Каните се да пътувате заедно? Не подминавайте тези десет от най-честите поводи за кавги по време на екскурзия или почивка. Така, отлично! Етапът „Избери, каквото на теб ти харесва“ и „Е, какво е това, което си избрала?!“ е преминат, билетите са купени, хотелът платен, цветята ще ги поливат, за котката ще се погрижат. Отивате на чаканата почивка или екскурзия! За какво можете да се карате пък сега?

o-PACKING

  • Колко неща да вземете

И кога точно ще успееш да облечеш всички тези 20 рокли за 5 дни?

Стандартното ограничение в теглото на багажа за едни е благословия, за други – проклятие. Той може да се приготви за 15 минути и да се побере в 10 кг багаж. На нея ще са й достатъчни три часа и ще попълни и останалите позволени килограми от неговия багаж в допълнение към своите. Най-лесният начин да не излезете от кожата си е да игнорирате събирането на багажа на партньора си. В края на краищата, няма да ходите на поход, все пак. И по-добре е тези пет чифта обувки да прелетят няколко хиляди км и така и да не видят светлина, отколкото вашата любима цялата ваканция да се изнервя, че няма какво да облече и обуе.

couple-01-low

  • Кога да тръгнете към летището

Имаме много време, ще успеем.

В това има нещо от покера: единият пасува с тройка аса за каре, а другият го чака за роял флъш. Така е и с тръгването за летището. Тя иска да тръгне три часа по-рано. На глас казва: „А ако внезапно се случи нещо по пътя“, а наум си мисли: „И изведнъж няма достатъчно време за безмитния магазин“. Той смята: „По-добре да подремне още един час, отколкото да виси по опашки“ или: „Какво ще се прави толкова време?“. Резултатът – бягане с куфари из летището. Срещнете се в средата, ще е по-лесно!

  • В кого са паспортите

– Бяха в теб!

И така, вие сте вече на летището пред гишето за регистрация, но за лош късмет паспортите са останали у дома. Катастрофа, всичко пропада, отличен повод за скандал! Вместо двамата трескаво да си опипвате джобовете с думите: „Те нали бяха в теб“, разберете се предварително кой ще отговаря за документите. Паспортите не са у вас? Преди да тръгнете поискайте да видите документите. Паспортите са у вас? Не се дразнете, когато ви поискат да ги покажете – винаги има вероятност от грешка.

Romantic Moments

  • Той заглежда други дами

– Спри да зяпаш!

Жени, разберете, това е толкова естествено, колкото да се насладите на планини или картини и става автоматично. И няма нищо общо с отношението му към вас.

where-to-go

  • Кой ще е водач

– А не трябваше ли да да завием наляво?

Производителите на GPS-навигатори може би дори не предполагат колко много бракове са спасили. Истината е, че механичният глас „след триста метра вдясно“ е много по-добре, отколкото „та-а-акааа… това сме ние сега… къде е това…“ и още 10 км до следващото кръстовище. Водачът винаги смята, че пътникът държи картата с главата надолу. А пътникът винаги е сигурен, че дава кристално ясни съвети. Затова, ако не ви работи GPS или нямате, разберете се за правилата за навигацията предварително. Отбележете ръчно маршрута на картата и подчертайте имената на градовете, които са ви нужни. И дори да се загубите – не се безпокойте, това е пътуване, а не преместване от точка А до точка Б.

  • Той иска да пие още

– Да, да още малко и тръгваме

Да пиете до 3 сутринта по време на почивка е съвсем естествено. Но, от друга страна, това може да направите и всеки петък у дома. А когато наоколо има толкова много нови и интересни неща, а разполагате само с една или две седмици – струва ли си да спите до следобед или да се носите по екскурзии с натежала глава?

man_sunburn

  • Истинските мъже не се мажат със слънцезащитен крем

– Аз никога не изгарям

Не се правете на герой, изгарят всички, дори и тъмнокожите. И вместо зачервени до болка след това два дни в стаята, проваляйки плановете и на двамата, по-добре все пак да загубите тези 30 секунди и да се намажете с крем.

  • Едно стомашно разстройство и край на почивката

– Не трябваше да ядеш това, то изглеждаше още живо

Какво пътешествие ще е без дегустация на нови ястия. Но опитвайте местната кухня внимателно и не цялата наведнъж, за да не стане така на следващия ден да търсите съчувствие и разбиране, а да срещнете многозначителен строг поглед. Въпреки че, можете да минете и без експерименти. Жените обикновено имат набито око за проблемните храни и ако спътницата ви казва, че тази сардина ѝ е позната още от вчера, то е по-добре да ѝ повярвате.

problems-in-relationship

  •  Прекарваш времето със смартфона или с мен

– Откъсни се вече от този Facebook, ти си на почивка!

Заминаването на почивка или екскурзия е равносилно на пътуване във времето: толкова много нови емоции и впечатления, а при приятелите ви всичко си е същото. Но ако е така, защо постоянно проверявате какво става във Фейсбук, докато сте в отпуск? Отделете време за партньора си, сигурно не толкова често можете да останете насаме и да си поговорите на спокойствие и отпочинали. А дружките от интернет за две седмици никъде няма да изчезнат.