполагат колко много бракове са спасили. Истината е, че механичният глас „след триста метра вдясно“ е много по-добре, отколкото „та-а-акааа… това сме ние сега… къде е това…“ и още 10 км до следващото кръстовище. Водачът винаги смята, че пътникът държи картата с главата надолу. А пътникът винаги е сигурен, че дава кристално ясни съвети. Затова, ако не ви работи GPS или нямате, разберете се за правилата за навигацията предварително. Отбележете ръчно маршрута на картата и подчертайте имената на градовете, които са ви нужни. И дори да се загубите – не се безпокойте, това е пътуване, а не преместване от точка А до точка Б.

Той иска да пие още

– Да, да още малко и тръгваме

Да пиете до 3 сутринта по време на почивка е съвсем естествено. Но, от друга страна, това може да направите и всеки петък у дома. А когато наоколо има толкова много нови и интересни неща, а разполагате само с една или две седмици – струва ли си да спите до следобед или да се носите по екскурзии с натежала глава?

Истинските мъже не се мажат със слънцезащитен крем

– Аз никога не изгарям

Не се правете на герой, изгарят всички, дори и тъмнокожите. И вместо зачервени до болка след това два дни в стаята, проваляйки плановете и на двамата, по-добре все пак да загубите тези 30 секунди и да се намажете с крем.

Едно стомашно разстройство и край на почивката

– Не трябваше да ядеш това, то изглеждаше още живо

Какво пътешествие ще е без дегустация на нови ястия. Но опитвайте местната кухня внимателно и не цялата наведнъж, за да не стане така на следващия ден да търсите съчувствие и разбиране, а да срещнете многозначителен строг поглед. Въпреки че, можете да минете и без експерименти. Жените обикновено имат набито око за проблемните храни и ако спътницата ви казва, че тази сардина ѝ е позната още от вчера, то е по-добре да ѝ повярвате.

Прекарваш времето със смартфона или с мен

– Откъсни се вече от този Facebook, ти си на почивка!

Заминаването на почивка или екскурзия е равносилно на пътуване във времето: толкова много нови емоции и впечатления, а при приятелите ви всичко си е същото. Но ако е така, защо постоянно проверявате какво става във Фейсбук, докато сте в отпуск? Отделете време за партньора си, сигурно не толкова често можете да останете насаме и да си поговорите на спокойствие и отпочинали. А дружките от интернет за две седмици никъде няма да изчезнат.

1 коментар